to ze si clovek v 40tke nenajde dobru robotu som uz pochopila. tak nas napadlo pustit sa do podnikania. A prave nam dosli napady... chceli sme penzion ale nakolko sa cestovny ruch riadi vyse 700 zákonmi a nariadeniami tak nas chut presla. Nieze by sme sa nevedeli obracat ale par znamych z toho zosalelo temer co vsetko od nich chceli (ci uz poziadavky mat skrinku na kufre alebo povinne v kazdej izbe pisaci stolik)a nakoniec tym prastili. Povedali ze kto uz teraz nie je podnikatel a nema peniaze tak ani podnikat nemoze. Restauracia tak isto, tie hygienicke nariadenia su neskutocne. Skoda ze nie sme niak technicky vzdelani, niake stroje keby mame ale u nas to nikto neovlada.
V com by ste vy podnikali?
V čom podnikat
"Restauracia tak isto, tie hygienicke nariadenia su neskutocne"
nariadenie je jedna vec, hygenici to je uz ina rozpravka :)
neverim ze hygnienici su HONESTNY, ci ako sa to slovo prelozi.. neexistuje na slovensku.. vysmech zakaznika..
bingham
- a co ak by mali velky kapital, kde by si zacal? :)
bikerka:
"Dnes je to však ťažké pretože už tu je aj internetový obchod."
tato veta doslova navadza na zalozenie si internetoveho obchodu :) tam odrovnat konkurenciu nie je problem, hlavne na SVK kde su percentualne marze v troj cifernych cislach..
(TERAZ som docital zvysok prispevku a vidim ze radis netovy obchod :D:D ved hovorim, ta veta mala ducha :D vyborny napad inac :) )
Treba vystihnut trendy, zajst si do zahranicia a zistit, co tam maju a my nemame. Napr. teraz by sa mozno dalo zivit ako sukromny detektiv, alebo nejakym kateringom, alebo prenajimat strazne psy...
no podla mňa aj vo výrobe to je veľmi náročné...mám známeho a tvrdí že to nieje prechádzka ružovou záhradou...
Ja osobne keby som začala tak určite s nejakým druhom maloobchodu , najprv len tak v malom.
S niečim takým, čoho je málo alebo pomenej v danej oblasti/regióne.
Dnes je to však ťažké pretože už tu je aj internetový obchod.
Konkrétne napr. v našom malom mestečku je len 1 maličký obchod so šport. potrebami a oblečením.
Keby som mala kapitál tak by som skúsila niečo takéto.
podnikatelka
nad internetovým obchodom si nerozmýslala? su tam predsa mensie naklady ako pri kamennom....
podľa mňa sa nevzdávaj a skús uvažovať tak že čo by si ty ako občan potrebovala v danej oblasti.
Ja by som to v tvojom mieste skúsila.
Držím palce. :))))
v malom meste sa nova firma uchiti tazko. bud by som zalozil nieco vo velkom meste ( KE? BA ) nieco coho tam nieje vela. alebo by som otvoril nejaku predajnicku v malej dedine. Mozno nejake potraviny alebo skor rozlicny tovar. mozno je dedina v ktorej to nieje, resp je ale vysoke ceny alebo maly vyber a pod.
by som davala pracu na doma zenam ktore nemaju sancu ist do prace...
dnes podnikat v niecom vinimocnom uz tazko.. podla mna najvyhodnejsie je zalozit si nejaku formu ktora sprostretkuvava pozicky alebo nejaku realitnu kancelariu
dnes je najhoršie preniknút na trh s výrobkom,ktorý sa ďalej predáva,schodnejšie je priamy predaj v svojej prevádzke, kt. môže byt aj mobilná,záleží od vašej chuti.
Napr. som stretol na Gran Canaria Slovákov, kt. tam už vyše 20 rokov podnikajú s výrobou a predajom trdelníkov po roznych trhoch,púťach,sú max. spokojní a vrátiť sa nehodlajú.
ja osobne by som dnes nepodnikal v nicom...ked nemas naozaj velky kapital...tak radsej nezacinaj....a hlavne ked chces ist cisto... :)
podnikanie v hoteliérstve a reštauráiach je otročina,tou cestou by som nešiel.
Najvýnosnejšie podnikanie je vždy v nejakej výrobe, no aj tam vždy je plno zákonov a povolení, ale to je všade.Kúpa a následný predaj je menej rizikové,ale aj menej výnosné.