chcela b som sa spytat ako sa da vyvolat hnacka?uz nevladzem...mam strasne nafuknute brucho o 2kg viac stolicu mam raz za 2/3dni a stale citim tlak a boli ma v oblasti konecnika...boli ma uz aj pohlavny styk s priatelom...po tom ma boli cele brucho...najprv som sa bala ci nie som tehotna ale urcite by som nemala no vyzeram tak fyzicky...brucho je take tvrde nafuknute...casto krat mam pocit ze chcem ist na zachod ale ked pridem tak nic...uz som mavala take problemy a vtedy to prerastlo az tak ze som musela do nemocnice...teraz nechcem ale chcem sa co najskor vyprazdnit...co mam robit?moze to byt aj tym ze om brala escapelle(tabletku po)?
Ako mam vyvolat hnacku - vyprazdnenie?
Niekomu staci aj mlieko
Ja odporúčam Regulax, dostať ho v lekárni a je to prírodné zo sušeného ovocia, Mne osobne zápchu spôsobuje mäso, čokoláda a tiež neskorá večera.
Ja odporúčam Regulax, dostať ho v lekárni a je to prírodné zo sušeného ovocia, Mne osobne spôbuje mäso, čokoláda a tiež neskorá večera.
Uzit prehanadlo a po nom este par hodin pit vela vody. Mimo toho uzivat vlakninu, probiotika, dat sa na vegetariansku stravu, lebo maso okrem ryb je velmi tazko stravitelne a pri zachyteni sa v creve produkuje zo seba toxiny, pit caj z bylinky benedikt lekarsky, lebo ten pomaha proti hnilobnym procesom v creve, denne cvicit, pricom najlepsi je beh a plavanie a dodrziavat pitny rezim. Dbat na dokladne prezutie potravy a neprehltat velke kusy. Keby si mala hlien v stolici alebo vytok z konecnika, tak treba ist na kolonoskopiu.
Od veci: kopa mladych ludi vo veku medzi 20 - 30 skonci na psychiatrii pre psychozu. Ide zvacsa o ludi psychicky silnych a celkom zdravych, ktorym, ludovo povedane, akoze trosku siblo, ale to, ze im siblo, bol v skutocnosti iba psychicky prejav intoxikacie, lenze toto im psychiatri nepovedia. Zacina sa to tak, ze najskor pride chronicka unava, k nej sa prida tocenie sa hlavy, pocity na odpadnutie a clovek zisti, ze od odpadnutia ho moze zachranit iba kava, potom sa dostavuje pocit nedostatku vzduchu v plucach, svrbenie pokozky a zhorsuje sa pamat, clovek pomaly prestava byt schopny ulozit si novo prijate informacie do dlhodobej pamate. Neskor sa to vystupnuje az do takeho stupna, ze cloveka palia a stipu oci a pery, ma oci a pery vysusene, dostavi sa strasne sucho v ustach a napriek tomu, ze tento clovek spaval vzdy dobre, pride jedna, dve noci, kedy vobec nevie zaspat, potom pride ten psychicky prejav pomalej, chronickej intoxikacie, ze mu sibne a skonci na psychiatrii, ale v skutocnosti tam vobec nepatri. Intoxikacia je sprevadzana hlienom v stolici a vytokom z konecnika, ale to si clovek nemusi ani vsimnut a uvedomit, pokial si svoju stolicu nesleduje a nekontroluje. Toto sa stava ludom, ktori maju hypermobilne crevo. Slovo hypermobilne poukazuje na tvar creva. Je to crevo plne vselijakych zahybov a vlnoviek, preto je vysoke riziko, ze v niektorom zahybe toho creva zostane zachytena cast potravy, z toho ta intoxikacia. A to aj napriek pravidelnej stolici. Nieco sa so stolicou vyluci, nieco zostava zachytene v tomto komplikovanom creve a tam robi neplechu. Pohyb a cvicenie su nesmierne dolezite, aby sa zlepsilo a urychlilo travenie. A aj tie dalsie vyssie spomenute veci. Komu sa to stava? Ide o takzvane "deti chudobnych rodicov". V chudobnych rodinach nie su peniaze, aby sa kupovalo maso a vacsinou sa stravuju vegetariansky, osobne poznam kopu rodin, kde maju maso len raz za tyzden - v nedelu, inokedy su na vegetarianskej strave. Bezmasita strava takymto detom prospieva, lenze oni neskor odidu za pracou do zahranicia, kde maju stravu bohatu na maso a jedia ho kazdy den a tam im "sibne". Mnohi z nich skoncia nakoniec na invalidnom dochodku pre psychiatricku diagnozu a psychiatri im povedia, ze praca v zahranici ich psychike skodi, aj ked v skutocnosti to tak vobec neni. Ine pripady: "deti bohatych rodicov", decka v puberte sportuju, hybu sa, ale po nastupe na vysoku prejdu na sedavy sposob zivota, cim sa spomaluje a zhorsuje travenie. Maju prachy, tak chodia po restikach a po pizzerkach a tam papkaju masko. Kto ma zdrave crevo, tomu sa nic nestane, ale kto ma hypremobilne crevo, ten moze na to doplatit. Pocas VS mu "sibne", potom skonci na psychiatrii a skolu ani nedokonci, nastupuje do invalidity pre psychiatricku diagnozu a cely zivot zije s myslienkou, ze je "na hlavu", zanecha studium hoci vo stvrtom rocniku, lebo psychiatri si vymyslia, ze studium na VS jeho psychike skodi a ze ho stresuje a on tomu uveri, aj ked to tak v skutocnosti vobec neni, ma dosraty zivot. Skoda takychto stratenych pripadov.
Olej so šťavou z grepu a máš to.
acidko s kapustou.
Môj muž by povedal že treba riadne jesť mäso a
mliečne vyrobky
Mne pomaha ked si kupim susene slivky a zalejem si och horucou vodou potom ked su take navlhcene ich zjem :D potom ma prehna
Mne jedneho casu poradila kamoska taky caj z lekarni ,ma aj taky hlupucky nazov ,hodiaci sa k tomu co vas caka po uziti toho caju ,cize zozente si caj s nazvom ----> lietajuca lastovicka (ja neviem ci to bola nahoda ,ale potom putoval do kosa ,lebo ja som skoro nedoletela do .... ,takze toto nikdy viac nekupim ,ale ak ..... )