Strie na bruchu po porode

mamina01

ja cakam druhe dieta a som v 29tyzdni,zatial mi koza na brusku nepuka.skor si myslim ze je to dane geneticky.ja si sice brusko kremujem ale to je skor pre dobry pocit.poznam baby ktore sa natierali na to urcenymi kremami anezabranili striam

kamilka

Ja mam tiez strie a ochabnutu pokozku plus jazvu po cisarskom a dost ma to trapi, lebo som mala kedysi pekne brusko a mam len 23r. Pocas tehotenstva som si natierala kremom proti striam a aj tak nepomohlo, no dedicne to tiez nemam, lebo moja mamka mala 3pôrody a nema ziadne strie. Tiez si myslim, ze sa to ovplyvnit neda, ak ta pokozka raz povoli, tak tie strie budu. A ci sa to da zmiernit, ked uz su, to by som aj ja rada vedela, ale asi nie, predsa su to jazvy ktore nezmiznu. Nastastie môjmu manzelovi tiez vôbec neprekazaju a pacim sa mu.

valika

Joj keby to bolo take jednoduche, ja som si mazala brucho v pokrocilejsom stadiu tehotenstva aj s olivovym olejom. Ale Slavina, ja mam dost mastnu a myslim ze aj pruznu pokozku...Napriek tomu popraskala, ale co uz s tym? Aj moj partner je chapavy, a dokonca mi aj tvrdi ze dobre vyzeram, ze sa mu pacim, ze som mu porodila krasnu zdravu dcerku, ale predsa len sa obzrie sa peknou chudulinkou babou....Chapete? no....:-)

slavina

Ja som si brucho týmto detským olejčekom mazal odo dňa,keď som zistila,že som tehotná a mám ich.Myslím si,že je to viac-menej záležitosťou elasticity pokožky.Ja mám suchú a málo elastickú kožu.Kamarátka má už dve deti a ani jednu striu a to nepoužívala absolútne žiadny krém,ani olej,no jednoducho nič, ale jej pokožka je dosť mastná a pružná,takže to možno môže mať nejaký súvis a význam-možno...

doc

nemám s tým skúsenosť ale bratrancovej žene niekedy v 1976 roku niekto poradil bola 1x tehotná aby si vždy večer mastila bruško detským olejom s azulénom /taký bledo modrý/. vzhľadom k tomu že jej mamma mala strie dá sa povedať strašné tak si cca od 14 týždňa poctivo mazala bruško doporučeným olejčekom aj v prvom aj v druhom tehotenstve. detičky mali pôrodnú váhu okolo 4 kg a strie nemá. či nepodedila vlohy na strie alebo to bolo vďaka mazanie olejčekom ťažko súdiť

ajika

No s tým opaľovaním mi to nejako nesedí. Strie sú predsa biele (teda ak ešte nie sú relatívne čerstvé t.j. červené) a pri opaľovaní sa ešte zvýraznia. Trochu ma to tiž štve, lebo dvojdielne plavky si teda neoblečiem, ale na druhej strane mám chápavého partnera, ktorému to absolútne nevadí. A okrem toho, ešte by sme chceli jedno bábo, tak sa ani nezamýšľam nad tým.

valika

Ajika to si pekne napisala, aj ja som si vedoma ze toho sa nezbavim, ale vraj je v Brne na to specialny laser, kt. to uplne vyhladi, ale ked ti mam pravdu povedat, ja som na to aj celkom hrda, trapi ma len ochabnuta pokozka, myslis ze sa vyrovna?hihi tie strie su napr. v lete po opaleni takmer neviditelne, ale kozicka sa vidi, a to som mala volakedy brusko hm....poradis nejake dobre cviky? Renkyy, ja chodim do solarka, a jak brusko zhnedne strie takmer nevidno. A potom, bud hrda, co to nase zenske telo dokaze, aky vykon podat ne? chlap by sa pokakal....cmuk pekny dnik