Ako je to s uzivanim proteinov?

Príspevok v téme: Ako je to s uzivanim proteinov?
neira

dobry den, zaujimalo by ma ako je to s uzivanim proteinovych doplnkov.
som vegetarianka a v niektore dni sa mi stava ze jem menej bielkovin ako by sa malo. a kedze sa snazim schudnut tak tie bielkoviny potrebujem. (nesnazim sa nabrat nejake extra svaly, no nechcem o ne ani prist)

avsak neviem ako je to s tymi proteinami, ci sa maju uzivat vylucne len pri cviceni, pretoze necvicim kazdy den.

a aky protein je najviac vhodny? videla som jeden vanilkovy v dm-ku ale niekde som citala ze nie je az taky dobry, ze vyhodnejsie je kupit 100% Whey protein od fitco. nasla som jeden aj na slovenskej stranke akurat je to velmi vela penazi na mna a dost velke balenie. (viem ze po preratani to vyjd emenj, no neviem ci mam na to minut tolko penazi naraz).

pišta00

ja888

Ty máš v hlave dobrú reklamu... Nehnevaj sa ale drístaš. Skús denne držať príjem bielkoviny na 150-200g len naturálne z potravín som zvedavý koľko ti vydrží trávenie... Brokolica nemá ani zdaleka toľko bielkoviny čo mäso.. aj keď zo zeleniny jej má asi najviac. Nedrístaj prosím ťa.

Kubov

Co to prosimta trieskas za nezmysly? Ruzickovy kel ma cca 5 g proteinov na 100 g vahy. Cervene maso ma priblizne 18-25 g bielkovin na 100 g. Kuracie ma cca 25 g, morcacie tiez a losos ma cca 30 g. Zbytocne tu mylis ludi. Zelenina urcite nie je dobry zdroj bielkovin. Nehovoriac o vstrebatelnosti a aminokyselinovom profile.

ja888

Vegetariani ani vegani nepotrebuju ziadne proteinove doplnky. Ak jes pestro, mas v strave vela zeleneho,orechy, semena, strukoviny, na co ti treba bielkoviny navyse?
taky kel kuceravy ma viac proteiniv ako cervene maso. Ludia su len totalne ohlupnuti reklamami. Vsetky zelene listy, brokolica atd.. maju tolko proteinov co maso... alebo trochu menej.

Mr.S

Ruku na srdce, kolko z Vas normalne zamestnanych ma cas na pravidelnu a pestru stravu?

dnesny zivotny styl a konzum proste nedovoluje jest pravidelne a rozmanito.
Bud chcem robit a zarobit.. .alebo sa valat nezarobit. ale tak ci tak nedosiahnem potrebne mnozstvo latok ktore potrebujem prirodzenou stravou.

Skusal som rezim , bielkoviny , sacharidy, poctiva strava... 5krat do dna, jedalnicek na mieru-
1. stoji to vela penazi
2.zabija to vela casu - ci uz priprava, sledovanie casu jedenia a podobne
3. pri nespravnej strave moze byt vysledok uplny iny ako chceme.

Niesom velkym fanusikom chemie - i ked sa schovava za prirodne zlozenie, vzdy je to chemia...

vzdy si treba urcit ciel - bud chudnem, rysujem, priberam, alebo budujem svalovu hmotu - nikdy nejdu robit dve veci naraz..

cvicim preto lebo chcem vydrz a kondicku ? cvicim preto lebo chcem vacsie svaly a silu ?
pripadne necvicim nechcem silu chcem iba svaly - vtedy si daj facku, potom este jednu a neotravuj.

vegetarian alebo vegan - nemoze byt nikdy "nabuchany" - skor dosiahne pekne vyrysovane ale male svaly - maso jednoducho nicim nenahradis.

cize ak nejsi kost a koza, nevyzeras ako po chemoterapii, netrpis ziadnym ochorenim alebo problemom, protein nepotrebujes

Jax

Spravna strava je prave o tom, aby ste sa nemuseli napchavat umelym svinstvom. Nerozumiem co jes, ak nemas dost bielkovin. Ale skor si len zblbnuta a myslis si, ze ich nemas dost. Potravinove doplnky su zlata bana a ovce namiesto toho, aby vybehli na pasu minaju peniaze za hluposti.