prosim vas o radu.viem ze nikdy nechcem mat, sice ich mam rad( dokonca az tak ze idem studovat predskolsku pedagogiku) a v buducnosti by som sa im rada venovala.Problem je ze mam pocit ze svoje by som nezvladla, nielen financne, ale aj pôrod a tieto veci okolo toho(navsteva gynekologa, kopec vysetreni).Mozem sa spytat ako je to u vas resp. bolo?
Nikdy nechcem mat deti, je na tom nieco zle?
ani ja nechcem mat nikdy deti...je to vec s ktorou som bola zmierena dlho... nikto nema pravo kecat niekomu do zivota...zi tak ako chces :) TO len na Slovensku je lepsie byt zly rodic ako nemat deti vobec... tu si kazda primitivna zena spravi dve a viac deti vobec nerozmysla...paradoxne ti vzdelany a inteligentny deti nemaju alebo maju jedno maximalne..potom to tu tak vypada :-(
Ahojte, ďakujem za všetky názory. Mám rovnaký nazor ako 6 rokov dozadu :-(
ale zmierená s tym nie som, viem ze ma to raz bude mrziet
ani ja nechcem mat a som s tym zmierena :-)
by som chcela vedieť aký má zakladateľka témy názor po 6 rokoch,..
Takto ti poviem, v dnešnej dome už nemusíš snažiť mať dieťa, je to tvoja vec. možno najdeš potom niekoho kto ťa má rad,dohodnete sa ako ´dalej a možno potom budeš chcieť.Ke´d nechceš je to v poho nezaoberaj sa tým.
Ke´d ťa naplna skolka tvoja vec.Je to ťažšie s tými financia ak nepodporuju rodičia.
Zatiaľ si ži takto uvidíš či zmeníš pohľad na vec.Al keď nie nevadí.Buď šťastná
Takto ti poviem, v dnešnej dome už nemusíš snažiť mať dieťa, je to tvoja vec. možno najdeš potom niekoho kto ťa má rad,dohodnete sa ako ´dalej a možno potom budeš chcieť.Ke´d nechceš je to v poho nezaoberaj sa tým.
Ke´d ťa naplna skolka tvoja vec.Je to ťažšie s tými financia ak nepodporuju rodičia.
Zatiaľ si ži takto uvidíš či zmeníš pohľad na vec.Al keď nie nevadí.Buď šťastná
nic si z toho nerob a zi zivot aky sa ti paci ja tiez nechcem deti nemam k nim vobec vztah a keby aj mam mat tak by som sa do toho vyslovene nutila... nebolo by to uprimne...
Podla mna je uplne v poriadku, ak tuzis po dietati AZ od tej chvile, ked do tvojho zivota vstupi ten tvoj pravy s ktorym si zalozite rodinu a vytvorite dietatu aj domov, skor nie. Takze najskor po svadbe by bola taka tuzba uplne aktualna, ak sa teda nechystas byt slobodnou matkou, takym zenam je to blizke a castokrat sa im to aj splni.
Ja keby nemam zdravotne problemy,mozno by som deti chcela. Mam vsak okrem toho aj vela planov a cielov,prakticky som este akoby naozaj nezila,tak neviem. Chlapom aj zenam moze byt divne to,ze niekto nechce deti ale vyslovene ho za to odsudzovat ako menejcenneho mi pride primitivne. Ja sa tiez mozem cudovat nad posadnutostou predavat svoje geny dalej. A este k tomu existuje aj adopcia. Tam su castokrat lepsie vztahy nez s biologickymi detmi,lebo tie deti maju vacsiu slobodu prejavu a nemusia plnit zelania rodicov.
Myslím si, že to, či niekto dieťa chce alebo nechce (žena, muž) je LEN a LEN jeho záležitosť. Iných do to nič nie je.
Každý z nich môže po čase svoje stanovisko zmeniť, ale aj nemusí.
To isté platí, koľko deti chcú mať a v akom veku.