Dobrý deň!
Pred rokom mi už druhý krát robili resekciu koreňového hrotu na
prednom zube. Pred pár dňami mi opuchla pera aj rezné miesto po
resekcii a celé to miesto veľmi bolí. Opuch sa zmiernil ľadovým
obkladom a výplachom repíkom lekárskym aj bolesť je už menšia po
ibalgine. Len teraz mi s tej rany už asi tri dni vyteká po stlačený
hnis. Je potrebná návšteva zubného lekára? Za radu ďakujem.
Bolesť po resekcii koreňového hrotu zubu
ešte dopĺňam, nemala som samorozpúšťacie stehy...
Lolliana , mne to robili pred rokom, bolelo to 3-4 dni, ale nič hrozné. A stehy som bola vyberať po dvoch týždňoch. Vyplachovala som si ústa ústnou vodou bez alkoholu aby neštípalo. V ústach sa rany hoja rýchlo...
A od bolesti si daj Ibalgin alebo Brufen.
Mal si to hneď ľadovať, aj teraz prikladaj niečo chladné na to miesto, opuch nebude tak veľký,rob to 2 dni.Možno sa ti urobí aj modrina.Stehy sa začnú rozpadať asi za 10 dní,vypľuješ len zvyšky nití.Asi o tri dni môžeš začať vyplachovať kamilkami alebo herbadentom,zuby si ale čisti denne ako zvyčajne s opatrnosťou pri rane.Opuch zmizne úplne asi po týždni.
Dobrý. Dnes mi robili resekciu koreňového hrotu na zube +1. Mam spuchnutú peru aj piesto so štichmi. Zubár mi to zašil samorozpúštacíi nitkami. Chcem sa spýtať ako dlho sa budú rozpúšťať a koľko bude trvať kým bolesť utíchne?
Robili mi to dnes, na zube c 3 a 4, a uz druhykrat..prvy 11 rokov dozadu a teraz zas nad uz mrtvymi zubami. Udajne som mala zle vyplnene korene zubu cize zato moze ciastocne aj zubar lebo pravdepodobne kvoli tomu vznikol zapal..operovali ma cca 40 minut, platila som 150E a bolo to neprijemne ale nie velmi bolestive. Hned pocas zakroku som opuchla tak prikladam lad. Ked vyprchali tie 4 injekcie anestezy tak ma to samozrejme bolelo a aj boli ale vsetko sa to da prezit, boli to presne tak ako ked bolia dva pokazene zuby :) davam si panadol. Inak na youtube je k tomu plno videi tak si pozrite ale je to len pre silne povahy predsa len je to operacny zakrok a trochu nozov krvi a ihiel. Staci zadat resekcia korenoveho hrotu. No a kto sa velmi velmi boji tak si to nemusi davat moze si dat ten zub proste len vytrhnut a hotovo :) ale ja som tiez velky strachoprdko a hlavne co sa tyka doktorov a nemocnic a operacii atd a zvladla som to, tak to zvladnes aj ty!
Dobrý deň,
minulý piatok mi bola robená resekcia. V hneď na druhý deň v sobotu a potom v utorok som bola na kontrole ktorá dopadla dobre. Dnes je štvrtok cítim sa už veľmi dobre nemám bolesti proste myslím že ok a zajtra v piatok mám ísť na výber stehov, ale nechcem sa splašiť, či mám utekať za zubárom, chcela by som sa však opýtať, lebo prešla som si po rane čistým prstom, nič nebolo len trošku mal jemný puch. To je ten hnis, ktorý môže vytekať z rany? Neviem nemám v tomto skúsenosť bola som na tomto zákroku prvý krát. Ďakujem za rýchlu odpoveď. Miška
Ked sa tvori hnis, tak samozrejme smer zubar.
myslim ze by bolo asi najlepsie predsalen navstivit zubara, preistotu, lebo ked je tam hnis nech sa na to pozrie odbornik, tiez som mala nedavno resekciu predneho zuba..mala som potom aj neprijemnosti s tym, lebo mi trplo lice, ale do pol roka mi to po kadejakej liecbe prestalo a veru nastastie, lebo to bolo velmi neprijemne...