Vtipne mi to prijde, s tym florom, ked sa objavili rozne komunity zijuce v prirode, ktore netrpeli vobec kazmi a zuby si vobec neumyvali.
Ale ten Elmex ma urcite ucinky, ja pouzivam Elmex pastu. Ale takisto je dobre spravit si roztok himalajskej soli, a v tom si prejst makkou kefkou zuby... to tiez dobre remineralizuje zubnu sklovinu zvonka.
Hlavny problem ale treba doriesit "zvnutra."
Tym je stav, aby telo nebolo tak prekyselene, ze musi odsavat vapnik zo zubov a kosti, dalej dostatok horcika.
Ako pisal hmmm, na vyuzitie vapnika v tele treba aj vitamin D, ale aj spravny pomer fosforu. Ovela dolezitejsi je vsak horcik, pokial je v tele v deficite, co je dnes uplne bezne, je distribucia vapnika po tele nemozna, a tak sa vselikde usadza. Najvacsia chyba, co clovek moze spravit, je dopovat sa vapnikom, pokial ma deficit horcika... iba sa takto dopracuje k oblickovym alebo zlcnikovym kamenom, zvapnatelym cievam a podobne, a nakoniec aj tak schyta osteroporozu, respektive, bude mat slabsie kosti, zuby...
Cize, keby som to zosumarizoval, co robit "zvnutra", tak:
- neprekyselovat sa! to ma najvacsiu prioritu (to znamena jest vela zasadotvornej stravy, byt v klude, nemat negativne emocie, dostatok cerstveho vzduchu a pohybu na nom, atd...)
- doplnit horcik!!! velmi dolezite (jeho stav sa da zmerat cez vlasovu analyzu mineralnych prvkov v tele)
- ak je dostatok horcika, doladit prijem vapnika... vacsinou je vapniku v strave dost, ale v zelenine a ovoci je so vsetkymi potrebnymi latkami.. staci jest dostatok zeleniny a ovocia, a neprekyselovat sa, a nedostatok vapnika nehrozi. V mliecnych vyrobkoch nieje dobre vstrebatelny, nieje tam dostatok horciku, navyse, v zivocisnej strave je v nepomere s fosforom. Fosfor je najlepsie vyvazeny k vapniku v rastlinnej strave.
to je co sa tyka stravy, potom tam prichadza na rad este udzovat si dasna, teda to okolie zubov, co ich zivi, v dobrom stave. To je uz ale o celkovom zdravi.
Cinania napriklad cvicia aj rozne cviky na ustnu dutinu, ktora ju prekrvia, a dovedu tam energiu. Tym chcem len povedat, ze to nieje iba o strave, ale aj o tom, co napisal martinmlm, hoci tomuto nerozumiem, takze tazko povedat, ci je to presne tak, ako pisal.