jedlo!jedlo!a zase len jedlo!!!

samotqa

necitala som vsetky reakcie. ja len: jedz pravidelne kazde 3-4 hodiny, vela tekutin, samozrejme vyberaj si zdrave potraviny. myslim, ze na totmto fore uz to bolo tisickrat pisane - myslim zasady spravneho stravovania. ja som mala problem pit dostatok tekutin. thak som si nastavila budik a kazdu hodinu som vypila aspon 3 deci vody. tak sa mi podarilo plnit dennu (s)potrebu tekutin. ty by si to mala tak spravit s jedlom. kazde 3-4 hodiny nieco zjest. nie velke porcie. telo si postupne na tento rytmus zvykne a uz nebudes potrebovat budika xi xi. ja ten problem u teba vidim v takom narazovom prejedeni sa. cely den jes malinko a potom sa necudujem, ze by si aj slona zjedla ked dojdes domov. poznam to. ehm skusim najst tie zasady. myslim, ze od pistu alebo jaytona.

Ľudka

Katka..., povedala by som, že sa u Teba prejavuje tzv. "vlčí hlad". Keď prideš domov, napätie z prace ustupuje, Ty sa uvoľňuješ a telo si pýta svoju "dávku" - dopniť zásoby. Neviem o ktorej prídeš domov, no dopraj si ako prvé teplú polievku, za ňou Ti odporúčam dať si aspoň 10 min. prestávku, kým sa telo "zotaví" a mozog spracuje informáciu o potrebe ďalšieho "chodu" a množstva potravy. Medzi tým si môžeš dať sprchu, kde sa dotýkaš svojo tela a masíruješ si tie hlúpe tukové vankúšiky, ktoré sa Ti nepáčia a chceš sa ich zbaviť. Si uvedomíš, že nemáš chuť už na nič veľké, veď Ti predsa stačia tie veľké tukové vankúšiky. Dáš si nízkotučný jogurt s cereálnym chlebíkom-"polystyren" (záleži na čase), prípadne chudé mäsko so zeleninkou. Jedz pomaly, nie hltavo! Všetko poriadne pomaly prežúvaj. A nezabúdaj na tekutiny počas celého dňa! Žiadne sladké malinovky, maj vždy po ruke fľašu minerálky (nie perlivú), vypi denne aspoň 2 litre minerálky a viac ako 1/2 l. bylinkového čaju (napr.žihťava). Samozrejme musiš mať aj pohyb, nájdi si ráno 10 minút pre ľahký strečing, vystúp o 1-2 zastávky skôr a zvyšok prejdi pešo. Zájdi na aerobik a pod.
Všetko záleži len a len na Tebe! Telo je výsledok Tvojej duše a Tvojej snahy!
A ešte čosi: Hore hlavu!, pretože SEBAVEDOMIE má 30% úspechu v chudnutí!
Držím palce!
ahoj

evka

Ahoj Katka! Napíšem Ti môj názor - ženy by mali byť spokojné s tým, čo im bolo nadelené. Ty chceš schudnúť, ja naopak pribrať. Nejako to nejde, však ? ... no ... neviem, či Ti to pomôže, ale ... jesť by si mala normálne - raňajky, obed, večera do šiestej ale mala by si obmädziť množstvo. Napr. namiesto desiatich zemiakov päť, troch jogurtov jeden ... a tak. Budem Ti držať prsty, aby Ti tvoje chudnutie vyšlo :) ... a nakoniec - dopraj si malé prechádzky po okolí

Andrej

Lubo,
na tomto fore je snaha, aby sa ludia navzajom neurazali, ale si pomahali. Tak isto sa velmi netoleruje nahananie klientov. Kazi to image... ked chces lakat klientov, kup si reklamu. :)

igris

lubos alias lubo, ja som mala doteraz dojem , ze na tomto fore si ludia navzajom pomahaju a nie su na hodine slovenciny, alebo sa mylim ?
Preto by som od teba ocakavala, ak mas teda seriozny zaujem niekomu pomoct , ze sa uz konecne "vymacknes", a nie len dookola pisat to iste.

lubo

kiri naucte sa najprv pravopis a potom piste na forum. presne koli takym ako vy nemam zaujem riesit problemy na forach lebo vy len pisete ale uplne od veci.