Nici podla vas Facebook vztahy?

MAREKOVA...

Môže...ja som sa normálne zaľúbila do jedného ženáča,,,,,píšeme si už rok......je to super...len ma to tam ťahá viac a viac.....

dakovna

jankaaaa, ja som na fb a nemam s tym problem. Idem tam max. 1x za den a som tam max. 10 minut. Ked na to nemam cas, tak tam niesom aj niekolko dni. Necitim potom z toho nejaku stratu... ze tam nie som. Nedovolim, aby mi znicil vztahy, alebo nejak inak negativne zasiahol do zivota. No viem o ludoch, kt. su na tejto soc. sieti dost zavisli, opisuju tam casto az podrobne svoj zivot, zo vsetkeho tam davaju fotky, kazdy den musia dat nejake "lajky", pozoruju kto a kolko im dal lajkov... no to je proste chore. No a viem aj o niektorych z nich, ze uprednostnuju komunikaciu s ludmi radsej cez net ako osobne.
Pisem o tom, co fb mnohym ludom sposobuje. Netvrdim ze kazdy, kto tam chodi, musi taky byt. Zalezi to aj od osobnosti, povahy cloveka, od sile jeho vole....
No nechcem zas uplne odsudit fb. Vdaka nemus som nasla mnohe spoluziacky a spoluziakov zo ZS a SS, na ktorych som uz nemala kontakt a nevedela som, co je s nimi. Prostrednictvom fb si napr. pohodlne dohodneme stretavku.
Zalezi ako to clovek dokaze vyuzit, zobrat si len to, co potrebujem a nepodlahnut davovemu osialu.

jankaaaaaaaaa

tu asi pisu ludia , ktori spadli do "ruk" tych soc. sieti...
to akoze kvoli fb sa ludia prestavaju na zivo stretavat? to co je za blbost. take nieco sa moze stat len u obmedzenych ludi. ved ako moze nejaky fb znicit vztahy? ked je clovek normalny, tak sa isto tak nenaviaze na tu soc. siet a nedovli aby mu to nejako zmenilo zivot ci zasiahlo do zivota. a to nieze dovoli, ale normalny clovek nad takym niecim ani neuvazuje ani nahodou.
ludom , ktorym to zmenilo vztah alebo nejako zasiahlo do zivota tak takych lutujem

dakovna

Ked je zlovek normalny nedopusti, aby mu fb znicil vztah.
Skor si myslim, ze kvoli fb sa ludia prestavaju stretavat (vsak naco, ked mozu pokecat aj cez net). No a potom ked sa uz stretnu, tak zrazu je problem sa prihovorit. Dalsia vec je ta, cim tam ma clovek viac priatelov, tym dlhsie tam sedi. Lebo vsak treba pozriet co ma kto nove, ake videa a blbosti tam kto dal a potom to zabera tolko casu, ze clovek nestiha dolezite veci spravit....
No a sila je, ked tam niekto pise skoro podrobne kde bol, kam pojde, co tam robil a fotky... Zo vsetkeho sproste fotky, kym ich tam clovek da... no hroza.

kdejeIQ

Problém ani tak nie je v samotnom Facebooku - on sám osebe za nič nemôže. Vždy ide o človeka, kt. má ale vďaka FB možno viac príležitostí alebo nástrah. Ak by človek sám osebe nechcel, tak FB mu nič nevnucuje. Má len k dosahu viac pokušenia.