Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vekova hranica po ktorej sa clovek uz nezmeni ?

Príspevok v téme: Vekova hranica po ktorej sa clovek uz nezmeni ?
XanderAnonym

Chcel by som sa vas spytat, privitam vsetky odpovede odborne aj neodborne aj teoreticke ..

Clovek je tvor prisposobivy a z roka na rok sa jeho psychika a charakter dokaze o nieco zmenit na zaklade jeho skusenosti a navykov ale mna by zaujimalo ci existuje urcita hranica, vekova, za ktorou uz clovek svoj charakter a navyky proste nedokaze zmenit aj keby chcel ..

Dovod preco ma tato otazka zaujima je prosty, chcem sa zmenit pretoze so sebou nie som spokojny denno denne si vycitam na sebe to a to a mam preto male sebavedomie a hrozne socialne navyky. Mam 21 rokov a zrazu ma striasla predstava ze takto zostanem az do smrti .. zeby my uz nebolo pomoci ??

Debatu mozte rozvynut aj do roviny "ake skusenosti dokazu cloveka zmenit".

Dakujem za kazdu odpoved ..

lost

XanderAnonym

znamy si to citat nebude :)

zmen popripade mena, miesta, a exoticke udalosti...

alebo ak by si mozno mal nejakeho pudla a kriklavo zelenu kabelku, tak by ta spoznali ;)
(to nie je vtip btw :D )

mozno v tom pisani o sebe najdes nieco co hladas, no ale necham to na teba :)

a ak ta to naozaj velmi stve ze by to niekto mohol precitat, mozno ti zmazu temu na poziadanie "po" dopisani..

XanderAnonym

Ovecka, tak jasne to som si "prestudoval" cez mojho kamarata googla nieco o tom ako zvysit sebavedomie, ako si najst priatelku, ako hento ako tamto. Nuz ale co my z toho ked sa k vsetkym tym cvikom, metodam a treningom neprinutim, resp. sa velmi bojim to co i len skusit ..

Moj mozog pracuje inak, tocia sa tam negativne myslienky. Chodil som k psychologovi, rozpravali sme sa o mojom trapeni ale nemozem povedat ze my tie sedenia nieco dali. Ba si myslim ze ma dotycna aj klamala v urcitych veciach, ale zase nebolo to uplne na nic kedze som aspon zistil aky som povrchny a socialne zdemolovany clovek ..

Joj chcel by som o sebe viac prezradit ale velmi sa bojim ze neaky znamy ma v tom spozna, navyse mam pocit ze o to nikto nestoji ..

george303

Charakter sa myslim zmenit neda stym sa uz narodis ak si napr. rodicia adoptuju nejake male dieta s detskeho domova mozu mu dat 100% vychovu ale ak mali jeho rodicia sklony k alkoholu, drogam alebo divokemu zivotnemu stylu tak je velka pravdepodobnost ze aj to dieta ktore vlastne vlastnych rodicov nikdy nevidelo bude mat k tomu sklony ...
Ale zasa mozu sa stat v zivote veci ktore zmenia tvoj pohlad na svet ...Je to velmi individualne clovek je tvor prisposobivy ...

lost

XanderAnonym

to bolo skor myslene tak, ze dovtedy mame cas sa zmenit :D

ja budem mat coskoro 23, takze som na tom dost zle, kedze nechcem byt po 24ke taky ako som bol od 18-22 :)))

a to nemam uz vela casu :)

a co chces v zivote zmenit ?

XanderAnonym

Nuz nwm ako to vysvetlit ale nemal som na mysli tu povrchovu zmenu typu ze prestanem fajcit a podobne. Osobne si myslim ze to je taka povrchova zmena ktora nemeni osobnost. Dokaze sa clovek zmenit na zaklade jednej skusenosti tak ze napriklad ked predtym bol pochmurny a utiahnuty tak potom zrazu sa stal usmievavim a otvorenim clovekom ?

lost, ak je naozaj ta povestna hranica tych 24 rokov tak my uz vela nezostava :( Za 3 roky obratit zivot hore nohami ? Nuz dal by som za to vsetko ..

.. ako zacat menit svoj zivot ? Seba sameho ? Je to vobec mozne taku zmenu mat pod kontrolou ? Mozno je to moj osud byt nestastnym, aby sa dodrzala taka ta rovnovaha zivota kde jedny si ziju "hej" a druhy zase trpia .. ja nwm :/

Vsade pocujem ze "svoj osud mas vo vlastnych rukach" ale neako tomu neverim ..

0vecka

podla mna osobnost uz len tak nezmenis... ale sebovedomie si zvysit mozes ale lahke to nebude...

to mas tak ze kazdy clovek vecsinou zije vo svojej komfortnej zone a robi zazite veci a ty musis ist von z tej zony a to sa vecsine ludi nexce...

na zaciatok si skus najst na nete take najmarkantnejsie znaky sebavedomeho cloveka... napr ocny kontakt atd a tie sa skus naucit dost to pomoze...

lost

24
formuje sa od 18-24

to mi povedal jeden kamos, co ma 28 asi

ale na otazku "preco prave 24" mi len odpovedal ze "uvidis"

ale tak, je mozno mozne zmenit osobnost aj neskor, mozno aj bez tragedie, len ktovie ako uspesne...

Maros75

Vzdy sa zmeni....
A zvycajne sa zmeni k vlastnemu detstvu. Stary clovek je ako dieta a ak budes mat alzheimera ............

pozri-

...podla mna taka hranica neexistuje-kazdy zazitok ta nejak poznaci-ci uz v dobrom-alebo v zlom...
a poznam pripad ze este aj pred smrtou clovek zmenil svoj nazor...
cely zivot bol neveriaci a ked zomieral zavolal si farara...
...ale urcite pubertalny vek od veku dospeleho sa trochu po rokoch meni-hoci sa hovori ze muzi su v puberte cely zivot :)))
v puberte je clovek iny a ked sa dostane do takeho veku kde uz je za pubertou zasa zacne inak rozmyslat...
ale kedze zivot je roznorody a clovek zaziva rozne veci-formuju ho aj skusenosti...
...ale nejake pevne zasady by clovek mal mat-ako napr.vernost,poctivost...
takze sa neboj este mas cely zivot pred sebou a nevies co ti prinesie
zelam ti vela stastia...

bibi123

myslim, ze taka hranica neexistuje, viem Ti povedat xx pripadov, kedy sa clovek zmenil, napr. moj krstny otec v 60tke dostal porazku, prezil bez nasledkov, ale zmenil sa na nepoznanie, hned prestal fajcit, prestal pit pivo, uz nie je workoholikom, kupil si zahradu, kde relaxuje, je kludnejsi,...
hovori sa, ze osobnost sa formuje do 25tky, ale myslim si, ze je to individualne a hlavne uplne kazdy clovek sa zmeni, ked zacne byvat s partnerom tzv. preberanie rolí-tzv napodobnovanie