Ovocná diéta

Strawberryca

oki dakujem vam :) urcite sa na to dam a budem sa snazit co najdlhsie vydrzat...a potom skusim prejst na lahku stravu aby som nepribrala spet...

watermelon

aj pri tejto "diete" ked s nou skoncis kila naberies s istotou spat. Mozes schudnut v zavislosti od toho ako dlho takto budes jest. Ovocie je to najlahsie pre telo na travenie, takmer nemusi nic robit, cize ma cas "upratovat" a vydavat energiu na cistenie organizmu, cize ak mas kila naviac, pojdu dole urcite. Dolezite je ale aby si jedla poriadne, neobmedzovala kalorie lebo sa rychlo mozes stat podvyzivenou. Toto je jedina "dieta" kde nebudes stracat len vodu ale pojdu ozajstne tuky. Kasli na cisla, tvoje telo vie najlepsie kolkych kil skodlivych tukov v ktorych su zaobalene toxiny sa musi zbavit. AK chces rychle chudnutie, mas smolu nic ti nepomoze ziadna zazracna dieta. mozno jedine post. Ak chces skratka urobit nieco pre zdravie a ako dosledok toho schudnut, tak sa ti to podari urcite.

Strawberryca

ja som vdacna za kazdy nazor... :D ale stale mi nikto neodpisal kolko kg sa podarilo schudnut pri tejto diete?

BJ

boba 77
dátum a čas príspevku
Dnes 07:31
"O dnešnej medicíne mám vážne pochybnosti a dovolím si povedať že vám budúcim medikom tlačia do hláv kapustu."

Velky suhlas.

watermelon

no ja som na "vyvazenej" strave bola vkuse chora, na ovocnej nikdy, energie som mala aj za celu moju rodinu, cize ,kto tvrdi ze surova rastlinna strava nedava dostatok vitaminov nevie co hovori.
a odkedy lekari studuju nieco o stravovani, toboz zdravom? a niekto kto to nevyskusal nema co od toho odradzat

boba 77

O dnešnej medicíne mám vážne pochybnosti a dovolím si povedať že vám budúcim medikom tlačia do hláv kapustu.
Informácie z hľadiska stravovacích návykov sú už dávno prekonané, len nie sú také známe, lebo ich dnešný farmaceutický priemysel účelovo potláča.
Ak by sa dostali totiž do povedomia všeobecnej verejnosti a ľudia by otvorili oči tak by lieky neboli potrebné a oni by prišli o miliardové zisky.
Len by ma zaujímalo, či keď zješ klasický obed, či nemáš pocit si dať siestu, ľahnúť a odfukovať...
Ja napr. nie ja môžem zjesť ovocia a zeleniny koľko chcem a mám kopec energie čo som na "vyváženej" strave nemala.

hluposti

juicegirl
a predstav si ze som studovala daco k tomu, necitam pochybne platky, a studujem medicinu tak asi nam tu budu tlacit do hlavy kecy nie? keby vies daco o metabolizme tak by si pochopila.
je mi jedno kto sa ako zariadi, vyjadrila som svoj nazor.
ano treba co najviac zeleniny ale ovocia menej. a hlavne sama pises zaradit do jedalnicka a nie stravovat sa vyhradne niecim...
a moja, ak sa dakomu nepaci moj nazor nech si to necita a ak niekoho nezaujimaju nazory proti danej teme nech nepise na forum... alebo inak polozit otazku lebo prepac ale otazka mate skusenosti? ma dve alternativy odpovede ano aj nie, na otazku, kto ma vyjadrite sa by som nereagovala...

juicegirl

hluposti

ak nemas skusenosti tak neviem naco sa ozyvas..ako ja takisto mozem len odporucit ovocnu stravu..mam s nou pozitivne skusenosti
ja som zase citala kopu clankov a knih o tom ako je clovek prisposobeny na konzumaciu ovocia a zeleniny..su najlahsie stravitelne, neobsahuju toxiny a nezanasaju organizmus ako ostatne potraviny..preto treba do jedalnicka zaradit co mozno najviac ovocia a zeleniny..
vies treba trosku aj postudovat a potom sa vyjadrit..ak pocuvas len informacie z prvej ruky tak vsade hovoria o tom aka je vyvazena strava dolezita - cize vratane bielkovin celozrn. peciva atd..no pravda je trochu inde

hluposti

skusenosti osobne nemam ale podla mna to nie je celkom idealne.
ako tu uz niekto pisal, v ovoci je strasne vela cukru, zelenina je lepsia ked uz chces len jednostrannu stravu.
na chudnutie je ale idealna vyvazena strava aj bielkoviny aj nejake tuky... ak by si aj zhodila z toho ovocia nebdue to dlhodobe. casom naberies naspat. moze to byt ako precistenie organizmu ale to tak par dni, nie tyzdne ci viac..
neviem co obnasa frutarianstvo ci ako ste to tu pisali ale podla mna tieto uchylky stravovacie nie su vobec dobre pre telo, ved potrebujes aj ine zlozky potravy nie len cukry- je to energia ale bez vyzivovej hodnoty! telo ti bude zadrziavat zbytocne vodu... si precitaj co je to choroba kwashiorkor- to su tie deti v afrike s vypuknutymi bruskami- to maju z toho ze neprijimaju ziadne bielkoviny, len same sacharidy... je to extremny priklad ale krasne ilustruje nutnost vyvazenej stravy.
nikomu nebranim skusat experimenty s jedlom ale nech si precitas cokolvek aspon trochu inteligentnejsie, clankov je milion tak najdes vsade ze treba jest z kazdeho rozku trosku :)
tot moj nazor