Mesacne vydavky na stravu kolko € ?

lost

nj naraz prispevky :)
inac osobne nejak na cenu nepozeram, nemozem :) mam prilis obmedzeny vyber..
vid ten 250gramovy chlieb za 3 eura :)
podpokladam ze ak som cely den doma, a jem plnohodnotne, tak cca 200gramov toho zjem, tj, prakticky 1/4kg a to je 3 eur + maslo + sunka + zelenina takto v lete..
nejaky ten boed stoji tiez okolo 3eur
a povedzme ze viac nejem :D
tak som na 6,6eur resp 7 zaokruhlene a to je tych cca200

sladkosti, draha to zavislost :D nieco okolo 1-2eur denne.. (niekedy aj 12 eur na den a potom 6 dni na suchu :D)

pizza s donaskou stoji prakticky 10 eur :( cize adios :D zdrazeli, to sa uz fakt oplati upiect si to doma za 3 eura..

ale tak, strava je vec, kde sa neda setrit prakticky, lebo clovek jest musi..

a nasi politici prave likviduju producentov stravy (slovenskych), zvysenim dani, dakujeme Fico :D

a vsetci romovia co ho volili..

no ale k pointe - tu som uz zabudol :D

no a moj krpaty pudel tiez ma taky cca 40 eurovy rozpocet na mesiac :) teda ten spadol na cca polovicu po tom, co to nakupujem v AT :)

Maoam

Lost, prepac, prave si pridal prispevok aj s tou sumou :D.
NO tak co pozeram, sme na tom viaceri cca. rovnako :D.
Ale kebyze mam anorexiu, tak som bohacka :DD, usetrene prachy :DD.

Maoam

Lost a ja pozeram ceny, to som zabudla dopisat, i ked z tej celkovej sumy na stravu je to zrejme kazdemu jasne, ze nekupujem kaviar a hocico, na co mam len tak chut :DD.
A teraz ty - kolko ta stoji strava mesacne? a nevyhovaraj sa, ze nechces vediet, ako pri benzine :DDD.

lost

nj, tak to potom u mna je podobne, sice nikdy som si to nekontroloval, lebo to je komplikovane, ale do 200+10% by sa dalo zmestit :)
i ked ak by som mal domace zdroje, tj. zahradu atd, bolo by to asi o 50% menej...

Maoam

Lost, na tie mam extra budget :DD

slo o stravu, nie o sladkosti :DD

i ked, viem, ze niektori ludia do priecinka 'strava' rataju alkohol aj cigy :DD

tych 200-225e/os beriem len cisto stravu (ovocie, zelenina, pecivo, mäso, nejaky dzus a pod.)

Maoam

tych 200e/os, cize 400e na 2os. som uviedla v taky bezny mesiac

ked je nejaka oslava, alebo nejake extra napoje este, tak je to viac samozrejme :D, takych 450e/2 os

soffa

2 dospely 400eur.tiez sme masovy,ale nemam problem aj uvarit gazdovske jedla,ako buchty na pare,pirohy,bryndzove halusky;-)jedno teple jedlo denne musi byt;-)))myslim si ze je to tak akurat,nehladujeme,mame ovocie,maso,niejake sladkosti,proste si vieme dopriat;-000.tak normal..tak okolo 400 a ked je to 450 nic sa nedeje,je to len priblizne.