Co by ste urobili s 5 milion euro, ktore ste ziskali vyhrou, dedicstvom a pod.? Ako by ste s nimi nalozili?
Vyhra 5 mil. euro.
Deria - dakuje ti za mily koment :)a prianie, kludne sa s tebou podelim o tu vyhru, aj polovica by mi bohato stacila :)
vsimni si, ze funguje zakon, ze podobne pritahuje podobne, ten kto ma peniaze je v klude, ze ich ma spokojny, veri si a tak pridu dalsie, ten kto sa o ne boji a place, ze nema, tak nema, kolko krat, ked vpadnem do depresie, ci budu sa vzdy rýchlo otrasiem a poviem si, ze musia byt :)
takze, ano milionar moze vyhrat loto velmi lahko, kto ma, ma este viac
ano, je to tak. ale nemyslim, ze mame vsetko naprogramovane (ako jedinci), preto neverim ani v osud. priklanam sa skor k nazoru, ze kazdy si je strojcom svojho stastia sam. neda sa to brat doslovne ale pozri sa spät do svojho zivota. kolko sanci si premarnil? kolko veci by si rad zmenil, keby sa dalo? atd.
ale neverim ze sa ten system neda minimalne zmiernit (tj. minimalne na taku uroven, nech kazdy zijuci clovek do posledneho jedinca mal moznost dostojnu veceru, co zas nie je take narocne a nemozne, no len ludstvo nejak nechce)
napriklad vcera som vyhodil 1 cele kilo ryby. nebol to najlepsi pocit, no kedze som pokazil vykostovanie, inu moznost som ani nemal. No ale african sa nadrie aj 4 hodiny a viac na to aby ekvivalent tej ryby ulovil (v stredozemi, bez jazier a ryb) a ja to vyhodim (cize defacto vyhodim svoju pracu, ale to je uz o inom)
je to cele velmi divne, hrozneeee...
Deria
to lebo ten co ma milion si uvedomuje ze to nic nie je :D
alebo sa na to nadrel a ... nechce sa delit :)
ked uz pomahat, tak aspon systematicky
inac prispevok lulu bol krasny, pacilo sa mi ako do detailov rozmysla a CIELENE mina na to na co ten jedinec najviac potrebuje (napr taky tuning stareho auta je lepsia investicia ako novy sportiak, alebo to ihrisko) to sa mi pacilo :)
ono pomahat ludim, ktori to naozaj potrebuju je super napad, ale.. tu som sa par krat popalil..ale to bolo mozno aj mojou chybou, jednoducho to "prepili" a nic z toho, neposunulo ich to dalej (ale nejak som sa o to nezaujimal), ale bavilo by ma teda pomahat ludom natolko, ze im splnim ich zelania. Lenze mam obavy, ze ak splnis zelania kazdeho 1 cloveka na Zemi, tak budeme tam kde sme zacali :)
(hypoteticky, ak kazdemu zijucemu cloveku das 1 milion eur, to je to iste, ako keby nikomu nedas nic)
ako keby tento svet je naschval naprogramovany na take svinstvo :( ze niekto moze mat a niekto mat nemoze..
chapes ako to myslim ?
...na tomto svete.
to je paradox, ze ludia, ktori by radi urobili inych stastnych, nikdy nevyhraju! hen ten milionar, co ho poznam, ten keby si dal lotto, zarucene este aj vyhra. nieco tu nesedi....
jeeee, krasne Lulu2011! urcite raz vyhras, ja ti to zo srdca zelam.
raz vyhram :)
a kupim dom, resp. dva, pre moju rodinu, pre mamu, zariadim, kupim si auto, psa, malemu zriadim krasne detske ihrisko na zahrade, pojdeme na peknu dovolenku, zacala by som podnikat, aby som vybudovala nieco vlastne a mohla sa venovat tomu, co ma bavi, manzelovi by som dala vytuningovat jeho oblubene stare auticko, ze by plakal od stastia :)) a pomohla by som nejakym ludom, ktorí tu financnu pomoc naozaj potrebuju, spokojne si zila bez nervov, ci bude na chleba a ostatne odlozila zatial, aby malo aj nase dieta do buducnosti
aj takto sa daju robit stovky %
nie je az take tazke najst produkty ktore sa u nas predavaju so stovkami % marzou :)
napr - uz len "cinan" kde ludia radi nakupuju, lebo je tma lacno, aj on ma velmku marzu a nezda sa to..
takto sa zarabaju stovky %, ale na to musi mat clovek aj chrbticu, ked chce vykoristovat.
do komodit radsej uz ain nejdem :) (slovne myslim teraz, nakupia za 1, predaju za 50)
tak dobre. je to dlhorocny priatel mojho muza, poznaju sa este od skoly. navstevuju sa casto a byval (aj uradoval) nedaleko nas, takze bol casto u nas alebo niekedy my u neho. ja som tam rada nesla, lebo mal väcsiou oplzle reci, lebo pravdaze bol vzdy pod parou.
jeho otec importoval zo zahranicia zeleninu a ovocie, myslim, ze najviac z talianska ale to bolo davno. on sam to uz nerobi. viem, ze este pred niekolkymi rokmi dovazal cele kamiony hribov z polska, potom zase kupil nejake velke mnozstvo farebnych spreyov na vlasy, ktore dalej predal, ma niekolko vianocnych trhov, patria mu tu nejake omy, ktore prenajima a co ja viem, co este, myslim, ze popravde nejde v otcovych slapajach ale potrebuje sa nejako bavkat, co prinesie prachy, lebo len to ma zmysel.
sweater, viem to proste, ze nie je stastny.