Ja by som to najradšej spravila, ale nepomohlo by to. 90% z tém, ktoré tu ludia riešia sú malicherné, plytké problémy s egom, ktoré by si ludia vedeli aj sami vyriešiť, ale tým, že táto"veda" s menom "psychológia" má jednu zákernú stránku a to je tá, že umocňuje ludí v tom, aby robili z maličkostí komplikáciu, na ktorú treba odborného psychológa, alebo aspoň nejaké prášky, aby mali ludia kde utrácať peniaze a aby niekto vychcaný mal na čom zarábať. Vlastne by sme si tieto ego problémy v klude vedeli samy vyriešiť, nebyť nikoho, kto o tom rozpráva a píše, označuje to za chorobu a tvári sa že pri troške peňazí nám možno pomôže a my akože on je vzdelaní, ho rešpektujeme a tým pádom mu aj veríme to, že proste on je naša jediná záchrana a tak sa ani len nesnažíme si vyhodiť špinu z hlavy. Sú veci, ktoré vieme len ťažko zmeniť, alebo vôbec - sú to veci, ako mienka spoločnosti, alebo to, že mám jednu ruku dlhšiu, ale veci, ktoré mám vo svojej hlave sú predsa len v mojej hlave a tá hlava je len moja a ten, kto kontroluje to, čo je v nej som len ja a nikto iný.Lenže my sa musíme neustále sebalutovať a vyciciavať druhých s našimi pseudoproblémami, ktoré si sami vyrábame. Úprimne, chcela som študovať psychológiu, ale po čase človek zistí, že celá tá psychológia je len niečo ako novodobé náboženstvo. Proste len zase potrebujeme niečo, čomu sme so svojou kapacitou schopní uveriť a zase len vzniknú "svätci", ktorí nás manipulujú bez toho, aby si to uvedomovali, lebo sami veria, že vlastne len robia niečo prospešné pre túto spoločnosť ale v konečnom dôsledku je to aj tak celé len byznis aby sa peniaze krútili sem a tam a doplatia na to zase len obyčajní ľudia.
Aj vy máte niekedy chuť prefackať ldí, ktorí tu píšu o svojich problémoch?
no ved prave martina, uz je vsetko biznis, lebo kazdy sa do kazdeho vrta a je to smutne v akej dobe zijeme... aj ked si myslis, ze sa ta to netyka, ale zial ano,,, lepsie sa nad takymi vecami nezamyslat a zit kazdy den na plno a nezatazovat sa zbytocnostami ;)
a inak taki ludia, co sa vrtaju sami v sebe, su prave materialom pre psychologov... ludia nie su v tomto svete nic ine ako len cisla a material... poznam zo skusenosti a dlho mi trvalo, kym som zacala oddelovat empatiu od reality ;)
ale ked ti ludkovia maju malicherne problemy, nech ich sem daju, ved nikoho tym nezatazuju, pretoze nikto nie je odkazany citat ich prispevky :)
bola doba, ked som dlho mala vela problemov po psychickej stranke a ked som chodila na stranky, kde aj ini mali podobne problemy, vzdy to bolo take, ze och, ako dobre,ze su aj ini taki, a presne som rozumela tomu co druhi pisal a hovorila si, ze aj so mnou to je tak a akoby "rada" som sa v tych problemoch vrtala, analyzovala a pod(co neni dobre). Po case sa moj stav dost zlepsil a teraz uz akoby sa to otocilo a ked vidim, co pisu druhi o svojich psycho problemoch, tak ma vzdy napadne, ze nerieste sa tolko, alebo ako si ty napisala, ze by som ich prefackala. a to preto lebo ja sa citim naozaj fajn a mam pocit, ze viem ako mam riesit ked mam zlu naladu. ale keby som moj stav zhorsil (co samozrejme by som nechcela),predpokladam zase by som to citila ako predtym, a asi by ma trebalo prefackat
ano... a suhlasim. nechcem znevazovat psychologiu, ale podla mna je to iba kopa zvastov, vrtanie sa v nepotrebnych veciach. ked uz, tak rovno psychiatra :))
martina1234 s tou psychologiou mas podla mna trochu pravdu.Ja ked citam niektore diagnozy,tak trpim od manio depresie,cez paranoidnu shizofreniu az po vsetky mozne poruchy osobnosti napr. narcisticka,hranicna,astisocialna atd. :-)Proste vo vsetkom mam vysoke skore a ked si spravim test o mesiac/pol roka,vyjde zase uplne iny vysledok.Kazdy ma svoje obdobia a keby sa do toho nerypalo a jednoducho sa ta faza prezila,bolo by to asi lepsie ako sa hned natlacit liekmi a nekonecna analyza.Aj aj preferujem taketo riesenie psych.problemov,proste to beriem ako normalnu sucast ludskej osobnosti a vyvoja.
