veritu na duchov?

Príspevok v téme: veritu na duchov?
vystrasena

vcera v noci som videla ducha. Ja viem, ze mi vacsina neuvidi, ale aj tak budem rada za kazdy nazor...Bola noc a ja som sa zobudila na to, ze som citila, ako keby mi nieco liezlo na postel. Proste taku vahu na posteli som citila. Otvorila som oci a ostala som v soku. Vedla mna na posteli bol duch. Bol bielej farby, a bolo vidiet obrysy hlavy a trupu. Nizsie som nevidela, takze neviem ake mal nohy a tak. Ani crty tvare nebolo vidno, bolo to velmi biele. A hlavou ten duch sa naklanal nado mna hore a dole, a velmi rychlo bolo to fakt strasne. Tak zo soku som mu povedala, chod prec, vtedy sa prestal hybat. Este raz som mu povedala, chod prec a vtedy zmizol. Za tym som 3 minuty lezala na posteli uplne sokovana, potom som si zapalila svetlo, velmi som sa bala. A moj problem je ten, ze tuto noc som sa tak strasne bala, ze zase mi pride na postel, ze som celu noc spala pri zapalenom svetle, a aj tak som sa triasla. Co mam robit? Ja sa vazne bojim, ze zase bude noc, a pojdem spat a zase ten strach...Tuto noc, mi od strachu skoro slzy isli, a cakala som len na to, kedy uz bude rano :-(

pozri-

...no,asi viem co si chcel povedat tymi prikladmi-CO TA NEZABIJE TO TA POSILNI...
alebo ze sa zlymi vecami ucime zit a vazit si veci...ale zober si kolko ludi trpi nespravodlivo...
ale tak to je uz tema o inom...

lost

pozri-

no moze to mat vela dovodov, napr take klasicke "nesmies im pomoct, nesmies ovplyvnit sled udalosti" :D

ale tak, vzhladom na to, ako vidim zivot ja, ze aj ked je clovek na pokraji smrti a nikto mu nepomoze a prave to mu pomoze (ziska iny pohlad na zivot, ziska SKUSENOSTI atd), tak mozno preto nepomoze.. i ked "prave v tejto sekunde" to nedava zmysel, v buducnosti to zmysel davat moze a velmi..

neviem ci je tomuto rozumiet.. ale predstav si to takto:
existuje clovek co je na dne.. a ten sa chce odstrelit.. a ja viem o tom ze sa chce ist odstrelit.
co mam robit?
zabranit mu v tom rano, ked on sam nie je rozhodnuty co bude robit, alebo milisekundu predtym ako stalci spust?
alebo ho mam nechat to vykonat?

osobne by som zastiahol az ked to bude extremne, naozaj extremne blizko k bodu zlomu :) a to z dovodu, aby si uvedomil sam (to je najlepsi ucitel, uvedomenie si to sam) ze co robi.. a o com to je..

realnejsi priklad:
dostal som defekt na bicykli uprostred nicoho, bolo takmer 40C horko, mal som pri sebe lepidlo na dusu.
mohol som:
ist domov pesi, ale dlho
zavolat niekoho nech pre mna pride, luxusne riesenie ze?
alebo by mi nejaky duch mohol zhodit z neba novy bicykel.

co myslis, ktore riesenie by bolo pre mna najlepsie?

podla mna "pot a krv"..

1 hodinu som sa tam potil (a z nosa mi kvapla kvapka potu do lepidla :D:D:D fakt, som sa na tom tam takmer zadusil od smiechu :D)
a eventualne som aj tak isiel pesi

ale ta 1 hodina ma naucila velmi vela.. a za to som relativne vdacny

ironicke ze ?

byt vdacny za nieco "zle" alebo "nestastie"

prislo to za sucha, predstava ze by to prislo v iny cas je daleko horsia (to je metafora na "opravovat strechu treba ked je pekne pocasie, nie ked uz zacne prsat"

:)

je to sice nie velmi racionalny nazor, ale tak.. nic lepsie neviem :D

annddyxxl

deria ja si rada vypocujem ake cudne veci sa ti stali napis mi na annddyxxl@azet.sk,aj nam sa stalo par cudnych veci hlavne po pohrebe otca,segra bola v pivnici a upratovali jednu miestnost a zrazu sa pomaly otvorili dvere na garazi(od nich vzdialena asi 4-6metrov)a len poculi tazke kroky smerujuce k nim.potom tie kroky zastali, otocili sa a dvere sa znova otvorili a zavreli.nic nevideli len na seba kukali vyjavene..nieco na tom bude a ako sa vravi ten kto neuvidi alebo nezazije tak neuveri-nezazlievam im to..kazdy ma nazor ktory zdiela.

pozri-

lost
ja stale hovorim-ze keby nieco take existovalo-tak kazdemu cloveku z rodiny niekto pride pomoct z druheho sveta
napr.aj ja som mala velmi dobreho dedka-myslis ze by neprisiel pomoct keby videl ze mame nejaky problem?
ja len verim na take veci-ktore vidim na vlastne oci-zatial sa mi nic take nestalo-tak tomu neverim...ale ani by som nechcela zazit nieco take-ak mam pravdu povedat...

a este jedna vec-neverim ani tym co tvrdia-ze sa im zjavila p.maria/nic v zlom/pretoze-to funguje tak-ze niekoho kto vyhlasi ze videl p.m.vyhlasia za svateho a niekoho kto povie to iste vyhlasia za blazna
TAK KDE JE PRAVDA?

doodie

a ze potom ako vznikaju fobie...
myslím, ze ine dimenzie tu mozu kludne existovat. Nevidetlne stvory sedia, stoja, vznásaju sa vedla a rehocu sa na mne, na nás... ze aky nedokonaly mame svet. :)