Ja by som to najradšej spravila, ale nepomohlo by to. 90% z tém, ktoré tu ludia riešia sú malicherné, plytké problémy s egom, ktoré by si ludia vedeli aj sami vyriešiť, ale tým, že táto"veda" s menom "psychológia" má jednu zákernú stránku a to je tá, že umocňuje ludí v tom, aby robili z maličkostí komplikáciu, na ktorú treba odborného psychológa, alebo aspoň nejaké prášky, aby mali ludia kde utrácať peniaze a aby niekto vychcaný mal na čom zarábať. Vlastne by sme si tieto ego problémy v klude vedeli samy vyriešiť, nebyť nikoho, kto o tom rozpráva a píše, označuje to za chorobu a tvári sa že pri troške peňazí nám možno pomôže a my akože on je vzdelaní, ho rešpektujeme a tým pádom mu aj veríme to, že proste on je naša jediná záchrana a tak sa ani len nesnažíme si vyhodiť špinu z hlavy. Sú veci, ktoré vieme len ťažko zmeniť, alebo vôbec - sú to veci, ako mienka spoločnosti, alebo to, že mám jednu ruku dlhšiu, ale veci, ktoré mám vo svojej hlave sú predsa len v mojej hlave a tá hlava je len moja a ten, kto kontroluje to, čo je v nej som len ja a nikto iný.Lenže my sa musíme neustále sebalutovať a vyciciavať druhých s našimi pseudoproblémami, ktoré si sami vyrábame. Úprimne, chcela som študovať psychológiu, ale po čase človek zistí, že celá tá psychológia je len niečo ako novodobé náboženstvo. Proste len zase potrebujeme niečo, čomu sme so svojou kapacitou schopní uveriť a zase len vzniknú "svätci", ktorí nás manipulujú bez toho, aby si to uvedomovali, lebo sami veria, že vlastne len robia niečo prospešné pre túto spoločnosť ale v konečnom dôsledku je to aj tak celé len byznis aby sa peniaze krútili sem a tam a doplatia na to zase len obyčajní ľudia.
Aj vy máte niekedy chuť prefackať ldí, ktorí tu píšu o svojich problémoch?
a nie je forum o tom?
aby siludia vypytali rady na svoje problemy?
mna tiez vela krat zaujali prispevky, ktorych osm s apriam nasla a taktiez mi pomohi rady nezainteresovanych ludi alebo ludi s podobnymi problemami
niekto si pise dennik, v amerike ma kazdy svojho terapeuta a nie kto ma chut hned na spatnu reakciu.
a inak ak si vyzemnes,tvoj prispevok je to iste co robia iny ludia
takze,staci sa zamylsiet :D
vazeni pani, vazene damy, ved trochu skludnite svoje emocie, tiez niektore temy povazujem za zbytocne, primitivne az trapne, ale mam tolko porozumenia a tolerancie v sebe, ze to prejdem mlcanim a necham ostatnych dychat, pretoze toto forum je naozaj pre vsetkych a povedala by som, ze skor pre tych menej schopnejsich, slabsich jedincov, pretoze ti viac schopnejsi si dokazu poradit aj sami, trapi ma bezcitnost niektorych, ktori sa zabavaju na problemoch inych, ktori potrebuju rypat, zhadzovat a odsudzovat
tpch, ano, velakrat mas pravdu, ale ved nechaj trochu dychat aj tych slabsich a menej dokonalych, zivot nie je iba vo farbach bielej a ciernej, je tam tolko roznych odtienov, ktore clovek casto rozpozna iba vtedy, ked vnima aj srdcom, nielen rozumom
Ludi, ktori neovladaju pravopis beriem s rezervou a snazim sa to prehliadnut. Mozno maju prave ine kvality, ktore ja nemam. Ale chvalit sa s tym, ze zijem v inom state a preto zabudnem slovensky pravopis.......Hilfe!
bla,bla,bla.
nie uz sa necudujem,ale sa cudujem,ze to tu stale omielas....
hmmmmmm,
napisem to teda inak:
Slovo 'vyvisovat' nic neznamena. Ak taketo slovo napises, nesmies sa cudovat, ze ta na to niekto upozorni.
no este teda raz.uhlie..mne je jedno,ked niekto urobi hrubku, toto je neformalne forum,nie som novinarktory pise oficialne prispevky,ze by som si musela davat pozor na hrubky a preklepy.a vobec ma to netrapi.co ma trapi,ze su ludia,ktorym nejake hrubky lezia v zaludku ale v skutocnosti odbacaju od temy takto.ale len preto,aby nasli nejaky argument.za co sa mam ospravedlnovat,ze som spravila hrubku?jejda:-)vysmievam sa snad ja niekomu,ze tu hrubku asi spravil v drogovom opojeni?nie,lebo mna by taka blbost ani nenapadla.ja nikoHo neobvinujem,len urcite nenecham niekho rypat.ved koniec koncov ani ty:-)a vies co je tvoj problem?ze analyzujes co je ASI TAK inych problem.lebo ja som si ani neuvedomila,ze je to moj problem atd...
Jooe,
sam seba zaradujem do kategorie s pracovnym nazvom 'uhlie'. Preco sa pytas?
vazne niektore temy su banalne z mojho pohladu ale ak niekomu pomozu poradia tak..... ????
Uhlie do ktorej kategorie sa zaradujes podla tvojej statistiky ?
hmmmm,
myslim, ze tvoj problem bude asi v tom, ze aj ked vies , ze robis chybu (gramaticku), tak v prvom rade sa snazis najst vyhovorku, preco za to nemozes, miesto toho, aby si sa ospravedlnila a este obvinujes inych, ze si dovoluju na to poukazat. Dalo by sa povedat, ze sa vyvysujes nad ostatnych. Nie vyvisujes.