Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prestanem fajčiť, začnem cvičiť a NEpriberiem!

Príspevok v téme: Prestanem fajčiť, začnem cvičiť a NEpriberiem!
VaMo

Konečne sa mi po 15 rokoch podarilo prestať fajčiť. Je to ešte len mesiac, ale prichádza už asi to, čoho sa všetci obávame, keď s tým skoncujeme - akosi sa na mňa začína lepiť tuk!
Neriešila som nejak svoju váhu doteraz, ale bolo by fajn podporiť sa, poradiť si navzájom, ako zabojovať proti nechcenej rovnici: prestaň fajčiť=priberieš...

VaMo

Vyliezla som na ten orbitrek, hodinka ubehla ako nic :-) Dala som potom este 3x 25 brusakov /viac nezvladnem/ hehe a idem zjest nejaku zeleninu na veceru a drzim si prsty, aby ma nepochytilo pozieranie blbosti pri telke...
Mam 10r. syna a zijeme spolu s priatelom, kt. je ale max. pracovne vytazeny a okrem toho "sportove drevo" :-))), takze nejake spolocne sportove aktivity som uz pred rokmi pochopila, ze nehrozia...

User_37597

VaMo
no nadhera :D
ja sa uz neviem dockat kedy padne 17:00 zdvihnem svoju povabne celulitidove pozadie,cvaknem sa,zjem to co svokra navarila,obleciem sa a s priatelom pojdeme cvicit.
musim povedat ze tofu je jedna z veci ktoru nejak absolutne nemusim.nema to chut a nevidim v tom zmysel teda to kupovat :Dja nemam nejak problem s tym hromadnym cvicenim len mi vadi ze tam kde cvicim niesu ziadne zrkadla.inak mna zas nebavi cvicit samu.minuli rok som doma cvicila zumbu asi mesiac.4kg isli dole ako nic lebo som zacinala,potila som sa ako prasa,pila som viac ako teraz a este k tomu bolo neznesitelne teplo vtedy.ale po mesiaci ma to prestalo samu bavit.teraz ma to viac bavi ale neviem si predstavit ako by som tam sama chodila lebo ma tam nosi priatel ktory ide do fitnes a ja na zumbu...je to cez cele mesto asi pol hodka cesty + autobus do dediny mi ide fakt vseliak vecer.takze sa mi podari ist viac menej len raz za tyzden na zumbu.nuz a nemam auto a uz vobec vodicak.
prestala som lebo mi to skodi..citila som ze mam upchate nosne dutiny,chorlava som bola,posledne mesiace som uz nefajcila ani s chuti ale preto ze si niekto zapalil,alebo lebo som bola zvyknuta si vtedy zapalit.ale hlavne kvoli tomu ze mi to islo strasne do penazi.teraz si za tych viac ako 80 eur mozem kupit nejake oblecenie alebo si ich setrit len tak.
aj ja mam otazku.si vydata?mas deti?vela ludi fajci v tvojom okoli?boli ludia ktory ti neverili ze prestanes?

VaMo

Takze z planovaneho cvicenia nic nebolo, zdrzala som sa v robote a ked som vysla von do toho pocasia, uz sa mi nechcelo nic ine, len sadnut do auta a letiet domov, kym nebude mesto zase zapchate jak r.t :-)
S tym nepravidelnym jedenim si to samozrejme uvedomujem - metabolizmus netreba nechat zaspattakze som si o 15.00 dala tofu, acidko a jedno pecivo celozrne. Zatial necitim chutky na sladke, co je dobre. Vyleziem dnes na hodinku na orbitrek, pravda je taka, ze ma cvicenie vo fitku al. masove zumby a pod. velmi nebavia. radsej sama doma.
Inak - ake pohnutky si mala, bibisa, ze si prestala fajcit? Lebo ja sama ani neviem, nejak som nad tym neuvazovala...jednoducho to prislo, mozno som len vystihla ten spravny moment bez nejakeho dlheho zvazovania.

