Vyhra 5 mil. euro.

sweater

ja zatial neinvestujem :) velmi nemam z coho :), ale raz budem :P aspon dufam a ja budem z tych neagresivnych :), budem investovat do malo rizikovych produktov s co mozno najslusnejsim vynosom :P, popripade nehnutelnosti, umenie. toto moj plan :-)

marha

nie cheaty, ale ked 95% lud nerozumie pravdepodobnosti a chova sa emotionalne tak to je lahke :)

lenze uz su casy ine ( to bolo par rokov doazdu, bolo malo profikov )

nebol problem byt uspesny, ja som bol chladnokrvy co sa tykalo investicii, musim uznat, ze som to obcas prehanal (a sem tam na to doplatil), no proste som bezhlavo agresivne hadzal do ringu na outsiderov :)

ale akosi sa postastilo, (neboli to ale miliony, ani z velmi daleka), no mne to stacilo.. teraz mam klasicku pracu, ktora ma z casti bavi, ale uz mi nedopraje taku dobru placu. mam z toho zmiesane pocity, ale myslim si, ze by ma hento znicilo, skor ci neskor.. proste nemam to v osude alebo co :) alebo je este priskoro..

sweater

ok tie menove spekulacie dajme tomu :), ak by si mal dokonali prehlad o situacii, ale to je strasny suhrn informacii ktore by museli byt maximalne cerstne a musel by si ich mat v okamziku investovania vsetky k dispozicii, ale aj tak to riziko, pri velmi kolisavych produktoch, na ktorych sa da velmi slusne zarobit (ale aj prerobit), stale mas to riziko dost velke, a to umenie moc nechapem :), to moze sluzit ako uchovatel hodnoty pre niekolko rokov/desatroci, tak ako si na tom zarobil take peniaze tak rychlo? a ten poker :D tak tam chapem ze taky zisk je mozny ale s takou vysokou istotou urcite nie, jedine ze by si cheatoval? :)

marha

sweater

no a este k milionarstvu, neviem, je to take divne.. predstav si ze mas na stole 1 milion eur, ale nemas s kym ich minut, myslis ze by to bola zabava ?

zo zaciatku isteze ano.. prirovnal by som to k vela veciam (horuca kupel, poriadne mastny rezen, alebo velmi sladka sladkost), ze zo zaciatku to chuti uzastne, ale potom je to uz nanic.

nech mas kolkokolvek, zaspavas sam (ak nepocitam ludi co zaspavaju s tvojimi peniazmi, nie s tebou)

ale to je vsetko len velmi subjektive a moze sa to lisit, 100 ludi 100 chuti..

neviem ako by som to vnimal, ak by som mal napr 5 mil eur :)

jedine co by som mozno uznal je ze niekoho bavi zbierat nuly na ucte, teda peniaze.. ale naco ? to neviem pochopit (nemyslene v zlom). aj ked by to bolo moje hobby, tak potom mozno chapem. preotze zas kazdy je INY, niekoho nebavi vysedavat doma, alebo na plazi, niekto potrbeuje sustavnu adrenalinovu akciu aby prezil :)

marha

bolo to cez menove pary, (forex), a neskor rekracne aj poker :D , popripade umenie.

a pohyboval som sa radovo v stovkach %

lenze to ze ci to nieslo 5% alebo 95% riziko, to je uz dost tazke dokazat..

v tom case (teraz uz nie) som poznal cca 50-70 milionarov (eurovych) a myslim ze malo z nich bolo skutocne stastnych, mozno 1-2 maximalne. neviem - je to len pocit. (ja k nim nepatrim). drviva vacsina z nich minimalne mala strach o svoju hodnotu, kapital, alebo zastavala priserne narocne funkcie, alebo ich nicilo to neustale investovanie (cim dalej, tym narocnejsie to je, ale pre niekoho praveze opacne). ani nie ze by bolo drzgrosi, ale vyzarovalo z nich take nieco, ze nevedia preco ziju (fakt drviva vacsina) a to mali obrovske domy, 8 aut v garazi a v pohode velku rodinku..

nejeden sa mi priznal, ze by radsej sedel so skutocnymi kamosmi niekde nad pivom kazdy vikend, ako mat miliony a vysedavat na svojej jachte sam, alebo jazdit v aston martine sam...

tito ludia uz mali svoj vek 30-40 a viac (az do 70)

ak to ej mlady zajac do 25, popripade do 30 niekedy, tak to tak vobec nevnima, uziva si kazdy den ako keby bol posledny, no raz ho to aj tak dobehne (nevie mci kazdeho ale)

cinkaa

marha, vyznas sa vo financnictve. To je konstatovanie. Ja som financne uctovnictvo na vyske nemala rada, bol to moj najneoblubenejsi predmet.

Deria, poznam takych viac ludi, co by si dali za gros aj koleno vrtat, nedozicia si a od ust odtrhaju, aj ked maju dost penazi. Hovori sa tomu lakomost. Nemyslim tym, samozrejme, ze vsetky peniaze treba strovit.