tak ja už tu som 3 témy založila že aky krem na opalovanie používate pri mori či je dobre 50? a či nie ja sa rychlo pomerne opalim a používam OF 6 alebo 2 nubian a teraz idem na dovolenku a neviem aky faktor si vziať
Aky krem na opalovanie pri mori
tak s tymi vyzivovymi doplnkami by som bola velmi opatrna a najma s karotenoidmi, je uz aj vedecky dokazany suvis s umelym branim betakarotenu a rakovinou, tak pozor pozor. tiez je niektorym studiami dokazana korelacie medzi branim selenu a rakovinou a takto sa da pokracovat... nazdravsie vitaminy a stopove prvky su tie, ktore sa beru komplexne, cize z potravinoveho zdroja, kdezto ked sa odizoluje kontkretny jeden prvok, tak to moze uskodit, pretoze sa porusi synergicke posobenie, kedy urcita latka v danej potravine mohla napr. blokovat negativne dopady zelanej latky a jej prijimanim v izolovanej forme sme tej negativite na tvrdo vystaveny. ludia toho este velmi vela nevedia a casom pridu na to, ze co jeden vyskum vychvalil, iny vyvrati.... opatrnost je na mieste
som členom Essens Slovakia, a tam sa odporúča brať špeciálny výživový doplnok s karotenoidmi 3 dni pred dovolenkou, a ďalej aj na dovolenke. Potom je tam prípravok pred opaľovacím krémom, opaľovací krém s rôzne vysokým faktormi a mlieko po opaľovaní.
na tvar, usi a ramena 50tka, napr. la roche posay (velmi odporucany dermatologmi) alebo od medik8 a na ostatne telo si davam zvacsa daylong 30 a to mi staci aj pod africkym slnkom, s tym ale, ze ja sa nikdy neskvarim naschval, nevylihujem na plazi, bud som vo vode alebo v tieni, v pohybe, proste nikdy nerobim to, ze si lahnem na x hodin na slnko a som svetly typ, asi fototyp dva alebo kolko, opalit sa dokazem, ale aj spalit a zosupat, svetle oci/vlasy
ked nie som pri vode, tak cele leto si nenatieram telo, len tvar tou 50tkou a ramena, plus niektore znamienka, co nemam zakryte oblecenim, ked idem do prirody, inak nic, takze D vitamin mam mat odkial. ale tvar si urcite natierajte, nepouzivanie spf kremu sa po 30tke velmi rychlo ukaze na kvalite pokozky (skvrny, linky, vrasky, sucha tenka koza - destrukcia kolagenu), my tu na Slovensku nemame kvalitu koze napr. hispancov, ale slnko pecie na nas s rovnakou intenzitou, urcite ste si vsimli ako sa u nas v lete posledne roky dokaze slnko vypeckovat, normalne sa na nom neda vydrzat ako pali, priam griluje
Bubliii v KE je rovnako teplo v lete. Viem, že he dosť prudké, ale stravou prijme človek iba 10% odporúčanej dennej dávky, takže slnko je takmer nevyhnutnosť (alebo celoročné bratie D vitamínu v tabletkách + jesť k tomu veľa zdravých tukov).
Pure - drogeria,lekaren? Ale tiez by som uvitala, keby niekto uvedie konkretne znacky. Dobreuz a tebe sa to nezda trochu ako hazard, vystavovat sa bez ochrany priamemu slnku cele mesiace? Lebo sice ano s D-ckom mas pravdu, ale myslim ze to slnko je dost prudke. Minimalne u nas na juhozapade SR mavame v lete aj vyse 35°C a pokozka ma zacne palit okamzite, ako vyjdem z domu.
Inak kamoska skusala (len uz neviem kto jej to odporucil) makovy olej (myslim). Normalne sa tym ponatierala ako kremom. Fungovala tak cele leto a v pohode. Ale ako to vyjde financne, to neviem...
Nepoužívajte žiadny krém, pretože zabraňuje vstrebávaniu vitamínu D zo slnka.
ano, al ekde kupit nejaky bio opalovaci krem a tiež aj krem po opalovani?
ja by som volila bio krem na opalovanie a potom aj po opalovani. A davala by som ho aj svojim detom
myslim si, že stačí 30-tka bioderma ja tak chodim kazdy rok do chorvatska a nemam s pokozkou problemy
Za mňa určite -odkaz odstránený-. Naozaj funguje a ľahko sa nanáša nenecháva také biele šmuhy. Objednávala som ho cez Notino.sk keďže v drogérií som ho nenašla+mi kamarátka poslala link na stránku zo zľavovími kupónmi Kuponyzdarma.sk ktoré som samozrejme využila.