User_37597

no ale to je prave to ze nesmies si nechat telo vyhladovat..mas jest vtedy ked si pyta ale podla vsetkeho by v bruchu nemalo skvrkat.kazde tri hodiny.ja jem o 06:00,09:00,12:00,15:00,18:00-19:00 a dve hodiny pred spanim teda podla toho kedy idem spat.

VaMo

Ja som si dnes rano dala 2dcl Acidko vanilkove a k tomu pol graham. rozka, v robote som doobedu zjedla jednu vacsiu paradajku, obed v nedohladne...asi az na veceru :-) ale vychadza mi to dnes pracovne okolo 14.00 ist si zacvicit aspon na hodinku a pol. dojdem domov okolo 18.00 a to budem hladna ako vlk, takze sa budem musiet dost ovladat, aby som do seba nenatvala vsetko, co bude v chladnicke.

User_37597

hmm s tym sladkym to je aj u mna take tazke :D
a ina mozem sa opytat ze ci sa necitis tak naduta a niesi plynata lebo akoze podla toho co pises jes velmi vela takych vyrobkou ktore prekysluju organizmus.mliecne vyrobky vo velkom mnostve a sladkosti.na 35 rokov mas super postavu by som povedala tak sa aj divim ze chces si drzat vahu lebo to ani nepotrebujes si myslim.

moj dnesny jedalnicek-ranajky mala myska cerealii ale to len sem tam,broskyna
v praci som si zobla so sezamovych tyciniek a zjedla dva krajce chleba s pastekou..tu pasteku som si veru mohla odpustit.a co sa tyka obeda neviem este kam pojdem jest no neboj nic mastne.ja tiez som taka proti mastnemu a maso si damvam vynimocne.dokazala by som zit len na cestovinach.najviac ma stve toto obdobie ze normalne pomarance neviem zohnat v obchode..taku chut mam na fajne citrusove ovocie ako su pomarance ale ja dobre kiwi :P

VaMo

bibisa, si este mlada, mas urcite podstatne rychlejsi metabolizmus ako ja...ja mam 35 a fajcila som teda nejakych 15 denne /samozrejme, ked bol plodny vecer...tak aj dvojnasobok/ Verim, ze uz to mam za sebou, nechcem sa k tomu vratit...ale nechcem ani pribrat! Stravujem sa relativne zdravo cely zivot - mastne vobec, maso skoro vodec /iba ryby/, veeeela kyslomliecnych blbosti, TOFU, zelenina....ALE: vela sladkeho. Keksiky, sladke pecivo, taka vianocka na ranajky, na veceru, na druhu veceru...a este aj medzitym...:-)))
Cvicim asi tak, ze doma mam orbitrack a do fitka sa dostanem velmi nepravidelne - dvax do tyzdna. "Neviem" behat, teda nemam sancu vydrzat ani 15 min., zato ked uz vyleziem na ten eliptical, tak tam slapem aj hodinu bez problemov.
Chcem dat dole nejake č kilauz od maja a nezadarilo sa v lete, teraz ked nefajcim tak sa bude "darit" este horsie. Mam 160 a nejakych 53kg.
Dnes si jedla ako?

User_37597

ale jasne.prosim ta ani nespominaj..vsetko by som zjedla co mi vojde do cesty :D
ale tak snazim sa obmedzit aj sladke aj jem mensie porcie..kupila som si napr horku cokoladu a celkovo to si dam len ked mam naozaj velku chut.jem kazde tri hodiny aby som to mala vsetko po spravnosti a chodim 1-2x za tyzden na zumbu.po novom mam doma ten len pedalovy steper a na tom som si dala vcera pol hodinku.snazim sa no isto sa nejdem teraz pretrhnut ze musim mat 30 kil dole za mesiac...to vziadnom pripade...vazim okolo 62kg,155cm,22rokov.fajcila som asi viac ako 5 rokov krabicku denne a ak bol plodny vecer,tak kludne za 4 hodiny padla krabicka.mesacne som minula viac ako 80eur na cigarety a rocne ma to vyslo jednu krasnu dovolenku minimalne v turecku plnou penziou :D aj ja by som priajala podobny zivotopis o tebe a ak mas este otazky pytaj sa :)