Inak je pravda,ze kazdy sa vysporiadava so svojimi problemami inak.A ked sa chce/potrebuje porozpravat napr. aj na fore plnom neznamych ludi,je to ok ;-)
ak ta obtazuju malicherne problemy inych, naco sa s nimi zaoberas? Niekoho trapia kilogramy, niekoho rakovina, kazdy ten svoj problem povazuje za vazny a kazdy ma svoje priority, zasady, takze je jasne, ze niekoho tu bude trapit, ci si kupi make-up od Gosh, alebo Max Factor a niekto potrebuje povzbudit pri vaznej diagnoze, pripadne sa komunikovat s niekym, kto ma podobny osud. Na to su tu nazvy prispevkov, aby sme si hned vedeli podla nich vybrat temu, to ktorej mame chut/potrebu prispiet. Pokial uz v nazve vidis nieco, co pre teba znamena banalitu, tak to JEDNODUCHO NECITAJ a mas po probleme :)
Je veľmi dobré ak máš trápenie ( v tom momente sa Ti zdá to Tvoje najväčšie a neriešiteľné) je tu niekto,kto Ti pomôže pozrieť sa na Tvoj problém z iného uhla. Môžeš napísať to,na čo nemáš odvahu nikoho sa na to spýtať. Sú tu ľudia,ktorí ochotne poradia ale bohužiaľ aj takí,čo sa vysmievajú a niekedy dokážu aj zraniť. O tom je fórum a každý človek má inú povahu.
Niekto o svojich ťažkostiach hovorí s priateľmi a niekto ich napíše sem.
Martina1234, ja to nevidim tak ako ty. Preco ti vadi, ze sa tu niektori zdoveruju so svojimi problemami? Ci uz su malicherne alebo velke, potrebuju to dostat zo seba a nakolko sme tu anonymne, zdoveruje sa im mozno lahsie. Ini radi poradia, niektori sa tu zabavia a odreaguju od dennych starosti, ci stresu, atd. Mne sa toto forum paci, lebo su tu vsetky mozne temy a co ma nezaujima, obidem. Cudujem sa, ze si chcela studovat psychologiu ale cudzie problemy a osudy ta nezaujimaju.
čo v živote nie je byznis? Vela vecí, láska, priatelstvo, rodina, človek ako taký, vzdelanie.... to všetko začne byť byznis až v momente keď to človek dovolí. Je mi jedno že niekto iný sa napríklad lacno predáva, nemusím to predsa robiť aj ja. Príklad: niekto mi ponúkne miliardu za to, aby som sa nejak ponížila sama pred sebou, nespravím to, stratila by som tým svoju hodnotu. To, že 99% ludí by to spravilo ma trošku trápi, ale nič s tým nenarobím.
A či je tento môj problém malicherný? Z môjho uhla ani nie..
ale ja som empatická až príliž a preto ma to trošku rozladilo, že ludia sa trápia nad vecami, s ktorými by sa hravo vysporiadali keby boli odkázaní len sami na seba a trošku viac si verili
ehm.... takze ak ti vadia problemy inych, tak si ich tu necitaj :) to forum tu existuje na to, aby sem ludia prispievali :) kazdy ma iny problem, alebo sa chce len poradit, chce trochu aj tu komunikovat s ludmi.. ten problem mas skor ty :)ked ta taketo veci dokazu rozladit...
empatia ti nic nehovori? :)
este ze si tu psychologiu nesla studovat, bolo by to asi trosku zbytocne s takym postojom...
a zaujimalo by ma,,, kto s niekym nemanipuluje,,, co v zivote NIE JE biznis? peniaze SU vsade a zial, su uz aj vsteko, tak sa necuduj, ze aj psychoterapeuti musia z niecoho zit, ze to nie su nezistni ludia a ze neziju len z lasky a zo vzduchu ;)
mimochodom... tento tvoj problem nie je malicherny? :)