prosim vas o radu.viem ze nikdy nechcem mat, sice ich mam rad( dokonca az tak ze idem studovat predskolsku pedagogiku) a v buducnosti by som sa im rada venovala.Problem je ze mam pocit ze svoje by som nezvladla, nielen financne, ale aj pôrod a tieto veci okolo toho(navsteva gynekologa, kopec vysetreni).Mozem sa spytat ako je to u vas resp. bolo?
Nikdy nechcem mat deti, je na tom nieco zle?
Btw, téma bola založená pred takmer 6 rokmi, takže nepredpokladám, že by si zakladateľka čítala príspevky bojovničiek za slobodu...
Ajni3
Dobre som sa zasmiala na tvojom príspevku, vraj je to "povinnosť mať deti". Aká povinnosť ??? Moja povinnosť to určite nie je. Je na to nejaký zákon, ktorý by to nariaďoval? Som vo veku 35+, žiadne decká nemám a čo? Nikto mnou zato nepohŕda, ale ja pohŕdam tebou, lebo máš názory ako zo stredoveku. Zobuď sa, je 21. storočie, každý si žije podľa toho, ako uzná za vhodné a to sa týka aj rozhodnutia, či bude mať deti alebo nie. Tak tu láskavo nepíš hovadiny a nemúť hlavy ostatným. Len dúfam, že tvoj príspevok nikto nebude brať vážne.
Pre zakladateľku témy - keď nechceš mať deti, na tom vôbec nie je nič zlé, je to tvoje osobné rozhodnutie, na ktoré máš plné právo. Určite sa nedaj do toho dotlačiť a blbé kecy zadubencov, ktorí sa snažia v tebe vyvolať pocit viny, si nevšímaj.
Pomer výšky platov u mužov a žien sa rovná pomeru produktivity práce u mužov a žien...
ako to vies, ze nikdy nechces mat deti? si taká mladá a takto to dokazes povedat teraz, to je zaujimave. podla coho to vies, to by ma zaujimalo.
no mat deti v dnesnych casoch je dost narocne, ale nielen v dnesnych casoch. mat deti si mozu dovolit iba bohati ludia alebo potom ich maju uplne chudobni, lebo im to tak je dobre, lebo pre tych chudobnych je najdolezitejsia laska, spolocenstvo rodiny. asi tak.
pytas sa ci je na tom nieco zle, ked nikdy nechces mat deti. ano je na tom nieco zle - tvoja povinnost je to mat deti. ty si sa preto narodila, aby si mala deti. ani nemusis byt kralovna, ale tvoja povinnost je priviest na svet "naslednika tronu". Ak to neurobis, budu tebou pohrdat, budes take nic, ake na svete este nebolo, vsak na to prides...
co sa tyka platov tie by mali byt rovnake pretoze si myslim ze muz nema pravo mat vacsi plat ako zena ktorej po rozvode ostanu deti, dlhy a vsetky starosti. Zial bohu tento nas sprosty stat dava zenam minimalky a nizke platy a chlapi maju na tej istej pozicii o par stoviek viac co je citelny rozdiel. Chlap nema problem vykaslat sa koli krajsej mladsej kedykolvek na svoju rodinu na nieco co roky budoval len koli krasnej tvari a postave a zena ta je za vsetko odsudzovana.
Poslaním každej zdravej a plodnej ženy je priviesť na svet ďalší, nový život. Ženy, ktoré odmietajú vykonať svoje poslanie, ostro odsudzuiem. Ale hlavná zaražajúca vec je tá, že chcú rovnako vysoké platy ako muži, bohatých mužov, aby s nimi každý " zaobchádzal v rukavičkách", proste same výhody... Tak takto teda nie.
ani ja nechcem mat nikdy deti... a som takto spokojna
aj ja sa podelim s mojimi pocitmi :)
straaaaasne tuzim po babatku... :)))
len keby sme uz boli zosobaseni, urcite to chcem az po svadbe.
Niektore deti mi tiez vadia lebo su premazane, ujacane a niektorim rodicom to v spolocnosti vobec nevadi a nesnazia sa im vysvetlit,ze ako by sa spravat nemali (ked su kustik starsie a rozumeju)
Ale ked budu moje tak mi to vadit nebude, lebo ich budem lubit a samozrejme ich budem ucit slusnemu spravaniu :)
ked som bola malá, chcela som mať deti .. a teraz, ako som staršia, nechcem vôbec a dokonca ich nejako velmi ani nemusím :/ .. lezú mi viac-menej na nervy .. a je mi to jedno! páči sa mi život taký, aký je...teraz...
a este nieco andras, mnohi starki sa neozvu svojim detom, su vlastne ti vasi susedia v kontakte s vlastnymi detmi?lebo z vlastnej skusenostiviem,ze mnohi osameli starky co maju rodinum,vacsina z nich hovori,ze nechcu zatazovat svoje deti,vnukov atd,ze isto maju toho vela.sami sa dobrovolne izoluju!pretoze mladi im aj zavolaju a oni povedia,ale sme vporiadku,..