Ja by som to najradšej spravila, ale nepomohlo by to. 90% z tém, ktoré tu ludia riešia sú malicherné, plytké problémy s egom, ktoré by si ludia vedeli aj sami vyriešiť, ale tým, že táto"veda" s menom "psychológia" má jednu zákernú stránku a to je tá, že umocňuje ludí v tom, aby robili z maličkostí komplikáciu, na ktorú treba odborného psychológa, alebo aspoň nejaké prášky, aby mali ludia kde utrácať peniaze a aby niekto vychcaný mal na čom zarábať. Vlastne by sme si tieto ego problémy v klude vedeli samy vyriešiť, nebyť nikoho, kto o tom rozpráva a píše, označuje to za chorobu a tvári sa že pri troške peňazí nám možno pomôže a my akože on je vzdelaní, ho rešpektujeme a tým pádom mu aj veríme to, že proste on je naša jediná záchrana a tak sa ani len nesnažíme si vyhodiť špinu z hlavy. Sú veci, ktoré vieme len ťažko zmeniť, alebo vôbec - sú to veci, ako mienka spoločnosti, alebo to, že mám jednu ruku dlhšiu, ale veci, ktoré mám vo svojej hlave sú predsa len v mojej hlave a tá hlava je len moja a ten, kto kontroluje to, čo je v nej som len ja a nikto iný.Lenže my sa musíme neustále sebalutovať a vyciciavať druhých s našimi pseudoproblémami, ktoré si sami vyrábame. Úprimne, chcela som študovať psychológiu, ale po čase človek zistí, že celá tá psychológia je len niečo ako novodobé náboženstvo. Proste len zase potrebujeme niečo, čomu sme so svojou kapacitou schopní uveriť a zase len vzniknú "svätci", ktorí nás manipulujú bez toho, aby si to uvedomovali, lebo sami veria, že vlastne len robia niečo prospešné pre túto spoločnosť ale v konečnom dôsledku je to aj tak celé len byznis aby sa peniaze krútili sem a tam a doplatia na to zase len obyčajní ľudia.
Aj vy máte niekedy chuť prefackať ldí, ktorí tu píšu o svojich problémoch?
neboj mila tpch, uz nebudem, uz som povedala co som mala na srdci:-))snad sa to nedorozumenie tymto vysvetlilo;-)
hmmmmmmmmmm, ved sa uz tolko neobranuj :-D
moja mila panca, ty si asi neprisla s problemom, ze otehotnies po oralnom sexe, preto som sa na tebe ani nezasmiala.
Problem je v tom, ze ludia viac pouzivaju genitalie ako mozog a to je smiesne a tragicke zaroven. Tragikomedia tohoto zivocisneho druhu.
a este nieco k slovu vyvisovat, ak vacsinu dna komunikujes v cudzom jazyku a to uz zopar rokov,ver mi, pomaly zacnes zabudat alebo tvoje podvedomie ta neupozorni,ze slovo vyvisuje sa pise vyvysuje-to len na vysvetlenie, ze v ziadnom drogovom opojeni som nebola.po slovensky v mojom kazdodennom zivote nekomunikujem uz...ale nemam zasa dojem,ze by so sa musela niekomu ospravedlnovat za to,ze som urobila pravopisnu chybu.pozri, v zivote nic nie je perfektne, ak chces byt ty prefektna, tak bud.ale nesikanuj inych...
ano uhlie, su ludia,ktori si nemyslia,ze ich problem je malicherny,a ani ich to nenapadne. a su ludia,ktori si to myslia,nic medzi tym...
hmmmmm...ja tu rad zijem s ludmi ako uhlie a tpch...hahaha :)
No tak si pokojne pracuj v tej cudzine, papa....
:), tak jej len zostava drzat palce, aby nikdy nepotrebovala anonymneho dovernika na svoj problem. A na margo anonymity - nie vsetci su tu anonymni- su tu ludia, ktori sa aj napriek svojim problemom a tajomstvam (ktore nemohli prezradit nikomu zo svojich blizkych) stretli
Pamatam si na den, ked som sem prisla po prvy raz.Nestastna a ubolena, s blizkym clovekom, ktory umieral a my sme nemali skoro ziadne info o jej chorobe.Hladala som pomoc vo fore u odbornikov a nakoniec mi pomohli ludia z fora od laikov. a NIEKTO SA SEM CHODI LEN BAVIT
uhlie, suhlas.
Ak vidim, ze clovek sa fakt trapi, snazim sa pomoct. Napriklad ten mlady muz, co sa bal, ze ma maly penis a priatelku neuspokoji. To mi prislo naozaj dojimave, ze sa trapi nie preto, ze nebude za alfa samca, ale ze neuspokoji JU. To je pre mna problem, nie to, ze nejaka pubertacka napise, ze prehltla semeno a boji sa, ze otehotnie, ked to semeno vycika.
tpch ja uz vazne z teba nechapem:-D TO SLOVO VITOK LEN OPAKUJEM.SAMOZREJME,ZE VIEM ,ZE JE TO vYtok.nie, taka profesia naozaj neexistuje,ale nemusism zasa presne specifikovat nie?alebo ked tak velmi budes naliehat mozem.nemam sa za co hanbit.ty by si sa mala hanbit a zamysliet,ze preco asi tak beries ludi za slovo.no a hanbit za to,ze ako clovek ,ktory si spravil dokobnca doktorat-tak si asi cosi viac,ze??? sa vyvysuje nad inych.ja som len konstatovala,ze toto forum bolo zalozene pre ludi, ktori maju problem a nechcu ho hned riesit s rodinou,priatelmi, alebo lekarom.mozno,ked dostanu spravnu radu, tak sa osmelia aj na to-co bolo na mojom prispevku take urazajuce pre teba alebo napr uhlie?...ale ako citam,su tu ludia, ktori sa tu chodia zrelaxovat a mozno zasmiat citanim inych prispevkov a dokonca ,ktori musia zit s takymito ludmi v jednej republike!aka drzost!no ja som rada,ze v tejto republike nemusim zit s takymi ludmi ako si napr. ty alebo uhlie:-p.a mozem vykonavat svoje povolanie v cudzine napr.a za inych platovych a zivotnych podmienok a bla bla bla...vobec ma nic netrapi v zivote, som maximalne spokojna s tym co mam.
a este cosi-svoju temu si adresovala do nespravnej kategorie, takze prave ona zabera miesto. patri do tem nesuvisiacich so zdravim -aby som bola presna