dieťa v neskoršom veku

damaxy

malo by to byt spoločné rozhodnutie,urobte si pekný večer len pre vas dvoch vytiahni album s fotkami a spomínajte.Potom povedz,že a čo tak ešte jedno bábo?ved si žena a určite ta ešte niečo napadne a k tej materskej WWW:porada.sk ,skus tam niečo hladat .

kalinka

A vie mi niekto povedať, v ktorom zákone a § je uvedené, ako dlho musí zamestnávateľ držať žene na materskej to isté miesto?

damaxy

pre mna bolo materstvo najkrajsie obdobie v zivote.Kedze som mala oba porody sekciou,neodhodlala som sa pre tretí pokus,teraz je uz aj tak neskoro.Ak sa vám to podarí prajem vela stastia a uzite si to je to neopakovatelý zázitok.

kalinka

Ivka,závidím Ti tvoju odvahu. Ja som sa k tomu ešte neodhodlala, lebo si to nechcem vynucovať u rodiny. Musím vedieť, že to chcú všetci, lebo to ovplyvní život celej rodiny. Viem, že by sme sa všetci tešili a mali to malé radi, keby k tomu došlo, ale chýba odvaha. Držím Ti palce aby všetko dobre dopadlo.

ivka

Ahoj kalinka, ako si sa rozhodla? Ja som bola na lekárskej prehliadke, zdá sa že všetko je v poriadku, vysadila som ochranu... rozhodla som sa že idem do toho. Napíš,ak chceš, najlepšie na môj mail.

kalinka

Ďakujem všetkým za hodnotné príspevky, dám to prečítať manželovi a dúfam, že ho presvedčím.Je to paradoxné, ale on sám má o 15 rokov mladšieho súrodenca a myslím, že všetci sú radi, že ho majú. Len on sa stále bojí všetkých možných problémov - zdravotných, vzťahových, finančných a všetkých možných.Čo sa týka genetických ochorení tak by som určite chcela podstúpiť amniocentézu.

neo

Ahoj Kalinka, ja som len chcela podotknut na trochu ine nebezpecie. Po tridsiatke sa zvysuje pravdepodobnost genetickych ochoreni u deticiek (napr. Dawnov syndrom). Asi tieto testy robia vzdy v kazdom tehotenstve, ja len aby si vedela.

katie77

ahoj kalinka ja mam 13 a mam mladsieho brata ma 5 ,poznam este kamosa ma 20 a jeho sestra ma 5.Ked je starsi brat svoju sestru vela nauci a on sa nauci starat o deti.aj som sa pri bratovi vela naucila .urcite sa budu mat radi .

ivka

Kalinka, ja som písala - (názov príspevku je Tretie dieťa - áno či nie), že chcem tretie dieťa. Moje sú naklonené, manžel sa vraj prispôsobí. Ja som zo štyroch detí. Som tretia v poradí a o 11 rokov po mne sa narodila moja sestrička. Ja som tak strašne chcela ešte súrodenca, že som povedala mame, že jej privediem z decáku, že si ho adoptujeme. Nedala by som ju za nič na svete a ked bola maličká, starala som sa o ňu, bola to pre mňa veľká škola. Veľa som sa naučila, ako sa starať o deti. Je pravda, že dnešné dievčatá vidia svet inak ako dávnejšie, sú skôr v puberte a skoro myslia na chlapcov a na zábavu ako na povinnosti budúcej mamičky. Dúfam, že svojich pubertiakov presvedčíš a že sa budú tešiť z bábätka tak ako ty. Nevzdávaj sa a ver, že manžel by si zvykol. Ved môže v začiatkoch chodiť s "veľkými deťmi" sám, pokým malý podrastie. Ani u nás to nie je celkom ružové, ja mám zas problém, že bývam na dedine a bojím sa zas, že bude zo mňa skôr dedinská gazdiná ako emancipovaná žena. Iva