nejake antidepresiva?

chryzantenka

bez predpisu su dobre, bud tryptofan, alebo mne velmi pomaha 5-HTP kapsule, podporuju tvorbu serotoninu, sunday natural su prirodne

LXRa

tpch - Uz sa o tom dalej nenatahujme, kazdopadne ten extrakt je standardizovany na hypericin. Je dobre byt skepticky, ale v tomto pripade su predpoklady na ucinnost splnene. Ak by som bral do uvahy aj zvieracie studie, davka je viac nez postacujuca, kde 7mg/kg extraktu u mysi stacilo na pozorovanie signifikantnej antidepresivnej aktivity (prepocitane na cloveka cez BSA je to ~0.6mg/kg).

K tej poznamke, ze kolkym psychicky chorym zaberie Deprim - su o tom nejake data, o ktore sa da opriet? Pocit nestaci.

newage2

ak je zla nalada alebo bezne depresie mozno pomozu aj homeopatika aj ked akosi tomu neverim ten serotonin je podla mna dobry liek je lepsi ako benzodiazepiny.

natusa42

ved sa tu nemusíte všetci "prekrikovať " :D
ja som len doporučila,čo mne zaberá zatiaľ ako tak,ked som v depresii ,nič iné ň

viem presne,čo je depresia,viem presne ,čo znamená mať psychické problémy -možno nie z vlastnej skúsenosti,ale viem to ...a viem,že hemopatiká sú prakticky neškodlivé,preto ich beriem,lebo som odporcom chemikálii ,ale je na nom,čo si ten chlapec vyberie

starý ujo

Pre pochopenie.(hlavne vyznávačom homeo a prír. prípravkov).. Pri depresii dochádza k poškodeniu systému neuronovej serotonínovej komunikácii. Príčiny sú zatiaľ neznáme (deštrukcia vplyvom stres. hormonov, vírusové infekcie.?) Tie "chemikálie" sa vlastne pokúšajú nahradiť poškodený systém a doplniť chýbajúci neuromediátor- serotonín, tam, kde to treba. Kedže daná oblasť je v miestach emočného a vegetatívneho nervstva, dochádza k rozmanitým chorob. príznakom.ˇÚzkosti, búšenie srdca, potenie, sex. disfunkcie, tras..a pod. Lieky navodzujú obnovu (viac-menej) tohto systému a "normalizujú" stav pacienta s depresiou. Kedže zmeny nastávajú na úrovni receptorov...je zmena stavu navodzovaná len pomaly, niekedy až po týždnoch, čo mnoho chorých zle toleruje. Našťastie liekov je viac druhov, takže šanca nájsť ten "pravý" tu je. Úplné zreparovanie pošk. systému je neisté, taže lieky sú často dlhodobé, príp. celoživotné. Recidívy po vysadení detto. Takže tie reči o tom, že sa treba "premôcť", veľa športovať a pod., môžte adresovať len pacientom s miernou depresiou, ale nie ťažko postihnutým!! Skúste povedať diabetikovi (1.typu-na inzulíne závislom), že nech sa "premôže" ! Alebo, že je to v jeho hlave...(ako tá fghjk..)! To je to isté, len na úrovni mozg. emočno-vegetatívnej úrovni...uff. A to nie som doktor!

tpch

LXRa, nie je extrakt ako extrakt. Deprim nie je standardizovany na obsah ucinnych atok. A percento psychicky chorych, ktorym zaberie deprim, je...prakticky nulove.

LXRa

tpch - Asi tretinove davkovanie oproti tomu, co bezne vidno vo vedeckej literature, nie je to zasa "mizive" mnozstvo.

Maros75

stary ujo.....a vies,ze mas totalnu pravdu?
Ale to si malo kto uvedomi,ze depresia je vazne onemocnenie a blbosti nepomozu.

starý ujo

Kludne vyhod kopu penazí za nezmysly typu "prírodné liečivá", vrátane homeopatík...pokiaľ si naozaj v depresii, tieto sračky Ti určite nepomôžu! Bohužiaľ, na skutočnú depresiu pomôžu len a len tie nemilované "chemikálie"! Tí čo tvrdia opak, v skutočnosti nikdy žiadnu depresiu nemali!! Veľa ludí si to pletie s vystupňovanou únavou, alebo zlou náladou. Lenže, depresia je choroba na úrovni mozg.receptorov... a tu už musí byť terapia vedená cielene. V rámci našeho poznania.. Takže tak.

tpch

LXRa, Deprim sice obsahuje lubovnik, ale v tak mizivom mnozstve, ze to nemoze mat v odporucanych davkach ziadny efekt.