Šikana na pracovisku

HONEY1603

este som chcela k tomu dodat ze ona nie priamo mne povedala ze sa postara o to aby ma nikde nepreradili ale druhym to povedala a mne kolegyne povedali je to velmi na dlho...ale chcela by som sa tiez poradit ze chcela by som napisat anonymnu sťažnosť na nu len neviem ako by som mala začať...

HONEY1603

Tam to neskutocne zle funguje..majster je taky ze to ho musim vystihnut ked ma dobru naladu, a odbory neviem ci su tam..proste vzdy ma pripomienky uz som jej neraz ne dvakrat povedala ze nech si odpusti tie poznamky na moju adresu ale nic...to ako keby do vzduchu som povedala tie slova..

jaaaaa1

saska urcite to ries zmenou prace takto sa neda zit donekonecna ! pracovnych ponuk je habadej urcite si najdes nieco lepsie!!

Messje

Honey
Nepocuvaj partacku a chod za majstrom znovu.Alebo chod na inu linku za inym majstrom ci by ta nemohli vymenit.Mozno aj tam sa najde noekto kto by sa chcel vymenit.Stoj si za svojim a popros majstra.Alebo rovno managera.Vo fabrikach sa to da...Odbory nemate?

R.123

Mňa šikanoval kolega. A nielen mňa, ale aj celý kolektív. Boli sme predavačky a on si myslel, že jeho jedinou pracovnou povinnosťou je upozorňovať každého zákazníka, aká je tá a hentá kolegyňa neschopná logicky myslieť, zábudlivá, pomaly pracujúca, a tak ďalej... Ponižovať a upozorňovať na neexistujúce chyby každú jednu pred šéfmi, pred zákazníkmi a sám seba pred každým vychvaľovať. Na kase bol dlhší čas mínus a žena, ktorá kradla (10 rokov vo firme), dostala od šéfstva druhú šancu za predpokladu, že sa pôjde liečiť z gamblerstva (o tom, ktorá kradla, som vedela iba ja - svedok, zlodejka a šéfovia). Bolo mi šéfmi prikázané, nech to nevytrúbim. Iba on (mobér), zlodejka a ja sme boli zamestnaní na plný úväzok. Ostatné kolegyne boli na polovičný úväzok, lebo si to tak želali, nakoľko popri zamestnaní študovali. Šéf oznámil kolektívu, že už sa vie, kto kradol, bol to dobrý pracovník a dostal druhú šancu. Zrazu začali kolegyne chodiť za mnou a pýtať sa, či som náhodou ja ako plnoúväzková nevidela náhodou toho hajzla kradnúť. Neviem, čo ich to napadlo, ale mňa napadlo povedať áno, on niečo vycítil a vytušil, že ho majú za zlodeja a odpratal sa z firmy preč. Medzitým sa ešte nezabudol pred všetkými ľuďmi v pracovnej uniforme počas pracovnej doby pobiť so zákazníkom.

HONEY1603

Dobrý deň. Ja som prvý raz v živote zažila keď sa to tak dá nazvať šikanu na pracovisku. Pracujem tam už 5 mesiacov a nesadli sme si so ShifLeaderkou..neustale ma napomina, vždy jej niečo vadí na mojej praci. Bola som aj za majstrom aby to riešil že dosť som mlčala a tolerovala ale že nemienim v strese a s nervami chodiť do práce, že si myslím že Shifleaderka si zasadla na mne.Tak mi povedal že sa mi to určite len zdá a že sa jej opyta čo je na tom pravdy. Chcela som sa dať preradiť na druhu linku, ale parťačka (SL) sa vyjadrila že ona sa postara o to aby ma nikde nepreradili..nepcham sa jej do zadku tak preto som zla....neviem a som už bez sil ako to ďalej riešiť..som sama s dcérou a preto si nemôžem dovoliť ostať bez práce..poradte mi ako to mam riešiť ďalej..za Vašu odpoveď ďakujem...

atm

tak sa to miska nauc. da sa to trenovat takisto ako cokolvek ine - nejaky sport, matematika, alebo hra na hudobny nastroj:)

alexandra_sa

ja som to už poriešila zmenou práce:) možno preto iní IPadresa bude:) a môj nadriadený má nad sebou človeka, ale ten je neschopný a baby sa tam trápia ďalej... niekedy je ťažko bojovať s veternými mlynmi...

myšiačik

to isté my do hlavy hučí mamina , otvor ústa, bráň sa ale ja to zatiaľ neviem alebo nechcem vedieť? :-)