Dobrý zubar v Prešove, zuby mudrosti

Stevo83

ahoj, ja som bol spokojný vo Verone. Objednali ma do týždňa, spravili snímok zubov na počkanie a osmičku mi vytiahli, že som ani nevedel kedy :)

michal21

Mariankaaa5 viete mi povedať či sa tam treba nejak objednať alebo zájsť osobne, prípadne ako dlho sa potom čaká na zákrok ? Ďakujem

Mariankaaa5

Ahojte,

ja mám skvelú skúsenosť s extrahovaním osmičiek, vyberali mi dve naraz na stomatochirurgii v nemocnici v Košiciach... Je tam skvelý stomatochirurg Braňo Borza, za ním Vás určite odporúčam.. Mal aj skvelú zdravotnú sestru, počas operácie srandovali, čo úplne zmiernilo napätie keďže ani ja som nevedela do čoho idem(bolo to po prvý krát v živote, čo som podstúpila nejaký zákrok). Nebolí to vôbec, lebo to máte úplne umŕtvené, akurát zvuky sú trocha nepríjemné a môžete cítiť tlak, ale dá sa to prežiť.... Takže Košice a za minimálny poplatok 2e Vám to urobia, čo je iba spoluúčasť na injekcii... :)

simka111

mne zubar povedal ze treba dat vytrhnut vsetky 4 zuby mudrosti naraz v celkovej anamneze, lebo su dost komplikovane ulozene a on sam by ich trhat nechcel, ku tomu mam aj niečo s klbami na tvari, nejako nerovnako sa mi otváraju co mi sposobuje stazene otvaranie ust a aj trocha bolesti, a este som prestala pre tie bolestive klby pouzivat nočny strojcek, zuby sa mi posunuli a teraz sa mi ten strojcek na zuby nezmesti... takze teraz mi treba novy ale uz si ho budem hradit sama.. ale uz aj tak citim ze sa mi dost posunuli, a este aby toho nebolo malo budem nosit nejaku nahryzovu dlahu na noc.. takze ked smola, tak smola :( :(

julka22

ahojte, tak ja mám taký istý problém s osmičkami. Mne zase horná osmička spôsobuje neustále trpnutie na predných zuboch a niekedy aj hrozné bolesti v noci. Na jej trhanie sa už chystám, ale strašne sa bojím..myslíte si že to až tak bolí? mám ju ešte neprerezanú, a tlačí mi na ostatné zuby..nech vám to s tými osmičkami výjde a čo najmenej bolesti :)

lenca45

Majka, mne to tvrdili dvaja zubari. Najprv ten,ktory ma poslal na rontgen a z rontgenu zistil, ze vsetky 4 musia von. A potom aj druhy zubar, ktory mi tie zuby postupne vybera von. Tri zatial nie su problemove navonok - teda nebolia, nekrvacaju dasna, ale rastom vraj tlacia na kost a zuby okolo. Je len otazkou casu, kedy sa moze prejavit aj bolest (ako to bolo pri prvej osmicke). Taky je moj pripad, podobne skusenosti maju aj znami, s ktorymi som sa o vyberani osmiciek rozpravala a tiez ich absolvovali. Niektori naraz 2 - 4, niektori postupne ako ja. Skus sa opytat na nazor svojho zubara.

lenca45

Baby, neodkladajte to. Mne obja zubari povedali, ze je omnoholepsie dat tie zuby von skor, ako zacnu robit citelne problemy. Pokrivia vam ostatne zubky, robia v sanke zbytocny tlak a dalsie problemy, ktore zatial nemusite citit. Ja s mojim poslednym zubom cakam, kym dokojim drobca, lebo ma caka nasledna liecba ATB. Ale potom hned ide von. Strach-nestrach. A lepsie sa vybera mensi este nezakliesnenyzub ako dorasteny, problemovy.

simka111

Ved hej, ked nerobia nič, tak treba nechať... ale moja jedna osmička musi ist von pretoze tlači nejako do kosti a moze deformovat sanku... takze tak :( cely tento tyzden mam rehabilitaciu a az potom na buduci tyzden mam ist k zubarovii na kontrolu a som zvedava čo povie ked mu poviem ze nechcem naraz vybrat vsetky 4 ale len jeden,,,, dost ma okolo toho zuba boli, jem kasovitu stravu ale oobčas sa zabudnem a kušem jak diva.. :(

majka_21

Simka, ja tam lekarov nepoznam, ale moji dvaja surodenci si tam nechali vybrat osmicky a hovorili, ze su spokojni. Ja som bola teraz si davat jeden zub doporiadku pri mojom zubarovi (zapalil sa mi nerv, ktory musel ist von... boli ine komplikacie) a mala som urobeny snimok zaroven. Tak mne bolo povedane, ze mam len 2 osmicky, ktore sa zatial vonku nechystaju. Takze neviem ci ma zmysel ich davat von, ked este ostaru nerobia (ale ako mi povedal zubar, problemy mi robit budu - rastu mi takmer kolmo do sedmiciek). Neviem co to bude s nimi. Ale vzhladom k tomu, ze zubarov ale vobec nemusim (mam strach z nich), tak radsej nechavam zatial osmicky napokoji... Az ked sa prejavia.