tretie dieta je problem?

Príspevok v téme: tretie dieta je problem?
viva34

Pisem do tejto kolonky i ked zdanlivo by moj problem mal patrit inam.
Mam dve deti, 6 -rocne a 4 -mesacne a som opat tehotna.Obe tehotenstva boli planovane a aj rizikove, obe som odlezala. Ked mal syn 4 roky snazili sme sa dva roky otehotniet ale nedarilo sa nam, bola som z toho dost nestastna.Teraz som otehotnela ani neviem ako, dokonca budem rodit zrejme v ten isty termin ako pred rokom...Problem je , ze moj muz tretie dieta nechce, ze to nezvladneme, ze on to nezvladne, ze to bude otrocina...Zamerne nepisem co ja, ake su moje pocity ale kazda zena si asi domysli, ze aj ked som s tym neratala tak nemam co riesit, kedze je uz tam kde je.Ako mam presvedcit manzela? Som z toho v soku ako reaguje, nikdy by som si to nepomyslela, ze bude argumentovat tak ako argumentuje, strasne ma tym zranil...Poslal mi priebeh miniinterupcii ako to prebieha, ze to nie je tak strasne...podla neho..Ja nie som schopna nieco take podstupit...Ako sa na to pozeraju na nechcene tehotenstvo ini muzi? Nemame financne problemy, pride mi to nepochopitelne...so synom mame problemy a je tam narocnejsia starostlivost ako o zdrave dieta ale...neviem sama....som strasne sklamana z neho...pride mi bezcitny.Ked som si ho brala tak som mala z neho pocit, ze je velmi rodinne zalozeny, o deti sa vie postarat ked treba...ale tie jeho argumenty su jednoducho strasne...dakujem

laura87

citaj,to je taka blbost co si napisal...uplne to iste zabit plod a zabit decko...normalne ze rovna sa...ach jaj,ludia kde zijete? neznasam takychto puritanov

citaj

Doktor, mám vážny problém a naliehavo potrebujem vašu pomoc! Moje dieťa nemá ešte ani rok a znovu som tehotná. Nechcem mať deti tak rýchlo za sebou."

A tak doktor povedal: "Dobre, čo teda chcete aby som spravil?"

Žena odpovedala: "Chcem, aby ste zastavili moje tehotenstvo, a počítam s vami že mi pomôžete."

Doktor sa zamyslel a po chvíľke ticha jej odpovedal: "Myslím, že mám pre vás lepšie riešenie. Je to menej nebezpečné aj pre vás."

Žena sa usmiala, mysliac si, že doktor príjme jej žiadosť.

Potom pokračoval: "Aby ste sa teda nemuseli starať o dve deti v rovnakom čase, zabijeme to, čo máte v rukách. Takto si môžete aj odpočinúť predtým, než sa narodí druhé. Ak chceme zabiť jedno z noch, nezáleží teda ktoré. Nebude to ani risk pre vaše telo ak zabijeme to, čo máte v rukách."

Mladá slečna sa vydesila a povedala: "Nie doktor! To je strašné! Zabiť dieťa, to je zločin!"

"Súhlasim" odpovedal doktor. "Avšak vyzerali ste byť rozhodnutá, tak som si myslel, že by to bolo najlepšie riešenie."

Doktor sa po vyjadrení svojho názoru pousmial.

Presvedčil mamičku, že nieje rozdiel v zabití už narodeného dieťaťa a zabitím toho, čo je ešte v lone. Zločin je to ten istý.

toto daj precitat manzelovi !!!!!!!

miro001

Ahoj viva34. Viem v akej si ťažkej situácii a že muíš prijať ťažké rozhodnutie, ale neurob niečo čo by si ľutovala celý zvyšok života. Možno ti pomôže film nemý výkrik ktorý so môžeš stiahnuť tu:
www.tv-mis.cz
Drž sa a nevzdavaj sa.

