EZP - odmietli ma osetrit

Príspevok v téme: EZP - odmietli ma osetrit
evka :)

dobry den,

potrebovala som vysetrenie od plucneho lekara, konkretne rontgen pluc, no odmietli ma osetrit s tym, ze oni nemaju zmluvu z EZP a teda ze ich sa moj pripad netyka, nech idem inde. Neviete nahodou ake mam prava? volala som do poistovne no uradnik ktory nevie rozdiel medzi lekarom a pacientom mi povedal ze nech idem do nemocnice na druhom konci mesta... som z KE.

samko r.

Frontmann, vo veľa veciach by sme sa aj zhodli a ver mi, kebyže si sadneme spolu za jeden stôl a debatovali, nakoniec by sme spoza neho vyskočili, išli do najbližšej ZP a dali niekomu po papuli. To mi ver. Už mnoho ľudí pomrelo, lebo ich odmietli ošetriť, alebo nemohli, lebo nemali limit. To asi nie je v poriadku. Príklad? Ten bezdomovec, tuším v Blave, poslali ho domov a v areáli zomrel. Chceš ďaľšie príklady? Určite už nie, lebo už uznávaš pomaly, že mám aj ja pravdu. Každá takáto zložka je len "pijavica"!

samko r.

Keby sa nemuseli priživovať "pijavice", mali by sa zrušiť všetky zdravotné poisťovne, zobrať to do ruky štát a neboli by žiadne problémy. Nestačilo varovanie Horizontu BMG invest...? No ak si niekto takto predstavuje demokraciu v štáte... Nemám slov. Ja som tam nedal ani korunu, ale musíme rátať s tým, že sú v republike aj neskúsení ľudia a tých treba za každú cenu ošklbať a potom poslať pod most!!!? Ale to už asi politika a sem to nepatrí. Kamaráti?

frontman

vsetko statne je neefektivne.
preco by poistovne nestanovovali limity? ved oni nemaju neobmedzene zdroje.
preco platia viac sukromnikom? lebo sukromnik si svoje peniaze strazi, na rozdiel od statnej institucie, kde to je uradnikom uplne jedno, ci su efektivny alebo nie.

ka

Práve to ma na tom štve.Že poistovna dopredu určí kolko ludí može byt a na čo chorých.A potom to vidno na tých stavoch,ktoré sa prijímajú na hospitalizáciu,že tí ludia nechodia k doktorom.A liečba je potom ovela nákladnejšia.A ešte,súkromným labákom platia napr.za vyšetrenie krvného obrazu 100 Sk, nám 25 ,prečo? O čo horšie to robíme my?

samko r.

Ja som za zisky, pokiaľ ich majú čestne získané. Ale musí to človeka naštvať, keď si poisťovňa nakúpi budovy, platí darmožráčov a to len preto, aby mohla robiť odpisy,ale aby nemusela preplácať podľžnosti, ale hrabať zisky a klamať štát!!! Takto sme si demokraciu nepredstavovali. Bol som u doktorky a tá mi povedala, že mi nemôže predpísať už nič, lebo má prekročený limit. Toto poisťovňa nesmie vyhlásiť!!!!!!!!!!!!!!

ka

Ja pracujem v nemocnici, v labáku a poistovna si nájde x dovodov prečo nám vyšetrenie nepreplatí.Ale my ho musíme urobit,čo tú krv vyhodíme?A kolko krát robíme zadarmo a pritom je obrovský nárast počtu vyšetrení.

frontman

preco ludom vadi, ked ma niekto zisk z podnikania?
ved zdravotna starostlivost a poistenie je dobry biznis, preco by sme mali ludsku aktivitu v tomto smere obmedzovat?
kvoli tomu, ze to vadi chudobnym? tym vadilo vselico, a aj vdaka tomu sme tu mali 40 rokov komunizmus, na ktory stale doplacame.
chudobni ludia nemaju dobre predstavy o usporiadani spolocnosti