Veľmi Vás prosím o pomoc. Som na dne. Prosím, poradťe

Príspevok v téme: Veľmi Vás prosím o pomoc. Som na dne. Prosím, poradťe
Mirka12

Ahojte. Volám sa Mirka a mám iba 12 rokov. Asi v januári sa začal môj pokus o chudnutie. Schudla som z 45 na 37kg. Mám iba 157cm. Chcem byť už normálna. Ale mať postavu ako teraz. Viem, že to nejde. Ale ani si neviete predstaviť, ako ma ranilo, keď mi doktorka na preventívnej prehliadke povedala: schudni, to brucho... Aj rodičia mi hovorili tučko. V škole mi hovorili medveď. V škole sú také deti, (V našej triede, som iba šiestačka) čo majú 34-35 kg. Sú chudé, lebo ešte nemajú vyvinutú postavu. Tak som začala chudnúť. Najprv, som omedzila sladké. Potom som omedzila tučné. Potom som obmedzila príjem na 1000kcal. Potom som jedla už len 3x denne. Potom som vylúčila aj pečivo a sacardiy. A nakoniec ovocie. Ako vyzeral napríklad včerajší jedálníček:
Raňajky: Mlieko s 30g sypaného musli Obed: Knackbrot s nízkotučným jogurtom a na vrch džem Večera: nič. // V takomto režime vydržím 3-5dní a potom sa prežeriem, priberiem 1kg a za 2 dni takéhoto jedálníčku ich schudnem. Lenže, teraz ma často bolí hlava, žalúdok, som strašne slabá, znudená, vynervovaná, hádam sa, kričím, plačem. Celý deň myslím iba na jedlo a váhu. Naozaj celý deň. Prosím, pomôžte mi. Nemôžem to povedať mame. Nemôžem, ona by ma dala do liečebne. Naozaj sa chcem vyliečiť sama. Prosím, spravím pre to už čokoľvek. Teraz si asi poviete že som ta najsprostejšia krava na svete. Ale ja to viem. Mala som všetko čo som chcela. Mám jednotky, rodinu, dostatok financií, dobrú školu. A začala som s týmto. Lenže je to pre mňa veľmi, veľmi ťažké. Chodím na tenis a už ani tam nevládzem. Mám iba dvanásť, vyvýjam sa, som ešte decko a robím toto. Uvedomujem si to ale neviem to zastaviť. Bojím sa posmeškom. Veľmi sa bojím :( Neviem, prečo to takto dopadlo. Ale chcem z toho von. Myslíte, že sa to dá ? Ja sa bojím, že do smrti už budem takto myslieť. Chcem sa páčiť chalanom. Teraz mi kamarátky začali hovoriť, že vyzerám dobre, ako som schudla. Lenže ja som stále unavená. Slabá. Točí sa mi hlava, je mi zima. Neviete mi niečo poradiť ? Ako ste sa liečili vy ? Ja si myslím, že by som mala mať tých 40 (minimálne) a ešte by som bola pekná. Zmierila by som sa s váhou 40. Lenže aj tak by som myslela na jedlo. Lebo kebyže jem normálne, vážim aspoň 50. Prosím poradťe mi jedálníček :( Prosím veľmi.

jitulka1214

Moja, ty máš len 12 rokov?!
Tvoje telo sa vyvíja a keď mu nedáš živiny zomrieš!! Vypadnu ti vlasy, zuby budeš vyzerať ako živá mrtvola, nikto ťa nebude chcieť!!Zničíš si život. Tvoje telo sa vyvíja a z toho čo zješ ti rastie srdce, mozog, pečeň, pľúca no celé tvoje telo. Neješ preto aby si bola tučná ale preto aby si rástla. Nerob somariny lebo sa ti zastaví rast a zostaneš navždy dieťaťom(myslím posravou) alebo sa toho ani nedožiješ!

Rebel

Dievca si normalne?!A tvoji rodicia su zdravy?!!!si vo vyvine a telo si pyta svoje...Chudnut mozes neskor,teraz sa najedz co ti chuti a hlupakov nepocuvaj!!!!tymto tyranim si v tvojom veku len uskodis!!