bibba

viva34: nie, financne sme ok. ale je to vela starosti. mame 23, 18 a 15 rokov a stale su s nami nejake problemy, sak to poznate... no ja by som proste nechcela mat tri deti. tolko jedla kupovat, tolko prat, tolko upratovat, ano, uz to zacinam hovorit z tej financnej stranky, ale myslim to aj inak... zijeme s mamou sami a vidim, ze potrebuje niekedy klud, lebo aj my so sestrami sa niekedy dost pohadame. neviem, asi uz trepem kraviny... proste 2 deti su ideal. to je moj nazor.

viva34

Dakujem za prispevky.
Tak za par dni sa to pohlo dobrym smerom.
Slnecnica bola si asi najblizsie, sice neboji sa o zdravie dalsich deti, pretoze nas syn ochorel pocas zivota a nie je to na genetickom podklade.Len je tam obava ked on potrebuje zvysenu starostlivost o zdravie , aby sme stihali starostlivost o dalsie dve deti.
Syn ma zdravotne problemy a potrebuje zvysenu starostlivost o zdravie ale je velmi sikovny a nezaostava za detmi alebo, ze by ho trebalo tahat, je drac a vela-krat mi je az do placu ako sa snazi a bojuje a proste zvlada... praveze je nanho velmi hrdy, ze zvladol vsetko a oproti inym detom v skolke je ovela zrelsi a proste nema s nicim problem.... Muz je sice stale v soku ale uz nereaguje tak skratovo ako to bolo prve tri dni, lebo som myslela, ze podla reakcii je to snad cudzi clovek...Jemu to zrejme potrva ovela dlhsie ,aby si zvykol na myslienku trojdetnej rodiny.

Tak vyzera, ze sme na spravnej ceste a v najhorsom pripade najdeme nejaku ochotnu paniu na vypomoc ked si to budem hadzat:)Lebo sranda to evidentne nebude.

slnečnicaa

Ja si tiež myslím, že sa bojí o zdravie ďalšieho dieťaťa. Keď vidí ako sa musíte (chcete) venovať synovi, nechce riskovať.

kafe

viva, asi ho to tretie deculo dosť zaskočilo. Možno sa obáva, že všetky deťúchy budú choré a potrebovať lekára tak, ako starší syn a on si to nevie predstaviť behať po doktoroch s tromi deťmi. Nezažil aké to je mať zdravé dieťa, ktoré pomáha, je šikovné a na ktoré môže byť hrdý bez toho, aby ho stále ťahal dopredu a dával pozor na jeho zdravie.

viva34

jajka001 myslim, ze ina zena v tom nie je ale nerozumiem jeho odmietavemu stanovisku.Syn ( 6 rokov) ma zdravotne problemy, chodi s nim i na liecenie,po lekaroch...da sa naneho spolahnut...neviem si to vsetko vysvetlit i preto som zalozila tuto temu.
S detmi nam nikto nikdy nepomahal a ani nebude. Neviem ci sa boji, ze pride z roboty a bude len doma sediet a pomahat ...je spolocensky zalozeny a zrejme sa chce zabavat ( blby argument ja viem) ...doteraz sme mali dost starosti so starsim synom (a je tam nutna specialna starostlivost), potom som nemohla otehotniet behala som po Dr a teraz som otehotnela ani neviem ako a tretie dieta proste nechce...

jajka001_

ked nemate financne problemy, preco to chce? keby ste len planovali, ok, ze nechce dalsie ale ked uz je tu, ist na potrat - jemu sa to lahko povie ale bude to tvoja zodpovednost a ty s tym budes musiet zit cely zvysok zivota. myslim ze ak nepojdes,a ostane ti dieta a on sa na vas vykasle lebo je to lotor, aj tak to bude lepsie ako zabit si dieta a trapit sa tym do konca svojho zivota....
dve ci tri, to fakt az tak financne nezavazi. hlavne ked nemate problemy...a napadlo ma ci v tom nie je ina ZENA...