20-ročná dcéra klame

Príspevok v téme: 20-ročná dcéra klame
jedlinka

Dnes som sa dozvedela, že dcera sa vykašlala na vysokú školu, celý rok tvrdila, že má skúšky urobené a dnes som zistila na škole, že 6 predmetov nemá spravených. Celé prázdniny leží doma, nemá priateľa, komunikuje striedmo ale aj tak je to zbytočné, čo povie beriem z rezervou. Väčšinu dňa je na PC. Tvrdí, že jej organizujeme život, že ona chce pracovať, ale zatiaľ si nič nenašla. Čo mám robiť ja ako rodič?

Klinček

Vydat sa neznamena ze musi mat po svadbe hned 10 deti. :-) Moze ich mat neskor. Ak je manzel starsi tak jedno hned a druhe neskor. Treba to dcere vysvetlit, ze mat dieta je kopa starosti.

Kde pisala matka ze dcera ma depresie? Na to aby clovek nespravil vysoku skolu nemusi mat psychicke problemy :-) Niektore vysoke skoly nestoja za nic. Mozno by to chcelo inu skolu.

Maoam

dcera by mala moznost vybrat si co chce, presne tak....ja poznam mnohych ludi, ktori sli pracovat, lebo boli na nespravnej skole a po vlastnych skusenostiach sa potom rozhodli v 25ke a sli na VS, proste nie kazdy ma zivotnu cestu vopred naplanovanu, SS, VS, v 25 svadba, deti a v 30ke kriza, proste su aj ine osudy a tie su väcsinou aj zaujimavejsie ;-) a viac cloveku daju, ona sama musi prist na to co chce

mozno ju skola zaujimala ale bola pre nu pritazka a ak ma depresie, nestihala a nevladala sa ucit, lebo cele myslenie je spomalene a stazene, takze ak je chora, treba riesit najprv to ako prve...co z toho ze skonci VS a bude z nej psychicka troska? to len budu POTOM problemy

Klinček

Ta vysoka skola zrejme pre nu nic neznamena. Rada pre jej matku: Nechajte to tak, k nicomu ju nenutte. Mozno si najde casom manzela a zalozi si svoju rodinu. Ci si zarobi par drobnych doma na tom nic nezmeni.

Maoam

citaj poriadne, pisala som ze moze pracovat aj doma, aspon par hodin, privyrobit si, vsak sa tu hned nerozculujte, ked niekto napise nieco co sa vam nepaci....
ok, mnohi sli za hranice lebo ich NIKTO nezivil a nemali na vyber, takze o tom potom,mnohi rovno po mature a nik sa nestaral, ci padnu do zlej spolocnosti alebo nie, na to ma clovek mat dost vlastneho rozumu a usudku takze neprehanaj...dnes nie je problem najst v zahranici dobru pracu, pred 10 rokmi to bolo podstatne tazsie, vsade viza a tak

za tresty nie som ani ja a dieta nemam, je to hlupost dieta trestat, problem bude inde, najskor nejake psychicke problemy ale ked to rodicia vedia uz dlho, vsak videli ze si prenasa skusky, takze asi to nezvladala, nie teraz plakat ze skola sa uz neda dokoncit, no co tak treba plan B, vzdy je daka moznost, nech si da dievca pauzu, nech sa lieci, nech si privyrobi aby nesedela doma a casom moze ist na skolu inu, vsak ma 20 a nie 35, hoci ani to by nebol problem v studiu

Klinček

Preco by vobec musela ist pracovat? Co ak sa v zahranici dostane do zlej spolocnosti. Jej matka pisala ze jej chce pomoct a nie ju trestat. Pochybujem ze z tych co tu hlasaju tresty ma niekto aspon jedno dieta.

Maoam

Jedlinka to je ten pripad z pred par mesiacov o dcere (vtedy 19r) co studovala historiu a bola pribrata, lebo nikam nechodila, len jedla a sedela za PC a kazda praca, seminarka jej trvala tak dlho?
Ak ano tak to viete uz daaaavno, ze ma problemy a skoda, ze ste s tym nic nerobili. Dceru hned trestat a davat jej ultimata nema vyznam, pokial ma dlhotrvajuci vazny problem psychickeho razu, depresie alebo uzkostnu poruchu a mozno nie je ten typ na tu konkretnu VS....vsak sa to da riesit, dcera sa moze dat vysetrit, liecit (ak ma tie depresie), da sa ist na rok robit, aj za hranice alebo proste doma, vsak byva u vas, par eur si privyrobi a mozno sa potom sama spamäta ze to nie je jednoduche sa zivit.....no a moze vyskusat o rok ine studium, mozno by jej vyhovovala skola s menej teoriou a viac prakticky orientovana, proste len trestat a nech vam odovzdava peniaze je jeden aspekt a diskutujuci maju pravdu, nech sa podiela na zivobyti ALE problem sam o sebe bude inde a ten treba riesit, lebo sa to nepohne vpred a bude to casom len horsie.

Klinček

Rodic by mal mat rad svoje deti. Ak nechce studovat, je to jej vec. To ze u vas byva vas nestoji nic. Trochu jedla co zje nestoji za rec. Nekazte jej zivot. Praca sa nehlada lahko.

bibi123

stotoznujem sa s nazorom vebe-treba si s nou sadnut, ze ak nestuduje, nie si povinna ju s manzelom zivit... povedzte, ze respektujete jej rozhodnutie, ze ju nehodlate vyhodit z domu, ale uz musi na domacnost prispievat. 100eur, s tym, ze musi vratit peniaze za byvanie, za cas, ktory nestudovala(trest za klamanie). Povedz jej, nech hned rano vybehne na urad prace, aby si nemusela platit zdravotne poistenie a zistite, ci v zdr.poistovni nema podlznosti, ak ju uz davno vyhodili zo skoly...
tiez si myslim, ze tam nebola celkom dobra vychova-ja by som si napriklad v zivote nedovolila skolu nedokoncit a sklamat tak rodicov, pretoze mam k nim od malicka uctu(aj ked som mala na VS velakrat zajacie umysly, musela som sa vzdat prace snov,...)dokoncila som ju

exotic

nema depresiu, alebo netrpi socialnou uzkostou? je to podozrive, ked je stale doma a nechodi za rovesnikmi. skus najst nejakeho psychologa, chod za nim zatial bez dcery, porad sa s nim - opis mu dcerine spravanie, mozno ti poradi ako dalej. netrestal by som ju, pokym nevies o co sa jedna. mohlo by to dopadnut aj tragicky. podobny pripad poznam a skoncilo to zle.