Nebaví ma život...

KatkaXYZ

Vidíš a práve preto ťa opúšťajú lebo ťa nechápu ... u mňa detto. Tí ktorí nezažili tak ma opustili, alebo neopustili ale jediné čo mi dokázali povedať je "to bude v poriadku" ... preto tí ktorí si prešli tým čím ja dokážu byť skutočnými priateľmi a dokážu si vážiť jeden druhého :-)

Mimulus

Ani jeden z mojich kamarátov a priateľov nebol chorý. Áno dokážu mi vykúzliť úsmev na tvári a stretávam sa s nimi vždy keď môžem :)
Na druhej strane ma nikdy nebudú vedieť pochopiť a pochopiť prečo som niekedy taký, aký som. Opúšťajú ma už 15 rokov jeden po druhom a neviem či je to na moju psychiku to najlepšie :(

KatkaXYZ

Najviac ťa dokáže pochopiť ten, čo to zažil.. ten kto to nezažil nikdy nepochopí :-)Preto od tých ľudí nemôžeme očakávať ani pochopenie ani súcit, pomoc nič podobné .... ale ten kto to zažil, pomoc takého človeka je najcennejšia, pretože absolútne vie ako sa cítiš.. a najlepšie na tom je že si navzájom môžete pomôcť vstať :-)

Mimulus

Veď ja by som tiež chcel poznať ľudí, ktorí majú podobný alebo rovnaký problém ako ja len - je to naozaj najsprávnejšie riešenie? Neviem a keď človek pochybuje tak...

KatkaXYZ

Ja som zistila, že až dvaja moji spolužiaci si siahli na život rovnako ako ja ... a že sme na tom podobne.
A všetko len preto lebo sa nebojím a nehanbím hovoriť o svojich problémoch.
Otvorene som v škole priznala, že som sa pokúsila spáchať samovraždu rovnako aj svoj psychický stav. Kebyže to nepoviem tak o nich ani neviem. Preto sa dokážeme najlepšie pochopiť a porozprávať sa :-) Viem sa s nimi porozprávať o veciach o ktorých sa s inými ľuďmi neviem :-)

Mimulus

Aj napriek tomu, že má Mer pravdu tak ja mám dokonca aj priateľov a nikdy som osobne človeka s mojou chorobou nepoznal a ani som sa sním nerozprával.
Je to taká dvojsečná zbraň ale ľudia, ktorí trpia nejakým psychickým ochorením sú veľmi inteligentní a vnímaví a ja by som veľmi rád spoznal niekoho takého :)