ahojte, mam na vas taku otazku, urcite ste tu mnohe ktore uz byvate s priatelom a to takto ze vy studujete a priatel je uz zamestnany, chcem sa vas opytat ako mate podelene financie kto z vas plati za byt, za stravu alebo to platite na polovicu? ako riesite takuto situaciu?
spolocne byvanie s priatelom
ja ked som mala peniaze, tak som si to zaplatila sama, ale pokial som robila, tak som sa snazila si platit sama, alebo ked on zaplatil chatu a cestu, tak ja nakup na cely vikend. alebo ked na to nemam, tak by som mu to povedala na rovine ze nejdem lebo na to nemam, a zalezi na nom, ze bud ta pozve, alebo ostane s tebou doma, alebo sa zahra na chuja a pojde sam :-D
A ked by jeden partner pozval druheho (muz zenu, alebo zena muza, to je jedno) na tu napr dovolenku (lebo toto bolo tiez spominane), tak len z dovodu ze jede nz nich na to nema, nepojde ani druhy, aj napriek tomu ze druhemu ten extra vydavok nevadi ?
Povedzme ze sa tu bavime o dovolenke, na ktoru by jeden z patnerov setril prilis dlho, aby bol na take nieco OCHOTNY obetovat financie.
odmietli by ste take pozvanie?
Ked som zacala zit s mojim priatelom (teraz uz manzelom), studovala som a staral sa o nas obidvoch on. Ja som sa snazila ucit na acka a dostavala som 1000 dolarove prospechove stipendia, takto som aspon trochu prispievala na domacnost. Nikdy v zivote mi nic o peniazoch nepovedal, ze ma zivi alebo cosi podobne. Peniaze nam vzdy isli na jeden ucet, su to spolocne peniaze.
A co sa tyka pol na pol, tak ked niekto zaraba trikrat tolko ako ten druhy, tak ma platit polovicu zo svojej vyplaty a ten druhy tiez polovicu zo svojej, aby to bolo fer. Nie davat peniaze rovnako.
simi, áno písala som o názoroch druhých, pretože to takto prezentovali mnohí, tebe som napísala tiež ako sme to riešili my...ale nenechám zase útočiť na seba...
simi ty si si este nezvykla, ze uz strvy prispevok neriesi danu temu, ale nazory druhych
neviem o akej studentke ste sa tu bavili ale ja som nepovedala ze nebudem mat nato, ja prispievam takisto na domacnost pretoze si nemyslim ze je spravne aby vsetko platil len jeden, a ani by osm to takto nechcela tiez mam svoju hrdost a nepotrebujem aby ma niekto zivil,a to ze som studentka a mam byvat na intraku tak to je tiez somarina, ja na intraku byvat nechcem a ani nebudem. A tiez sme sa dohodli s priatelom uz predtym nez sme isli spolu byvat ako to bude, nieje to jeho byt sme len v podnajme takze asi tak...
rozprávali sme sa tu o študentke, ktorá dopredu vie, že nebude mať na to...je to niečo iné, keď ideš do niečoho takto, ako keď počas spolužitia stratíš prácu, to sa môže stať aj chlapovi a bude ťahať žena istý čas. Je to niečo iné ako keď niekto už len z princípu vyhlási, že ja som študentka, tak ja na to nemám, tak skrátka platiť nebudem.....
marianka, suhlasim, niekedy sa stane ze druhy je nezamestany a ten druhy musi potiahnut oboch, ale nie ze jeden dopredu bude vediet ze na to nebude mat, sak nech plati ten druhy, lebo on zaraba.
To vravim aj ja. Nikto mojho muza nenutil, aby ma k sebe bral. To sa mam 'doma' citit ako na navsteve kvoli tomu, ze hypoteka je na jeho meno? Chceme spolu zit a budovat domov, tak neviem, co je na tom take zle ci zvlastne. Ved samozrejme, budem prispievat aj ja (jedna moja kamoska to ma napr. zadelene tak, ze chlap plati najom a ucty, ona stravu) ked budem zamestnana, ale ked je to teraz takto.. nie vzdy moze byt taka rovnovaha 50 na 50, vsetko platit na pol. Nie vsetci muzi potrebuju peniaze stale rozpocitavat, ved nebudem parazitovat naveky. A tiez si neviem predstavit, ze by mi to niekedy vyhodil na oci alebo vycital. A mozno som len mala stastie na dobreho muza, ktory si nas dvoch ceni viac ako moju polovicu penazi, chcel ma mat jednoducho pri sebe.
ale preco by nemohla u neho byvat ked on ma byt. je to na rozhodnuti kazdeho chlapa ze co chce zaplatit a ci ju tam chce mat a ci od nej bude pytat prachy na najom.
no keby chcel odo mna priatel aby som s nim byvala a ja by som bola studentka, tak by som mu urcite za to neplatila, ved by som nemala z coho to, by som samozrejme ostala u rodicov.
no keby som bola zamestnana tak nemame sa o com bavit. ja neberiem svojho priatela ako nieco docasne. mi berieme nas vztah tak ze uz spolu ostaneme. na to nepotrebujeme sobasny list aby muz pomohol svojej zene v nudzi. nikdy neviete ako sa to obrati. mozno to raz bude tak ze muz bude potrebovat pomoc od zeny, tak ta ho hadam nevystahuje za to ze nema na najom