Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

V čom podnikat

Príspevok v téme: V čom podnikat
podnikatelka

to ze si clovek v 40tke nenajde dobru robotu som uz pochopila. tak nas napadlo pustit sa do podnikania. A prave nam dosli napady... chceli sme penzion ale nakolko sa cestovny ruch riadi vyse 700 zákonmi a nariadeniami tak nas chut presla. Nieze by sme sa nevedeli obracat ale par znamych z toho zosalelo temer co vsetko od nich chceli (ci uz poziadavky mat skrinku na kufre alebo povinne v kazdej izbe pisaci stolik)a nakoniec tym prastili. Povedali ze kto uz teraz nie je podnikatel a nema peniaze tak ani podnikat nemoze. Restauracia tak isto, tie hygienicke nariadenia su neskutocne. Skoda ze nie sme niak technicky vzdelani, niake stroje keby mame ale u nas to nikto neovlada.
V com by ste vy podnikali?

lost

A ani dobierka nezastavi idiota od toho bay ta okradol..

Existuje jedna story co mi povedal kamos zo severnejsej krajiny..

(volajme ho) Alexander si objednal nieco za cca 500eur cez balik, typek mu ho poslal a ked sa Alex pozrel do krabice, zistil ze tam nic nie je..

Ako je to mozne?

Typek mu tam dal ladovu kocu (severna krajina, roztopila sa az niekde na ceste, alebo na konecnej poste)

Ako to vyriesili?
Alex si dohodol stretavku s typkom..

Typek nemal na com pozerat svoj obludeny program.

Ci je to realne alebo nie :D neviem.. ale viem si predstavit ze pre niekoho ani 500km nie je vela, ak ho niekto okradol o 500eur.

Cize ak ti super-krasny internetovy obchod posle napr mixer.. a ty tam najdes muku, a dojdes na to az doma, vies co im mozes :D bezna prax na slovensku.. obzvlast na bazaroch a preto

LUDIA OTVARAJTE BALIKI PRED POSTARKOU / KURIEROM.. znie to smiesne, no je to bezpecnejsie..

lost

no ja som zvyknuty na to a velmi rad platim dopredu

a ked sa nieco stane?

najdem si ho :D

to musi byt absolutny magor alebo retard ak by mal gule na to okradat len tak niekoho NAHODNE... (nie som mafian, ale prisiel by som si pre peniaze :D )

dalsia vec je escrow, netusim ako sa to prelozi, ale asi nieco co si pisal, pointa:

ty mi predas nieco za 5000eur, ja poslem 5000eur tretej strane a ked mi das to co mi mas dat, tretia strana ti da 5000eur.

(vinkulacia ci notarska zabezpeka)

ale ani to nie je bezpecne..

bezpecna je jedine vendeta :D

alebo > akonahle by ma nejaky obchod okradol, existoval by zoznam a riesilo by sa to..

alebo neviem :)

raz sa mi stalo, ze mi PC obchod poslal dopredu bez toho aby som zaplatil externy HDD - za 160eur :)
co ak by som im nezaplatil?
(predtym som tam minul za cely zivot par tisic eur a aj potom, potom krachli, nemyslim ze niekoho okradli, aj ked by mohli)
teraz som si kupil nieco od velmi cerstveho obchodu, tusim uteraky.. 100eur a poslali mi to zadarmo :D potom mi slecna alebo pani pise ze nech jej to poslem na ucet :) naivita? netusim..
ale nekupoval som sam prvy krat..

nemam rad kryte veci, stoji to peniaze, seriozne. je to uzera, ked sa na to pozries bez emocii (tj. je to extremne porovnatelne s vypalnictvom v 30tych rokov, vid Godfather) :)

proste pokial by si bol kazdy vedomi toho, ze kazdy je ochotny sa pomstit tomu co niekoho okradol, silne pochybujem ze by sa nasiel blazon co by skusal niekoho trpezlivost.. ale zakon chrani skor zlodeja, ako obet. (vid 60eurove faktury, ziadny populista to neriesi, nikto to neriesi, vysmech)

system

ako by si to riesil inac nez dobierkou ? prachy vopred na ucet ? a co ked je podvodnik predavajuci ? Aukro to ma celkom slusne vymyslene (prachy vopred). jeden z krytych SK bazarov. (krytych= v pripade ze kupujuci nedostane zakupeny tovar, po prevereni obchodu mozu poskytnut kupujucemu nahradu az do 300 € )

lost

Co je to Internetovy obchod ?

To znamena ze si kupis domenu a hosting (domena ja napr www.zdravie.sk a hosting je miesto kde mas ten obchod ulozeny (domena je vlastne len "adresa" a hosting moze byt "dom" kde je kontext (obrazky, cennik, zoznam produktov, vsetko co vidis) ulozeny) ... a mas internetovy obchod :)

Podla mna staci mat tie veci doma v pivnici alebo v spalni to je jedno, hlavne ze to zakaznikovy odosles..

Pre ludi co zacinaju s tymto, by som si specialne daval pozor na to, ze zakaznik vam moze vratit tovar co na nete zakupil do 7 ci 14 dni, uz neviem, ale pointa je ze toto moze konkurencia vyuzit tak, ze na bieleho konika si objedna nieco velke a drahe a potom posle spat - a ty.. tebe to bude chytat prach v pivnici, preto je dolezite a idealnejsie ak si obchodnik poziada o zalohu, nevratnu. Konieckoncov ak nieco zakanik chce, nevratna zaloha ho nemusi trapit.

Velka skoda ze u nas existuje nieco ako "dobierka" to co je za volovina :D:D to snad nikde inde na svete neexistuje... Za falosne objednavky by som ako :podnikatel" prisiel toho "zakaznika" zastrelit..

podnikatelka

prosim vas a ten internetovy obchod je vlastne co... vsade o tom citam ale zmysel mi niako unika, teda je tam ta vyhoda ze nemusim mat predajnu s predavackou, ale chce to asi sklad alebo plnim ulohu zasielatela ktory to proste od vyrobcu doda k odberatelovi. lenze tak som tam zbytocny doplnok nie?keby mam kamenny obchod tak chapem ale teraz v dobe internetu ma email aj ten vyrobca predsa a mozno si to objednat od neho.