Chemoterapia - prosím napíšte ako ju lepšie zvládať a ako prebieha

Laurina22

Harmasan ty co si za hyenu???Co sem pises za absurdity???Ako moze taky clovek ako ty existovat???Hanbi sa!!!

Majjjka poznam vela ludi,ktori vybrali chemoterapiu,vyssiemu percentu zabrala,napriklad moja kamaratka v podstate necitila ani ziadne komplikacie,akurat jej bolo prvy den nevolno,ale ani nezvracala.

Drzim ti palce urcite to zvladnes!

Ivka 1

Majjka ak budeš potrebovať pomoc kľudne sa mi ozvi na mail, presne tak ako píše sunci,s prírodnými doplnkami výživy sa lepšie zvládnuť regenerácia organizmu po chemoterapii.Je veľmi dobré ak sa začnú brať už pred začiatkom liečby chemoterapiou.

sunci

Mama chodi na chemo uz treti rok, niekedy je bez priznakov aj pol roka, inokedy treba liečbu opakovať. Prvu šestku nezvládala dobre, ale teraz si z toho už ťažkú hlavu nerobí. Tiež pije Aloe Vera od FLP, predtým ked to nepila, musela chodit na transfuziu krvy a mala strasne zoslabnutý imunitný system. Odkedy to pije, ma výborný krvný obraz. Môžem len odporúčať.
Hore hlavu!!!Mama vravi, ze ked jej to kvapka, nic neciti, je to ako normalna infuzia. Držím palce!!

Majjjka

Dakujem všetkym za rady. Onkolog hovoril že to bude ,,kvapkat" nejake 2-3 hodiny, to je čo teda, silna alebo slaba chemoterapia? A mám tam chodiť každé 3 týždňe. Prosím napíšte ako sa v tom momente ked mu to ide do žíl človek cíti. Keď sem harmasan napísal/a svoj príspevok začala som sa nehorázne báť. Naozaj je to také hrozné? Zaujímal by ma hlavne ten pocit priamo pri tom ked to ide do žíl. Dakujem

Chemo-1

Telo sa bráni ako len najlepšie vie. Podľa skúsenosti najlepšie pomáha liečivá voda od Dr.Jo.Kl. Lieči a čistí celé telo. Pomáha obnovovať DNA a poškodené bunky. Zabíja rakovinové bunky, baktérie, plesne a vírusy, lieči otvorené rany. . Nežartujem!

pramienok

Majjjka, moja mamina si presla chemo uz 2x,stale je tu medzi nami :). Nebolo to vzdy lahke, 6 davok nie je vela, zalezi vsak od toho, co ti ako hovoria sestricky \\\\\\\"namiesaju\\\\\\\" a kolko ti to bude kvapkat a tiez, aky dlhy cas mas pauzu medzi jednotlivymi davkami. Neboj sa vsak, mojej mamine pomohli velmi pomohli caje na precistenie krvi (nechtik, praslicka, zihlava), je to dolezite, lebo telo sa bude musiet zbavovat tej chemickej pliagy + vsetkeho, co ta chemo v tele vykynozi. Aloe vera je tiez dobre, my sme mali odskusanu od Barny´s. Od tych mamina doteraz uziva aj INOCELL. Su to drahsie pripravky, ale mamine zabrali. A potom uz dodrzovat co pisali ostatni - velmi ta bude smadit, preto treba pit vodu, caje, stavy - aj kvoli stolici. keby si mala zapchy, tak je dobre si kupit Psyllium a ten pit podla potreby a navodu. Kym sme ho nenasli, mamina si doma musela sama robit klystyri :(. A samozrejme nechodit na internet a necitat kadejake bludy :). Drzkaj sa, drzim palce!

svet21

Majjjka.Viem,že máš strach,ale neboj sa zvládneš to.Sama som si tým prešla,môžem povedať,že som z chemo. bola akurát tak tri dni ospalá.samozrejme,že vlasy zišli,ale narástli hustejšie a krajšie.Drž sa rád,ktoré tu napísal ILek a mala by si to zvládnuť. Po chemo. pi veľa tekutín,ale to Ti určite povedia. Aj ovocné či zeleninové šťavy si urob,nekupuj,odšťav si doma....cvikla,mrkva,paradajka a pod.Držím palce a veľa šťastia.

sojase

otec je už po všetkých dávkach chemoterapie....nebolo mu zle , nepadali mu vlasy......jediné čo mal tak boli škaredé nechty na rukách aj noháchh. ale inak to znášal fantasticky akoby dotával len nejakp infuzku.
je to individuálne. niekto to lepšie znáš aniekto menej. v každom prípade sa nestresuj
fakt nemusíš mať nijakú reakciu.....
drž sa.....

Ivka 1

Chemoterapia sa dá prežiť a presne ako píše Liek, všetko závisí aj od toho,ako sa k ochoreniu postavíš. Je potrebná zmena životného štýlu a vylúčiť zo stravy nezdravé potraviny, obmedziť konzumáciu červeného mäsa a mäsových výrobkov,mlieka.Hlavne si dávaj pozor na trvanlivé potraviny a konzervačné látky v nich obsiahnuté. Pri braní chemoterapie pomáha aj užívanie prírodných produktov,pomocou ktorých sa telo rýchlejšie zregeneruje po fyzickej a aj psychickej stránke. Držím palce a prajem všetko dobré.

Najčítanejšie články