...bojujem so šikanou na pracovisku od priameho nadriadeného a pomaly ale isto ma to ubíja... dá sa nejak toto riešiť???
Šikana na pracovisku
miska, nauc sa slovne branit. to budes potrebovat nielen na strednej, ale vsade kde su nejaki ludia, takze sa tomu nevyhnes:) teda mozes to ignorovat, ale stastna medzi ludmi nebudes, ak si nevies vytvorit respekt a nebudes ako boxovaci panak:). a urcite to neries bonzovanim, to ta kolektiv uplne odvrhne. spoliehaj sa na seba, najdi v sebe sebavedomie a schopnost branit sa, ked na teba niekto utoci. skus sa mozno poohliadnut po niecom takomto www.kontakt50.sk , alebo www.soulwork.sk
priklad:
utok: Ako dokážete tak malým mozgom vymyslieť toľko hlúpostí?
obrana: Netuším. A ako to dokážete vy?
Pokúšala som sa s dotyčnou osobou s ktoru mám spor riešiť ho ale ona namá záujem. Tak prečo by som sa ja mala ponižovať a liezť jej do zadku.
a on nema nad sebou este niekoho...lebo ak ano da sa to riesit s jeho nadriadenym...ak nie tak s tym asi nepohnes...no mozno by sa oplatilo ospravedlnit a liezt do zadku ale to je len pre silne zaludky...ja to nedokazem a podla toho co pises ,a, pocit ze ani ty nie
Som prváčkou na strednej škole a onedlho budem mať 16. Som obeťou psycickej šikany zo strany kolektívu a to sa poznáme iba 3,5 mesiaca. Som utiahnutej, tihcej povahy a neviem si otvoriť ústa na svoju obranu. Riešim to s triednou ale bojím sa, že to potom bude ešte horšie. Prosím, aby sa mi ozval niekto v mojom veku, ktorý má so šikanou tiež osobné skúsenosti. Kontakty ma môže na michaelafilipovicova@centrum.sk Ďakujem
No nemyslím, že by sa mu dalo niečo povedať, dialog nie je jeho forma jednania, iba príkazy a najnovšie aj príkazné listy:)
spojencov mám, len mám už jeden priamy dôkaz šikany, pomaly mu ich budem zbierať. Už som sa rozhodla, že sa pokúsim ho odvolať, robím v školstve a je to pán riaditeľ...
Kto je nadriadený šéfovi?
Ináč, moja rada nie je veľmi praktická.. ale keď si už raz pichla do osieho hniezda, ja by som išla do extrému. So šéfom a svedkom by som si sadla, povedala že mám pocit, že ma šikanuje + všetky tie porušenia zákonov a zákonníka práce. Neviem, či existuje nejaká kontrola, ktorej by sa mohol báť, či niečo spraví inšpektorát práce.. ale šéfovi by som len sucho oznámila, že viem, že tu veľa vecí nie je v poriadku, nepáči sa mi to, nesúhlasím s tým ALE on je tu šéf.
Nikto z kolegov nestojí pri tebe? Nemajú odvahu pridať sa? Keď si sama, môže ťa šikanovať prípadne vyhodiť, ale ak budete aspoň traja upozorňovať na tie nedostatky.. vtedy sa karta obráti (možno) a pod tlakom bude on. Hľadaj spojencov.
tak gastráče som ani nezačínala:) jednoducho porušil zopár zákonov a zákonník práce a vedel, že to nie je kóšer, len si myslel, že si nik neotvorí hubu... a to už udobrovanie nie, to nie je najrozumnejšie, ja už voči nemu nebudem mať nikdy dôveru, som zistila, že žiaden dokument, týkajúci sa zamestnancov, nemá v poriadku...
nedaval vam gastrace ci co?
no zhodit sefa pred podriadenymi, to sa veru neodpusta
raz darmo ked si pohnevas sefa...zivot nie je ako ten v telke, za boj za dobro nemusis byt odmeneny skor naopak to konci. treba rozmyslat, co sa da zmenit a co nie.
este ho mozes skusit si udobrit. prinajhorsom