Citim sa naozaj strasne mizerne, ze neviem najst pracu.Uz rok ju hladam, posielam zivotopisy a nikdy ma ani na pohovor nepozvu. Mam pomaly 26 a stale ma musia zivit rodicia. Uz to prestavam zvladat, tak by som sa chcela postavit na vlastne nohy. Bola by som rada, keby do tejto temy pisali aj ini nezamestnani a navzajom by sme sa podporovali.Macca prosim nezrus tuto temu, lebo iste nie som jedina co je uz na dne, ze je bez prace. A vzajomna podpora nam mozno aspon trosku pomoze
Spolok nezamestnanych
A čo je na tom zlé, keď chce niekto pracovať v odbore, ktorý študoval a je v ňom doma. To má teraz napr. strojár ísť robiť do potravín alebo architekt do kvetinárstva?! Problém je v tom, že jednoducho práca nie je (mimo BA), ľudia čo si našli prácu pred krízou, tak sa jej držia zubami nechtami a nové pracovné miesta sa nevytvárajú žiadne, teda nezamestnaní majú mizernú šancu nájsť si prácu. A tých 1000€ určite nikto nepýta, hlavne na východe nie, tu ľudia robia 6 dní v týždni 10-12 hodín denne a dostanú blbých 400€, tak soffa netrep somariny, že každý chce tisíce...
nie je pravda ze na vychode sa pracuje len za minimalky.treba chut nieco dokazat mat v poriadku sebavedomie a clovek si najde aj lepsi flek.len treba byt v dnesnej dobe trosku viac dravy,...nesediet doma,nelutovat sa a hlavne zacinat s kazdou robotou,potom sa clovek vypracuje.v dnesnej dobe...kazdy z vysokej skoly chce mat pracu v odbore a platom minim. 1000eur tak sa necudujme..
a preto treba byt sucastou...ty velkych podnikov...a ste v pohode...dnes sa naozaj neoplati mat niaky maly obchodik... :))
moje kamaratky vacsinou robia na obchodnom...(vo firme) alebo su asistentky...a celkom su spokojne...a myslim ze je to aj dobra robota pre zeny :))...
jajka - presne, nam tu stavaju Aupark a myslim, ze hlavna ulicas obchodmi si moze dat dovidenia navzdy a pri tom niekedy v malych zastrcenych obchodikoch clovek najde ozajstne poklady a nie to co bude mat kazda tretia na sebe, pri velkom predaji su aj ceny nizsie, takze v konecnom dosledku aj euro dva zavazia a ludia nakupia v megakomplexe a maly podnikatel moze zavriet
hej keby nas stat nebrzdil a dalo by sa normalne podnikat, ze clovek ma to svoje vlastne a postupne si to buduje. ale teraz su vsade monopoly hoci sa po revolucii tvarili ze sa bude podporovat malopodnikanie. tie velke podniky ta zozeru skor ako sa stihnes poobzerat po trhu a co nestihnu oni, stihne stat a dane. na to pride kriza a mozes zatvorit. bola som sa prejst po meste. tri zatvorene knihkupectva. uz sa neoplati mat maly obchodik, musis byt sucastou nejakeho megakomplexu aby ti tam vobec prisli ludia.
tak ma napadlo, ze tu kde zijem, ludia nemaju ziadnu motivaciu, robia len na ucty a jedlo, nic na viac, ziadna dovolenka, nieco prijemne, taky neradostný zivot, clovek by az pookrial keby videl, ze si ho niekde ozaj ocenia
jajka - to je mile, sa mi paci taký pristup, tu na vychode lem makat, makat od vidim do nevidim za minimalky, skoda reci
bingham - no vidis :D tak si vaz, ze tam si :D
Maya_chic....no este to by nam tak chybalo... :DD
maya chic - tu v petrzalke su minimalne dve take chranene kaviarne
podobne - ano stres a strach a tiez aj uzkost su najhorsie na oblicky a aku mas vlastne diagnozu?
ja si pamatam ako raz v televizii davali taku kaviarnicku, kde vyslovene pracovlai len ludia s dpresiou a uzkostami, proste takí, co maju problem ist robit "do velkeho sveta" zamestnavali len psychicky chorých ludi, ved sme ludia, prislo mi to strasne mile, lebo tých ludi odbremenili od stresu a strachu a taktiez nemuseli byt doma na invalidnom dochodku, podla mna je to skvely napad, mohlo by byt takych podnikov viac aj pre ludi, ktori by chcelipracovat, ale kvoli zdravotným problemom nemozu, lebo by sa zosypali, tak by mal aj stat z nich nieco, lebo by nepoberali len doma davky napr. no, ale tak to by som vela chcela, zivot je o preziti, si slabsi tak sa na teba vykaslu, nedajboze ochories v skusobnej dobe, no mas vypoved na stole
bingham - hej, len nie cele sr sa moze prestahovat do BA