Zinok - ako ho užívať?

Príspevok v téme: Zinok - ako ho užívať?
Ellaa

AHojte, pred dvoma dňami som si kupila zinok... hlavnou pričinou je zla kvalita pleti (akne), na rast vlasov a aby sa mi menej štiepili nechty... jedna tableta obsahuje 10 mg zinku a čitala som že je to velmi malo... davam si ju každé ráno .. nebolo by lepšie dať si jednu aj večer? alebo radšej nie.... vraj sa tym veľmi zaťažuje pečeň.. vďaka

Gerbil

Ja sa pripájam na stranu neužívania syntetických prípravkov, alebo ak, tak v obmedzenom množstve (každý druhý deň, každý deň okrem víkendu a pod.) a v príslušnej forme (NIE ANorganická podoba zinku, ale organickú, napr. glukonát / pikolinát. Anorganické sú škodlivé a minimálne účinné).

Konzumuj dostatok ovsenných vločiek (nie muessli), sóje, strukovín, semien (slnečnicové, tekvicové, paraorechy - bohaté navyše na selén! - a i.).

VilaAmalka

Zrejme verite ze zinok sa podiela na tvorbe nejakych obrannych latok a mame ho v strave nedostatok. Myslim si ze vsetkeho vela skodi a zinok nie je vynimka. A pozrite si obsah zinku v potravinach.

Co uz. Kazdy blbne inym sposobom. Niekto skusa delenu stravu, niekto sa otuzuje, iny je iba ovocie. Ale kazda takato sranda casom prejde.

Nakoniec zistite ze treba stanovit diagnozu a treba mat vedecky pristup. Na zaklade reklamneho clanku o zinku sa neda rozhodnut.

VilaAmalka

Ak to spravne chapem, tak povazujete jedenie tabletkoveho zinku za sucast potravy, ako potravinovy doplnok. Heh, dobra finta na internetovy predaj. :-) Otazka znie: Maju jest zinok aj zvieratka v lese, pretoze priroda to zariadila tak ze mame strasne malo zinku v potrave? Myli sa priroda alebo internetovy predajca zinku?

VilaAmalka

"Podpora imunity" je velmi vseobecny pojem. Nepoznate diagnozu a nepoznate mechanizmus akym zinok posobi. Zinok moze pokojne potlacat symptomy, ako to robi MMS. Otazka znie: Vylieci vas zinok definitivne, alebo sa vam led docasne zlepsi stav, takze ho beriete pravidelne? Ak vas vylieci definitvne, ide o liecbu. Ak iba na chvilu, ide o potlacanie symptomov.

uhlie

Zinok je dobry na podporu imunity.Problem by skor mohol byt s nim pri nejakej 'autoimunnej' chorobe. Urcite nie kazdy ma dostatok zinku. ked fajcis, alebo pijes, alebo jes vela bielej muky a cukru, tak zinku budes mat urcite nedostatok.Ak chces uzivat len cisty zinok, tak 5-10 mg denne je bohate dost. Ak ho chces uzivat viac, tak len v nejakom multivitamine s dalsimi, napr. A, C. B, E.

jajka001_

martiniho si nevsimaj
ja som tiez zacala uzivat zinok kvoli akne, spolu s vitaminom B. je to maly zazrak. davam si jednu tabletu denne, bud trpezliva, pockaj dva tyzdne, mala by si vidiet zlepsenie.