zdravim.uz dost dlho mam problemy s drzanim tela. nezanasam sa za to a mam velmi znizene sebavedomie. musim sa hrozne premahat aby som chodila vystreta, a stale musim na to mysliet. hanbim sa niekedy len tak popri niekom prejst alebo nemam rada ked ide niekto pri mne (ze ma vidi z boku..) :( hlavne mam gulaty chrbat, "prepadnuty" hrudnik a male prsia, velke vypucene brucho a prehnuty chrbat v driekovej casti. z boku ako pismeno S (zle drzanie tela). hrozne mi to vadi hlavne sa nemozem na seba pozerat v zrkadle... snazim sa cvicit kazdy den ale potrebujem nieco co mi fakt pomoze a budem robit pravidelne. prosim nejake rady :) mam 17... dakujem.
spevniť postavu, nehrbiť sa
ja, hoci som neplavec, by som odporucil plavanie alebo este bicykel abc-dieta.sk.
urcite vsak ortopeda, aby si si citanim na internete viac neposkodila ako mas. no a potom tiez treba stale na to mysliet ze mas chodit vystreta. viem z vlastnej skusenosti, ze vysoki ludia maju s tymto problemy - tiez som o hlavu vyssi od svojich priatelov (od zienky skoro o dve hlavy) ale snazim sa proste sa vyrovnat a chodit rovno.
ja viem ze jedine sama sa do toho musim prinutit...ale ja to proste neviem! poviem si ze pojdem do fitka alebo na plavaren nakoniec nejdem,poviem pojdem nabuduce a nic z toho... :( elke22 bolo vy fajn :) ty mas kolko rokov?
Je to pravda vanitka, musíš sa v prvom rada SAMA rozhodnúť a prinútiť, pretože nik to za Teba neurobí, čas poletí zrazu sa Ti už nebude dať pomôcť. Neboj sa, párkrát sa prinúť, za malú chvíľu uvidíš výsledky a už Ti to pôjde samo od seba, cvičenie Ti bude robiť radosť.. Sama by som potrebovala spevniť svalstvo na chrbte cvičením, ideme do toho spolu? Jedna druhú podporovať? Bola by som rada :-)
tak potom neviem co chces. zazracnu tabletku, ktora tvoj problem vyriesi? nic ine nepomoze len pravidelne a poriadne cvicenie
u ortopeda som bola este minuly rok, chodila som tam kvoli skolioze ale naposledy mi povedal ze je to lepsie a povedal ze uz nemusim chodit.odvtedy som tam nebola.na tento problem (zle drzanie tela) mi len povedal ze mam tahat lopatky dozadu, cvicit a ze je plavanie dobre. ale ja sa proste neviem prinutit nieco robit.ist na tu plavarena chodit tam pravidelne! :(
joga je slaba. ta je skor vhodna na udrzanie spravneho tela, alebo na spevnenie mierne uvolneneho a skrateneho svalstva. nie na napravenie vyrazne zleho drzania tela
myslim ze joga by bola fajn
chod v prvom rade na ortopediu. tam ta poslu na rehabilitacie a naucia ta spravne cvicit. vela cvikov najdes aj na nete, vyborne je aj plavanie, alebo cvicienie v posilke. kazdodenne! ale nie po 15minut. to nema efekt