Hotelové recepčné, chyžné

Príspevok v téme: Hotelové recepčné, chyžné
AndreaO29

Vo februári toho roku sa mi stal v hoteli trapas, počúrala som sa do postele. Hanba mi nedovolila sa priznať, takže som ani škodu neuhradila i keď matrac bol asi na odpis. Osud ma chce asi vytrestať, lebo v pondelok idem s kolegyňou na služobku a musíme bývať v tom hoteli. Strašne sa toho bojím. Bojím sa, že som zaznamenaná v počítači ako nežiadúci hosť, alebo, že nebudú diskrétni a niečo mi povedia pred kolegyňou. Je to síce slušný, luxusný hotel, ale majú dôvod mi vynadať. Ak niekto pracuje v hoteli a vie ako to v takých prípadoch chodí, budem veľmi rada, keď mi to napíše. Vďaka

Agnes999

No poviem vam ze mnohi ludia po sebe nechavaju vacsi humus ako psi. Ja by som radsej upratovala po pscoh, ako po niektorych ludoch. Hej, clovek si asi zvykne na vsetko, ja som si takychto prac zazila dost. V Rakusku som zas robila opatrovatelku s inkontinentnymi babkami a ked som sa odtial po roku vratila a pomahala strykovi vo firme, bola som uplne nadsena aj som to vsade rozpravala: konecne robim s ludmi, ktori nesmrdia, ake je to uzasne! Nelutujem tie prace, su to zivotne skusenosti a vdaka nim si teraz vazim to, co mam. Az ked som napr. zila v Manchestri zacala som si vazit Slovensko a Slovakov. Aj mentalitu nasich ludi, lebo sice nie sme idealni (kto je), ale s mentalitou Anglicanov sa nemozeme porovnavat. Tu sa nebojim chodit v noci po ulici. Tak som sa niekedy bala aj cez den.

ZuzanaXY

AndreaO29
Také správanie recepčnej, ako popisuje Simona123, je obrovská, smutná náhoda. Robím recepčnú 11 rokov, mala som už veľa kolegýň a možem Ti povedať, že neverim, že sa nájde ďalšia recepčná, ktorá to bude takto nevhodne riešiť. Kľudne choď do toho hotela a nemaj z toho žiadne obavy. Ak aj majú poznámku, že si mala nehodu, vyriešia to tak, že nebudeš mať dôvod na nepríjemné pocity. Uvidíš, že si sa toho bála zbytočne.

bibi123

Agnes999-tak to mi povedali uz vo viacerych hoteloch(vraj z hygienickych dovodov). Tiez sa mi to zdalo ako hlupost a neekonomicke, ze aky by to malo zmysel vyhazovat po ludoch, ved vacsina, aj ked spava doma so psom, to na hoteli psovi nedovoli, aby po sebe nenechali zaspinene, zaslintane postelne pradlo:O))) Nas hafan si doma stale do postele nieco nosi, takze obliecky perieme tak 2-3x do tyzdna:O))) ale inak nesteka, nesmrdi, ani nic nikde nerozkuse, takze nechapem, preco stale tolko hotelov nechce ubytovat na izbach psa... tak obdivujem ta, ja by som to nezvladla, aj ked sa vravi, ze clovek si zvykne na vsetko...

Agnes999

bibi123: No bol to dost zaberak na zaludok, hlavne v Anglicku. Vo Svajciarsku som robila v 4* hoteli kde mohli byt ubytovani hostia aj so psami a bielizen sme po nich nevyhadzovali. Mali sme hosti, ktori mali velkeho psa a kazdy den mnozstvo chlpov po celej izbe, co tam bolo furt vysavania. A ked odisli, ten smrad sa nedal ani vyvetrat, to sa tam drzalo este vela dni. Ale tak viem, ze vacsina psov nesmrdi, to bola taka vynimka. Ale vzdy sme boli slusni k vsetkym hostom, aj k tym, co nechavali bordel a svincik. Bielizen sa vzdy vyprala a bolo jedno, ci v tom spal pes, ci sa do toho postal clovek ci to zakrvavil. Ten hotel kde si bola bol divny, preco by mali vyhadzovat postelnu bielizen ak je na izbe aj pes?

