20-ročná dcéra klame

Príspevok v téme: 20-ročná dcéra klame
jedlinka

Dnes som sa dozvedela, že dcera sa vykašlala na vysokú školu, celý rok tvrdila, že má skúšky urobené a dnes som zistila na škole, že 6 predmetov nemá spravených. Celé prázdniny leží doma, nemá priateľa, komunikuje striedmo ale aj tak je to zbytočné, čo povie beriem z rezervou. Väčšinu dňa je na PC. Tvrdí, že jej organizujeme život, že ona chce pracovať, ale zatiaľ si nič nenašla. Čo mám robiť ja ako rodič?

lost

ozaj, ale jednu vec este.. zisti co na PC robi, netlacil by som dieta do konvencnej roboty, ale podporoval ho v jeho fantazii, ale musi sa s tym zverit, verit mi, aby som nepodporoval stagnaciu namiesto opaku..

(priklad: hypoteticky mam 18 rocneho syna, povie mi ze ho bavi PC a vie o nich dost, vie ako by sa s tym uzivil (nie ako predavac), tak by som ho na 101% netlacil za pás, alebo do skladu, len aby som si pomasiroval ego, ale snazil by som sa pochopit jeho knowhow, resp. o o mu ide a pomahal mu..)

lost

Vyhodenie z domu by podla mna aj pomohlo :)

Resp, zaplatit jej 1 tyzden v afrike, nech ide do au pair, resp. do inej rodiny a nech uvidi o com zivot je.

Nic v zlom, ale "milujem svoje dieta" to je chore, ked toto RODIC povie !!!

OK, ale laska niekde konci, ci nie ?

Ak milujem svojho psa, dam ju neobmedzeny pristup k jedlu? VED HO ZABIJEM s taky mpristupom.

Daj detom to iste, nekonecno vsetkeho, zbav ho zodpovednosti..

A cakaj co sa stane :D

Tym chcem len povedat, ze ak mam niekoho rad, neznamena ze ho necham zabit sa, tj. jest nekonecno sladkeho (sposobim mu zdravotne problemy), dovolit sediet pred PC cely den (zniim mu chrbticu a zrak), davat mu peniaze (skapem a co potom? odkial zoberie eura?)

Deti (a celkovo potomkov, ale i zvierata) BY mal zodpovedny ucet k ABSOLUTNEJ samostatnosti :) Aj ked to boli.
To dieta sa vam za to EXTREMNE podakuje v buducnosti.

Seriozne, viete co mi vadi? Co lutujem ze mi niekto neurobil?
Ze mi nedali FACKU (haluz, ze som tu sprail preklep, a napisal som fackY a nie fackU :D:D:D).. cize este raz.
Ze mi nedali FACKU za to ze som bol lenivy.. Vedel by som nemecky. ucil som sa to 6 rokov, vzdy som oklamal rodicov v tomto.. alebo SA NECHALI OKLAMAT ?!?!?!

Sice som neskoncil na ulici, ani som pil, nepichal si/sa cokolvek. Mal som stastie.. Neviem kto sa unuval mi tolko pomahat, ale uvedomil som si ze ... vsetko co som vyssie pisal..

Len treba zvolit spravnu taktiku, opatrne, ale rázne.

Suhlasim s Maros75..

jedlinka

Ja rozpravam, manžel tiež a ona sa tvári, veď len rozprávajte, na naše otázky nereaguje. Zlá výchova? To by som netvrdila. Mám ešte jedno dieťa a to je v pohode. Ako rozprávať s niekým, kto nechce a nemá ani toľku úcty, že nehovorí pravdu.

angela85

nech sa rozhodne, ci skola ci robota, a zastav jej vreckove. zije u teba, tak nech respektuje tvoje pravidla, u nas to tak fungovalo. mama nas bola schopna aj zbalit a vymknut, ale fungovalo to. moja mama nemala len podmienku ze bud studovat alebo pracovat, ale ked pracovat tak si setrit a kazdy sme mali svoje povinnosti.
ti poviem ze za tu maminu vychovu ju este viac lubim a respektujem a som jej vdacna, ze mam skolu a mam aj celkom fajn usetrene

ladida

jedlinka aj ja milujem tie rady ne-rodicov-prefackat,vyhodit z domu..raz ked uz to dieta mas,zrazu zistis,ze ti laska k nemu uplne zvazuje ruky:/no ale aj ja by som volila cestu ultimata,dat jej mesiac,aby zacala pracovat.pak jej uplne odtstavit "vreckove",nekupovat jej ani saty ani kozmetiku,jednoducho ju iba prestravovat,nech sa zobudi.

Maros75

Tak ju treba takym sposobom nastrasit.
Inac...............bola tam zla vychova :(
Bolo by fajn sa spolu porozpravat s psychologickou.

bingham

maros...to neni chlapec ale dcera...to by nedopadlo dobre keby ju vyhodila z domu...skus sa s nou rozpravat...ake ma plany...atd...a uvidis ako to pojde dalej...