EZP - odmietli ma osetrit

Príspevok v téme: EZP - odmietli ma osetrit
evka :)

dobry den,

potrebovala som vysetrenie od plucneho lekara, konkretne rontgen pluc, no odmietli ma osetrit s tym, ze oni nemaju zmluvu z EZP a teda ze ich sa moj pripad netyka, nech idem inde. Neviete nahodou ake mam prava? volala som do poistovne no uradnik ktory nevie rozdiel medzi lekarom a pacientom mi povedal ze nech idem do nemocnice na druhom konci mesta... som z KE.

brk

Evka,mala si dodržať normálny postup,mala si začať u svojho praktického lekára, ktorý podľa stavu by ťa poslal na vyšetrenie - zhotovenie rt.snímku pľúc.
Lekár, nie pacient určuje aké vyšetrenie je potrebné.

katarinna

myslí si, že všetko záleží od prístupu konktrétneho človeka, mna odmietli pred 2 rokmi ošetriť na pohotovosti. Poistné si platím sama, plus rôzne pripoistenia. K lekárom nechodím len kEĎ je to nevyhnutné, ale mala som smolu, že som natrafila na otrávenú sestričku a ešte otrávenejšiu doktorku. Správali sa ku mne ako k niekomu čo ich hrooozne otravuje a využíva systém. Ani riadne neotvorila okienko a ešte ziapala že mám hovoriť hlasnejšie že kto ma má počuť. Na moju smolu som ráno mala len nádchu čo do večera prešla nekontrolovateľne do vysokých horúčok čo sa nedali nijako zraziť, bol piatok večer a ja zeleno-biela ledva stojaca na nohách som si vypočula že si mám predsa dať čaj a paralen a nemám otravovať. KEď som oponovala, že som zjedla toľko paralenu že mi je zle, dala som si studené zábaly a ľadové sprchy a horúčka len stúpa mi až na výhražky so strany mojej sestry/zdravotníčky/ poslali na chodbu teplomer že nech si ho dá či neklame, keď videla 40 tak začali konečne niečo robiť, ale celý čas mi len hovorila že som mala isť k svojmu lekárovi, nereagovali na to, že mi začalo byť zle až o 16.00 a vtedy už žiaden lekár neordinuje. Po ošetrení mi hodila preukaz a ani sa nepozrela. Takže, žiaľ je veľa ľudí ktorí robia svoju prácu obetavo ale aj veľa takých čo tam nemajú čo robiť.

ka

Ja patrím medzi tých obyčajných ludí a necítim sa preto menejcenná.Neber to tak že sa urážam,len íšem svoj názor.

frontman

presne tak, obycajny clovek sa totiz vyznacuje jednou zvlastnou vlastnostou: da sa lahko osklbat a este sa mu to aj paci, staci ked mu nakecaju, ze zobrali bohatym a on si ani nevsimne, ze hlavne zobrali jemu.

dobermanka

jasne,pani vzdy mali na dobru a kvalitnu liecbu,ci uz za predoslej ery alebo aj teraz. nic sa nezmenilo,obycajny clovek je na tom tak isto, naviac plati prachy za nic....za to,ze mu nakoniec niekto povie,sorry,na teba uz nevyslo,tak cakaj,ci prezijes alebo nie.

samko r.

Máš pravdu, to by sme museli dať viacerým po papuli, že? Škoda sa rozčulovať a rovno si zaplatiť vstupný poplatok k priateľom žehu.