zdravim.uz dost dlho mam problemy s drzanim tela. nezanasam sa za to a mam velmi znizene sebavedomie. musim sa hrozne premahat aby som chodila vystreta, a stale musim na to mysliet. hanbim sa niekedy len tak popri niekom prejst alebo nemam rada ked ide niekto pri mne (ze ma vidi z boku..) :( hlavne mam gulaty chrbat, "prepadnuty" hrudnik a male prsia, velke vypucene brucho a prehnuty chrbat v driekovej casti. z boku ako pismeno S (zle drzanie tela). hrozne mi to vadi hlavne sa nemozem na seba pozerat v zrkadle... snazim sa cvicit kazdy den ale potrebujem nieco co mi fakt pomoze a budem robit pravidelne. prosim nejake rady :) mam 17... dakujem.
spevniť postavu, nehrbiť sa
pochybujem. chrbtica sa musi poriadne spevnit aby si dokazala udrzat spravnu polohu sedenia.. a tie pomocky na stolicky mozno len budu napominat k spravnemu sedeniu.. ale zeby to nejako pomohlo .. pochybujem
A čo hovoríte na tie veci na stoličky? :D čo dávali v reklame? Stojí to 10 € v Teta drogérii... Myslíte, že by to mohlo zabrať?
a su len nepodarenou kopiou originalnych stoliciek spinalis, ktore maju aj patent
okrem ineho som citala len negativne skusenosti na tieto stolicky
ja stolicky erogonomis vobec neodporucam.
ta lenivost je svina!!!!:D ale ked nieco chceme tak to proste musime dosiahnut! :) Anonymka , mas stastie ze mas este len 12, mala by si ale zacat makat aby si cely zivot nechodila ako zombie... a uz sa to bude len zhorsovat... aby si potom nelutovala aka si bola lenova a ze si nic preto nerobila..mna takto mama napominala a hovorila mi aby som cvicila..to som mala 13-14... bola som leniva a teraz lutujem ze som ju neposluchla :(
Ja som tiež zhŕbená, a strašne lenivá :D Neviem, nechcem cvičiť, strašne ma potom bolí chrbát, a prestanem... Cvičim večer, tak keď cvičím na bruchu, tak hneď zaspím :D Nechcem cvičiť, snažim sa sedieť vystretá, spať vystretá, a chodiť len, ak ma napomenie kamarátka... Mám 12 a myslím, že teraz je najľahšie opraviť si chrbát, stále sa to bude zhoršovať, a kamaráti mi stále hovoria, že chodím ako zombie... Asi sa teraz smejete, ale vážne ma to trápi, ale nie na toľko, že by som prekonala svoju lenivosť, a začala cvičiť... Chcem čarovnú tabletku, ktorá ma vystrie! :D
Ja mám 24 :-) Zvykla som cvičiť, no cez leto vždy tak zleniviem, že sa mi potom tiež ťažko dá rozhýbať.. Tiež potrebujem nakopnúť :-)