Dobrý deň,už dlhší čas ma trápi jedna kamoška.Pred nejakým časom sa mi priznala,že trpela bulímiou.Bolo to v poslednom ročníku na strednej,tipujem stres z maturity a podobne.Dosť schudla v priebehu mesiaca.Skoro nič nejedla,zvracala,ale potom to nejak ustálila sama.Bohužial mám pocit,že je v tom zase :( Prispel k tomu asi aj rozchod s priateľom.Zase ďalej chudne,sama sa mi priznala,že nič neje,ale že sa už snaží jesť.Lenže teraz k tomu pridala aj každodenné športovanie.Každý deň aj 2-3 hodiny niečo robí - bicykel,spinning,squash,posilka.Pýtala som sa jej,že čo sa stane,keď si dá pauzu a ona,že je potom nervózna a chýba jej to.Keď jej niekto povie,že nech je,lebo už vyzerá zle,tak si z toho nič nerobí.Ale keď ju niekto pochváli,tak z toho je nadšená a si myslí,že to je ono.Keď som sa jej snažila dohovoriť,že by si trochu mala dávať pozor na seba a podobne,tak ma odbila tým,že jej na sebe nezáleží :( Čo by ste mi prosím poradili? Neviem sa len tak nečinne na ňu pozerať,keď vidím,že sa ničí.Teda pokiaľ aj vám to tak pripadá podľa môjho opisu.Neviem ju zaradiť,že ktorú konkretnu poruchu má.Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď
Kamaratka
Ona sa vyjadrila,že nemá problém so svojou postavou.Ja mám taký pocit,že je to o psychike,že tú psychiku chcú niečím iným zamestnať.ako tá moja kamoška,že proste maká a maká,nech príde myšlienkami na niečo iné.A popritom nemá chuť do jedla.
Mna zaujima, preco niektore zeny, ktore maju citove problemy chcu byt za kazdu cenu vychudnute a tak - teda ze prepadnu bud bulimii alebo anorexii. Dakujem za vysvetlenie tohoto fenomenu. DAKUJEM.
ked neje, tak ma anorexiu. tvoja kamoska ma citove problemy, takto to riesi, kym bude mat depky, bude chciet byt stihla za kazdu cenu a spamata sa / mozno/ az ked pridu zdravotne problemy