prosim vas o radu.viem ze nikdy nechcem mat, sice ich mam rad( dokonca az tak ze idem studovat predskolsku pedagogiku) a v buducnosti by som sa im rada venovala.Problem je ze mam pocit ze svoje by som nezvladla, nielen financne, ale aj pôrod a tieto veci okolo toho(navsteva gynekologa, kopec vysetreni).Mozem sa spytat ako je to u vas resp. bolo?
Nikdy nechcem mat deti, je na tom nieco zle?
andras, ano, deti by sa mali postarat o svojich rodicov v starobe!ze sa niektori nestaraju je ina vec.ale aky mas vztah s tvojim detom sa ti v starobe vrati!to je pravda teda...
osobne ja po dietati tuzim ako to je ten emocionalny faktor ale zas je tu aj ten logicky ktory mi hovori ze nie.
Podla mna najdolezitejsie v zivote je aby clovek bol stastny ... bohuzial v tomto svete by som to tomu prckovi nevedel zabezpecit. Je tu prilis mnoho faktorov ktore ovplyvnuju stastie cloveka a drtiva vacsina z nich ide uplne mimo neho. Takze z dovodu ze je velmi pravdepodobne ze by ten prcek aj napriek vsetkej mojej snahe mohol byt v zivote nestastny tak logicky odpoved na to ci mat dieta je nie. Mimo to je este plno dalsich logickych dovodov preco nie.
Takze to ze sa niekto rozhodne nemat deti je uz pomaly normalnejsie ako to ked sa niekto rozhodne dieta mat .)
podla mna mat dieta je skor egoisticke a clovek to robi hlavne pre to aby uspokojil svoju potrebu ktoru mame od prirody v sebe danu.
Majka, aj moja 28 rocna dcera vazne nechce mat deti, ja len dufam, ze raz predsa sa aspon na jedno odhodla, dost ju chapem, manzelstvo s ich otcom bolo katastrofou a ani rozvodom som toho vela nedosiahla, roky som prechadzala vsetkymi moznymi porozvodovymi komplikaciami, ktore samozrejme negativne vplyvali aj na moje dve deti, ked je mama permanentne nestastna, obcas dokaze usmev na tvari koli detom vycarovat, ale deti citia, ze mama nie je stastna a porod?, ja som svoje dvojcata rodila 18 bolestnych hodin, ale prezila som to a dnes som stastna, ze ich mam, som na obidve velmi hrda
a co by malo byt na tom zle?:-D toto nechapem,ved kazdeho vec nie?mozno po case zmenis nazor ach jaj
hmmmmmmmmmmmmmm o com to pises, ze kto sa o teba postara v starobe?? vies kolko poznam ludi, ktori su uplne osameli na stare kolena a ich deti za nimi pridu raz za rok aj to len na chvilu? vedla nas ziju stari manzelia, moja mamka im nosi obcas nejaku dobrotu a operie im, uprace. aj ja som uz pomahal. maji styri deti, dve dokonca v nasom meste. nikto k nim nechodi. a su to dobri ludia.
je to tvoje rozhodnutie, mozno ta to teraz trapi ale neries to. ja zas chcem mat len jedno dieta, o ktore by som sa vedela fakt dobre postarat a zabezpecit. ja deti zboznujem, aj tie upistane, ale myslim si ze budem stacit iba na to jedno, kedze mam 26 rokov, najblizsie dva roky este nechcem byt tehotna takze to jedno priblizne okolo 30tky je dost
majka12 kolko mas rokov?
Ono pride cas kedy to budes citit tak silno, ze ziadna prekazka nebude neprekonatelna.
A nie je nic zle na tom nemat deti. Takze kasli na to, co hovoria ini, rob tak, ako to citis ;)
majka12-myslim si,ze nakoniec budes mat deticky:-).je ine ,ked zena/alebo par/ nechce/u mat deti,napr .kvoli svojemu zivotnemu stylu, ine ked sa napr boji ,ze nezvladne vychovu, porod, ako ty naznacujes.to su obavy kazdej zeny.neboj.casom to pride!a zvladnes vsetko perfektne.pretoze nie nadarmo sa hovori materinskemu instinktu instinkt.a este nieco, deti su nasa buducnost.kto ti pomoze v starobe?na koho sa obratis?
majka 12 je to len tvoje rozhodnutie ak nechceš deti je to len tvoja vec neskôr možno zmeníš názor ak nie je to tvoje slobodné rozhodnutie:)
Ahoj, určite na tom nie je nič zlé... prečo by malo byť? Ja síce deti chcem mať, ale chápem tých, kto nechcú, či už preto, že na ne nemajú nervy, alebo z dôvodov, ktoré píšeš ty. Ale byť tebou by som sa k tomu nestavala už teraz tak, že skrátka nechcem a hotovo :) Keďže máš deti rada, o pár rokov sa tvoj názor môže ľahko zmeniť. Uvidíš aj, akého budeš mať partnera a tak, ako budete na tom finančne, to tiež dopredu nevieš... A pôrod predsa nemôže byť až taký strašný, keď ho už toľké prežili :D Takže nemaj žiadne mindráky z toho, že je "nenormálne" nechcieť deti... ale rozmýšľaj popri tom, či ich naozaj nechceš, aby si si potom v päťdesiatke nehovorila, spravila som chybu. Niečo iné je, keď človek nechce mať deti, lebo ich nemá rád.