Zdravím všetkých ktorí by mi vedeli poradiť. Ide o to, že by som si rád nešiel prácu niekde v zahraničí. V.Británia, USA, Kanada, Austrália a pod. Som teraz v 4-tom ročníku na strednej. Viem, že som ešte mladý, neskúsený a aj trocha či skôr naivný ale tak po skončení školy by som sa ešte tak 2-3 roky venoval angličtine aby som ju dobre ovládal. Potom by som si chcel nájsť niekde prácu a skúsiť v cudzine nejako fungovať. Ak chcete vedieť dôvod tak ten je jednoduchý... pozrite sa okolo seba. Áno na naše Slovensko ktoré tak spastačila naša milá vláda a podobný úžerníci. Platy sú tu mizerné a ako to tak ide ďalej tak nám zoberú aj to posledné. Ale veď Vy viete aká je tu situácia. Nechcem byť obyčajný utláčaný občan ktorý bude mať mizerný plat okolo 500€ +/- 50€. Nechcem si zobrať hypotéku na byt a splácať ju do staroby. Chcem proste žiť na trochu lepšej dôstojnejšej úrovni než na tej akú nám poskytuje naša milá zlodejská vláda.
Možno mi teraz poviete, že ako cudzinec to nebudem mať príliš ľahké a podobne, alebo že v iných krajinách je síce vyšší plat ale aj vyššie výdavky, (nájom, potraviny atď.) Ok ja to beriem, preto som založil túto tému aby ste mi povedali plusy a mínusy a či sa vôbec oplatí vycestovať takto do cudziny za lepším zárobkom a možno aj životom. Máte niekto s prácou v zahraničí nejaké osobné skúsenosti alebo skúsenosti vašich známych? Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
Práca v anglicky hovoriacich krajinách
casnik si vie zarobit na tringeltoch velmi veela, pomaly ako celu mesacnu mzdu od zamestnavatela
tak priblizne tam kuchar, alebo casnik bez tringeltov na mesiac zarobi cca 1300libier. ale tam sa vyplaca mzda tyzdenne
ale 6libier/hod je minimalna nad 23rokov sa mi zda, lebo oni tam maju tu mzdu aj podelenu podla veku
majlo: minimalna mzda je 6libier na hodinu. to je fakt minimalna, menej ti uz nemozu dat. a minimum platia za tie najjednoduchsie prace, ako upratovacka, nejaka pomocna sila v kuchyni atd.
majlo: cez agenturu pravdepodobne. ale mam tam niekolko kamaratov, takze snad nebude problem.
este dodam, ze citam vela for ohladom slovakov v anglicku atd. 90% ludi tvrdi ze sa tam zije lepsie ako u nas.. ale vela ludi sa vracia kvoli tomu, ze im chyba domov, rodina, priatela, lebo predsalen v cudzine je vzdy clovek cudzi... a potom vsetci z toho lutuju ze sa sem na slovensko vratili, ked tu nieje ani praca, ani zarobok..
aj ked v takych vyspelych krajinach sa domaci k ludom nespravaju tak nepriatelsky ako u nas, tam maju medzisebou problemy skor pristahovalci medzi pristahovalcami, roznych narodnosti
Ouuu podľa prepočtu: 250,00 GBP = 285,78 EUR. Aké sú tam potom platy?
Janka - tých 1000€ na začiatok nebude problém veď po škole si niečo zarobím, popri som tá angličtina a potom keď mi toto nadšenie vydrží hurá preč odtiaľto.
Inak Janka, ako si vybavuješ ubytovanie? Prídeš tam a proste si niečo hľadáš alebo si hľadáš niečo cez net? ------------------------ bibi123 - okej porozmýšlam aj nad tým Belgickom to je tiež zaujímavé. Inak ja som naposledy pil v 17-tych a bolo mi tak zle, že odvtedy nepijem vôbec. Fakt ma to ani neláka, teraz čo budeme mať stužkovú a potom dozvuky tak na dozvuky ani nepojdem, nemam zapotreby sa ožierať ako prasa. Veď logicky keď to beriem tak len z toho bolí hlava + nevolnosti. A navyše ja nemôžem piť zo zdravotných dôvodov takže z tohto obavy nemám. Fakt nie som pubertálny spratek ktorý potrebuje alkohol ku šťastiu :)
Prejem pekný deň
este dodam, ze v Uk sa vacsinou vyplaty platia za tyzden, nie za mesiac ako tu, aj najomne sa pocita na tyzden atd.
na mesiac najomne v jednej izbe v londyne stoji cca 250libier. to je tak, ked v jednom dome byva viacero ludi, tak sa spolu skaldaju na najomne a vychadza to priblizne takto..
"mesacnik" na metro na tri zony v londyne stoji okolo 100libier
potraviny tam stoja priblizne tak ako u nas
MajloSS-v Belgicku som bola, dohovoris sa tam v pohode Anglicky, vacsina ludi tam ovlada niekolko svetovych jazykov, vsade su tam ludia mili, ochotni Ti pomoct, cize toto neber ako prekazku... S tym alkoholom, vela ludi malo tiez zasady, ale nechalo sa strhnut, neber to v zlom, len je to realita...
jankaaaaaaaaa- citujem svoju poslednu vetu-Preto sa mi paci, ze rozmyslas triezvo, ze chces chvilu POCKAT.
bibi: majlo pisal ze po strednej by sa chcel venovat anglictine take 2-3 roky a az potom odist do zahranicia. nie ze hned po skole chce odist...
mam vela znamych, ktori boli v zahranici pracovat, hlavne v UK. vsetci mi povedali to iste. veddeli si tam pekne zarobit, zit na urovni a aj usetrit. pracovali na takych poziciach ako chyzna, casnik, v sklade. a zarobili tam ovela viac ako u nas. minimalna mzda v UK je 6libier/hod. navyse v uk sa dodrziavaju zakony, prac. doba, vyplacanie mzdy na cas atd. co u nas na svk je pomaly len sen, tu kazdy kazdeho okrada, hlavne zamestnavatelia.
mala som kamosku, ktora bola najprv v usa niekolko rokov a potom v uk. najlepsie sa jej zilo v usa, na svk len nadava, ze je tu zbytocnost ostavat..
dalsia vec je, ze ak budes chciet odcestovat, budes si musiet predtym zarobit celkom dost pennazi, aby si si mohol dopredu zaplatit ubytko, mat na cestu, na cestovanie, na jedlo, pokym si pracu nenajdes. ja napr. odchadzam do UK a planujem si brat so sebou minimalne 1000e. vo vyspelych krajinach je ovela vyssia uroven ako u nas, preto sa tam zije lahsie,je tam viac moznosti ako tu..