ahoj kolko davate mesacne na stravu ??? cca € ???
Mesacne vydavky na stravu kolko € ?
zelenina a ovocie tu su uple lacne. kilo perfektnych bananov za 79centov. 1.5kg mini paradajok za 1libru
kilo mrazenych prs bez kosti bez vsetkeho 4libry.
potraviny tu stoja tak ako na slovensku. aspon myslim. 2,5 kg peknych cistych bielych zemiakov 1,2 libr.
akurat sladkosti , chipsy a taketo veci su tu o dost drahsie
Mne vyslo cca 50eur/tyzden.
nechapem ako dokazete mat tak nizke naklady :)
i ked je pravda, ze vdaka (myslene ironicky) alegii a intolerancii potravin dam 5eur na 1KG cestovin (stredna kvalita), prakticky tak isto za muku na chlieb (baleny stoji 12E/kg).
a to som zapocital len 1 pizzu s donaskou, ziadna restika nic..
ale sladkosti same o sebe to dokazu zdvojnasobit :D
ale este nikdy sa mi nepodarilo spravit si rozpocet presny, vzdy na nieco zabudnem :(
hm, :D ako tak pocitam,ja by som asi vyzila aj z 80/mes/os...nejem maso,prezivam na sosovicovych privarkoch,baklazanoch ,cuketach,brokoliciach, zemiakoch,cestovinach, ryzi , tofu, sojovych platkoch, mrazenej zelenine,syre a vajciach...a tak dokola...chlieb ani nejem, sem tam rozky ,aj tie uplne ciste a cerstve...a na ranajky najlepsie nejake ciniminis alebo musli...a to mi vsetko chuti, nie preto,ze by som sa snazila setrit...a tiez nemozem vela jest,mam nizky bazalny metabolizmus :D
zijeme sice v londyne ale v prepocte na euta minieme mesacne asi 230e dokopy dvajja ludia. jeden z nas ma teple obedy v praci tak nieco na jedle aj usetrim
anumati Včera 22:45 - chlieb si pecies kvaskovy, alebo kupujes ? Kolko stoji, alebo ake su nan naklady ?
Spriemerovane je to mesačne do 100 EUR na jednu osobu (podľa dvojročných pozorovaní). Od bežnej domácnosti sa ale stravujem inak. Všetko varím sama, kedže nejem maso, alergia na glutaman, laktozova intolerancia (aj obyčajný chlieb, pečivo či keks z obchodu obsahuje zväčša sušené mlieko alebo srvatku, všetky výrobky obsahujú éčka)
Takže: obilniny, strukoviny, zelenina, orechy a sušené ovocie sú základ môjho jedálnička. Varím si sama, aj obedy si nosím do práce. Neplatím za prázdne kalorie (z môjho pohľadu odpadky), t.j. biely cukor, biela muka, biela ryža a výrobky z nej. Veľa nakupujem z bioobchodov od obilnín, sušených paradajok, čajíkov až po kváskový chlebík, olej len za studena lisovaný... orechy mám zo záhrady. V lete občas nejaká paradajka, uhorky...od dobrých priateľov,zbieram bylinky.
Nedávno ma okríkla kolegyna, že nemá tak ako ja na drahé produkty z bioobchodov a na zdravú stravu ... ťažko vysvetlíte niekomu, že skutočný celozrný chlieb (nie prifarbený) je sýtejší a že namiesto maslo so syrom a salámou je zdravšia a lacnejšia rozmixovaná fazuľa s koreninami, ktorá lepšia ako luxusná paštéka, navyše viem čo som tam pomixovala. Každý z mojich partnerov miloval moju kuchynu, nesťažoval si a kým boli so mnou boli vitálni a zdraví. Vôbec nie je náročné žiť zdravšie (ani časovo ani finančne). Všetko je to len o zvyku a o tom skúsiť variť inak aby človek prišiel na to, že je to jednoduché a nenáročné a čo všetko existuje a je na trhu dostupné... sama viem že je ťažké sa preorientovať, ja stále nachádzam stále nové a nové možnosti a produkty.
no ten moj krpec nema limity na stravu :P
(nechcem prilis riskovat)
kedysi som mu daval masko z AT (10eur/kg) alebo ryby typu losos atd :D (dost drahe)
ale on vybercivy psik, nic nechcel nikdy dlhodobo :D
a uz niekolko granul som musel odniest prec, lebo to nestihol zjest do expiracie, lebo bol vybercivy :D
a nechapem ako a preco, ale teraz mu uplne staci konzerva z AT :D i ked mam pochybnosti o zlozeni, ale tak co uz, kombinujem to s masom atd obcas, ale nechce jest takmer nic ine :) a cena je uplne genialna, 79centov za 150gramov, co je 1/2 dennej davky, cize sa vobec nemozem stazovat :)
ale on ma 4,5kg ;)
ak by mal 45 kg :D to by bolo asi drahsi spas :D cize jeho velkost, resp skor malost :D je vyhodou v tomto :) aspon nemusim mat obrovsku misu v izbe :D
i ked, aj velky pes by musela byt velka sranda :) napr take privitanie, tento krpec len skace do vysky kolien, ale taky 45kg pes by skakal az po hlavu a mozno by ma aj zvalil :D
Lost, jj, sladkosti = draha zavislost :DD, dnes som zistila, ze mi dochadzaju zasoby cukrikov :D.
Bastien ma rozpocet na stravu 40e? zlate :DD