bibi123

Agnes999-tak to Ta lutujem, musis mat dost silny zaludok, ked si to zvladla... My, ked sme sa odubytovavali, vzdy sme po sebe upratali, ked sme byvali na privatoch(kvoli psovi), tak som vzdy pri odchode aj umyla dlazku, aby nahodou nenadavali na nas, ze po psovi ostala zem plna chlpov... hanbila by som sa po sebe nechat bordel...
otazka na Vas chyzne, udajne po odchode hosti, ktori tam mali aj psa sa vsetka postelna bielizen vyhadzuje, je to pravda? To nam tvrdili hotely, ked sme sa pytali, preco nam tolko uctuju za pobyt psa...

chyžnáMirka

Robím chyžnú v 4 hviezdičkovom hoteli. U nás je to tak, že hostí, čo sa pomočili, nemusíme hlásiť, musíme hlásiť len požiadavky hostí a tie sa riešia a aj evidujú do počítača. Aj veľké poškodenia majetku sa evidujú. Pomočené postele nehlásime. Na každej posteli máme nepremokavý matracový chránič, takže matrace nemusíme sušiť, ani čistiť a preto to nie je treba hlásiť. V hoteloch kde nemajú matracové chrániče, sa pomočená posteľ hlási, lebo matrac sa z izby musí zobrať vysušiť a vyčistiť, takže sa nemôže obsadiť izba. To ale neznamená, že na takého hosťa sa celý hotel hnevá a, že najbližšie sa mu to bude vyčítať. Nedávno sa mi stalo, že som prišla na izbu a posteľ bola celá pocikaná, vrátane paplónu i vankúša a postekalo to aj z chrániča dole, tak aj boky matraca boli mokré. Musela som odzipsovať poťah matraca a dať ho do práčovne. Stalo sa to nejakému chlapovi. Napísal nám list v ktorom sa ospravedlnil a poďakoval za pomoc. Až ma potešilo, že niekto sa aj nám poďakuje. Ach jaj, keby všetci hostia boli takí. Inak, že sa dospelý hosť pociká, sa stáva dosť často. Stáva sa to chlapom aj ženám. AndreaO29, nemusíš sa hanbiť!!! Nech sa hanbia tí, ktorí sa ožerú tak, že v posteli sa dogrcajú a urobia si z nej WC, lebo nie sú schopní vstať. Taký humus vytáča každú chyžnú a na takého hosťa sa mnohé posťažujeme, ale len pomočená posteľ asi žiadnej nevadí, hlavne ak je na izbe čisto a vidieť, že mokro v posteli je len nehoda. To sa môže stať každému. Mne oveľa viac vadí, že mnohí nevedia na čo je WC-kefa. AlenkaO29, nemusíš sa báť, recepčná bude taktná. V dobrom hoteli musí byť a keby nebola milá, tak ju tam ani nevezmú. Pomočená posteľ nie je nič výnimočné!!! Nie som prvá čo to tu píšem, tak ver, že je to tak. Určite aj recepčná, ktorá Ťa bude ubytovávať, vie, že sa to stáva a, že sa to môže stať hocikomu. Píšeš, že je to slušný hotel, preto sa netráp a kľudne tam choď, budeš vítaná.

Agnes999

bibi123 Tam kde som robila moc arabov nechodilo, ale aj Anglicania su dobri humusaci. To som robila v Manchestri a najhorsi su ti futbalovi fanusikovia, ti narobili neskutocni bordel a zdemolovali izbu. A "dobry" bol aj jeden stary Nemec co ma balil, furt ma prehovaral nech s nim ostanem spat v jeho izbe a hajzlovu desku nechaval vzdy ostanu.