Mirka12

Ahojte :) Už som tu dlho nebola, ale za ten mesiac som pribrala na 42 :) Jem 5x denne a hocičo, jedlo už fakt neriešim. ďakujem, že ste mi poradili lebo som sprostá, keď som sa v takomto veku pokúšala o také somariny :D Síce si pripadám tak trochu ako prasisko ale vlastne mi je to jedno. Majte sa tu dobre a ďakujem za to, že ste mi otvorili oči. Som oveľa šťastnejšia :-)

jajka01

ahoj mirka. mas len 12, rasties, tvoje telo potrebuje papkat...myslim to fakt vazne, neobmedzuj sa pri jedle ...akurat jedz do sýta, ale nie do prezratia...pre take mlade dievca ako si ty (co sa týka váhy a postavy) mam takuto radu: najdi si nejaky konicek. myslim nejaky kurz...napr. ak rada tancujes, prihlas sa na nejaku tanecnu, kde budes viackrat do tyzdna chodit. ani by si neverila ake zazraky to spravi. a zabijes 36 muchy jednou ranou : budes zdrava a spokojna, nebudes sa musiet obmedzovat v strave,a budes mat lepsiu postavu.. :(motivacia: ved len sa pozri ake super postavy maju tie tanecnice v Lets dance, a tie sa urcite v papani neobmedzuju, ale tym ze tancuju maju vela pohybu)...len si vazne davaj pozor na to hladovanie, aby si si neublizila ...velmi drzim palce :)))

Jessi_1111

ak sa ti volakto bude posmievat tak mu daj facku! ajj ja som tak riesila veci a odvtedy sa ma nikto nedotkol...co si to myslia o sebe pangarti krpaty za to ze niekto vyzera inak ako oni? co, ja by som sa buzerovat nenechala.

zuzka1911

Mirka ahoj,

som v šoku z toho, že máš len 12!!! Píšeš veľmi vyspelo a je super, že si uvedomuješ svoj problém. To je asi najdôležitejšie pri celom tomto probléme PPP. Uvedomiť si, že je problém a chcieť s tým niečo urobiť. To po prvé!

Jedálniček ? Hm, bude to znieť ako otrepaná story, ale viackrát denne v menších porciách. Je potrebné urobiť si režim, ktorý si už vytvoríš sama. Sama zistíš ako Ti to vyhovuje najviac. Máš len 12 a preto to treba hneď a zaraz zastaviť, aby si neskončila a my :-/ Skús sama a pokiaľ to nepôjde, neváhaj vyhľadať odborníka! Zatiaľ si len unavená, nervózna, ale časom by sa určite objavili a ďalšie super veci, ktoré anorexiu sprevádzajú... vlasy, nechty, anémia, zuby, začneš odpadávať, nespavosť, depresie... to určite nechceš!!! Hm ? skoncovať s tým čo najskôr!!!

držím silno palce :-)

Zuzana

Mirka12

Fazula Gula . Ty máš anorexiu ? alebo si prirodzene chudá ? asi to 2 čo ;) Anorektička by mi také super rady nedávala. Naozaj ďakujem všetkým, ktorý si dali tu námahu mi napísať, alebo si toto aspoň prečítať. Som rada, že sa tu nájde aj pár ľudí, ktorý ma neodsúdia. Ja viem, je to ťažké keď mám 12. Ale naozaj viem, že som bola hlúpa. Ale teraz sa to budem snažiť napraviť. Na váhu sa budem snažiť zabudnúť ale sem-tam sa zvážim, aby som vedela ako som na tom. Zajtra by som si chcela prerátať kalórie, aby som mala predstavu, čo približne mám jesť aby sa mi nezastavil rast a aspoň tých 60 minút aby som vydržala hrať tenis :) (hrávam 2x týždenne po 60min.) A naozaj, nemyslite si, že vyzerám ako anorektička. To ani zďaleeeka. Ale ani tak vyzerať nechcem. Aj keď fascinuje ma štíhlosť, páči sa mi, keď nemá dievča bágel na bruchu, ale musím sa zmieriť s tým, že ja na to niesom stavaná. Proste budem tučná a nič sa nedá robiť. Ten kto ma má rád, ma bude mať rád takú aká som.

A ešte by som sa chcela vyjadriť k tým radám ohľadne toho, že mám jesť to, na čo mám chuť. -- Ja by som to rada tak "praktizovala" ale najprv sa to musím naučiť. Napr. Mám chute na MILA KEKS. Ale keď si ho dám, vyžeriem celú chladničku (proste je to spúšťač.) Aké koľvek jedlo, ktoré môj mozog vygeneruje ako nezdravé, tak proste spustí to prejedanie. Musím sa to niako odnaučiť :/

fazula gula

dam ti radu...jedz zdravo vela ovocia zeleniny a vela vody a potom vsetko co ti mamka uvari...ty musis mat vahu nato aby si sa mohla vytiahnut uvidis ked budes starsia budes vzsoka a stihla...a urcite si dopraj aj nejaku cokoladu nech psychika netrpi...:P nepocuvaj spoluziacky povec im...aspon vyzeram zenskejsie a nie ako ty spagetka...mne sa osobne uplne chuducke dievcata nepacia...kazda zena chce mat boky aj prsia a nie ze na nej vsetko visi(ako na mne)