stačí 1sexuálny partner v živote???

Rubi

Milli ja vravim o dobe pred manzelstvom.Bolo by pre zenu velmi nemile zistit az po svadbe ze jej manzel je impotent alebo ze pri sexe mysli len na seba a jej poziadavky su mu ukradnute to sa nehnevaj ale takeho partnera by si predsa ziadny rozumny clovek nevzal.Pokial sa vyskytnu nejake sexualne problemy az pocas manzelstva tak potom sa to bude riesit ved na to mame aj lekarov nie?Ale ked je raz niekto sebecky v posteli tak sa nezmeni,je to jeho povaha a toto by mal kazdy o svojom manzelke/manzelovi vediet este pred svadbou a nie potom lamentovat.Na to ale nemusi s nim spat aby to zistil uz len to ako sa muz so zenou mazna,vela o nom napovie.Takze ja vravim len to ze sex pred manzelstvom byt nemusi ale urcite intimne zalezitosti by byt mali lebo potom to moze naozaj zle dopadnut.Nesulad v tejto oblasti moze znicit vsetko,aj lasku.Ti co tomu neprikladaju velky vyznam tak zrejme nevedia o com hovoria lebo maju malo skusenosti.

brunuska

Rubi krasne pises...aj ked si myslis,ze nie-ale piseme presne o tom istom.
milli sex.tuzba alebo pud-je velmi silny a je dolezity pre zivot,je prirodzeny... a taktiez je prirodzene,ze ked niekoho milujes tak pride aj nan.prepac ale je nezmysel odopierat si ho s osobou ktoru milujes- casom-kazdy potrebuje na to svoj cas- niekto viac niekto menej- ale casom budes chciet mat so svojim partnerom aj sex-a az potom moze prist manzelstvo- ked sa dvaja ludia dokonale poznaju.sorry ale ja by som si nikdy nevzala cloveka,ktoreho nepoznam po vsetkych strankach- manzelstvo neni na to aby sme sa dokonale spoznavali-ked do neho vstupujeme uz by sme sa poznat mali...
kolko ludi tolko nazorov.
pa idem spat a zlozit tuto prisernu opicu z pleca :-)

milli

Dobre, Rubi, a čo takí partneri, ktorí onemocneli (sexuálne). Potom už manželstvo stráca cenu a treba sa rozviesť?

Rubi

Dodo toto co ti vravis ze ta niekto vypocuje a rozumie ti to moze splnat X ludi ale to neznamena ze by si s nimi mohol byt v manzelstve stastny.Chce to aj nieco viac,proste dokonaly sulad vo vsetkych veciach ktore su dolezite a tymi je aj sexualna stranka manzelstva.

Rubi

Dodo sex neni najdolezitejsi ale ked vam toto nefunguje tak to s manzelstvom pojde dolu vodou a tomu ver.Je jasne ze ho nestaviam na piedestal ale nemozes povedat ze mozu byt dvaja ludia stastni ked im to absolutne nefunguje v posteli.Su dolezite mnohe veci tolerancia,laska,pochopenie...ved to je jasne na zaklade toho som si vyberala svojho partnera.Ale ked chces niekomu slubit ze s nim zostanes naveky tak musis vediet kto je ten clovek ktoremu to slubujes,aky je.Vo vsetkych oblastiach to musi fungovat.Len samotne porozumenie nestaci pre stastne manzelstvo.

Rubi

Brunuska ani ty ma asi nechapes ja nehovorim o spoznavani sa prostrednictvom sexu ja vravim o inych veciach,maznani a tak.Aj to ako sa k tebe pri tom chalan sprava predsa vela o cloveku napovie.Ci je nezny a tak...urcite by som si nevzala nikoho keby som toto nevedela a toto sme spolu neskusili to je uz naozaj ako kupovanie macky vo vreci.

milli

Ešte mi predsa nedá.
Brunuška, vieš, ja veľmi verím Božiemu slovu (doslovne) a ono je pre mňa truhlicou pokladov. Tam je napísané, že v raji Boh priviedol Evu k Adamovi a on okamžite spoznal, že je to tá pravá. Viem, možno mi povieš, že nemal na výber, ale to nebolo v tom, že tam bola iba ona. Boh vie dať spoznať človeku, ktorý/ktorá je tá pravá. Veľmi dôležitá je práve skutočnosť, že sa nachádzali v raji. Tento raj sme ne tejto zemi nenávratne stratili (navonok), ale Boh našiel inú cestu, ako tento raj človeku prinavrátiť a tým kľúčom ako vieme bol a je Boží Syn - Ježiš Kristus. On môže a chce prinavrátiť raj do srdca každého človeka, nie na základe našich skutkov, ale na základe prijatia Jeho zmiernej obeti na kríži. Toto je moja cesta a viem, že je správna. Tým ale nechcem nikomu brať jeho vlastné presvedčenie...