spolocne byvanie s priatelom

angela85

kazda studentka je rada, ked si zaplati intrak, jedlo,telefon, cestovanie, knihy atd, si neviem predstavit ako by mala popri studiu zarabat dost na to aby sa dokonca mohla skladat na polovicku podnajmu, ci energii, alebo jedla
nepoviem, ked urobi nakup

angela85

no ja som sa tiez rozhodla ist do skoly a odist z roboty, lebo su to uz iba dva roky, idem na intrak ale cez vikendy budem u priatela, ale ani na um mi neprislo ze by odo mna za ten vikend nieco pytal. na tie dva roky si odlozit mi urobilo dost velky problem, aby som nemusela pocas skoly moc brigadovat, skor cez leto. neviem, ja som s priatelom tri roky, a nikdy sme neriesili kto co zaplati, no ale zatial sme nezili spolu, platil ten kto chcel. ani dovolenku sme neplatili napoly, kazdy zaplatil nieco ine z dovolenky.

User_37597

zaujmave je ze sa odjakziva hovorilo ze zena ma byt doma s deckami,utierat im osrane rite,varit,prat,upratovat a starat s ao manzela.ale uz je viac takych co si doslova necha zaplatit velku vecsinu od frajerky.a este je jej schopny povedat ze ona ho vycucava.odpadavam z dnesnej doby.nuz co uz stromov je vela a lano sa da tiez tutoka v galante zohnat tak ked mi bude naozaj velmi na grc z dnesnej doby tak sa stretneme vsetci hore ;) :D

Martini

lost: dobre som sa zasmial, v normalnej rodine zaraba muz a neriesi sa polovica, chlap ktory musi pytat polovicu penazi od frajerky zrejme neuzivi rodinu :-)

Maros75

lost........ak by to takym sposobom malo fungovat v manzelstve:))))
Zaujimavy nazor na lasku a kto co bude platit:)

lost

A co ked jeden zje viac ako druhy?
Ci kazdy bude mat vlastnu chlandicku?

K polovici sa nikto nikdy nedostane, nikdy ;)

vdzy bude mat jeden alebo druhy vyhodu (napr ten co si dava menej masla, moze argumentovat ze druhy plytva, LENZE, co ak jeden nechce maslo vobec? tak zakaze aj druhemu?)

Osobne som za "hod to na stol a nejak sa to minie" :D

Pretoze nevidim absolutne ziadne riesenie kde by boli obe strany vyslovene uspokojene.. :/

Ale ak ak nevadi odchylka 10-20% tak sa k tej polke da priblizit "pomyslene"..

Ale ak je polovica student a polovica pracujuca, je to znacne divne si pytat polovicu od studenta na najomne, lebo je v nevyhode, no ale na druhu stranu, prave ten cas co investuje do studia by mu mal pomoct v buducnosti znizit prioritu tohto problemu (tj. lahsie nahrabe na polovicu najmu, na polovicu masla, atd).
Ale zas, ak je ten pracujuci nesolidarny, tak si povie "preco by mna mal niekto trestat za uspech? preco by som mal svoju polovicku dotovat?"
Avsak osobne si servitku pred usta nedavam, ak poviem, ze prave takyto clovek je horsi ako ten prvy. Resp, je to komplikovany problem :D
Pretoze solidarnost do globalneho systemu (ako su dane a dochodkove fondy nepovazujem za porovnatelne s rodinou), pretoze rodina nie je pyramidova hra a nikto si odtial neulieva vo svoj prospech..