Priatelka mojho ex mi terorizuje rodinu

Príspevok v téme: Priatelka mojho ex mi terorizuje rodinu
kesha81

Ahojte,nedavno som tu pisala o tom ako sa priatelka mojho byvaleho manzela pchala nasej spolocnej dcerke do zadku,kupovala jej darceky atd....len aby si ju ziskala.Mala jej na to naletela.Teraz ma 9rokov a domov chodí smutna.Horko tazko som z nej vytiahla ze na nu ta jej nova mamicka zdvihla ruku.Ta zena je pre mojho ex nieco ako drahokom,bohyna.Pripada mi ako chora.Nasilu si chce ziskat lasku mojej dcerky .Na zaciatku sa chcela skamaratit aj so mnou ja som to skusila no ked si na facebooku vytvorila albumy s malou pod nazvom NAS MILACIK NASA DCERENKA atd....tak som to nevydrzala a kazala som jej fotky stiahnut.Ona mi zavolala a ako koza sa zacala rehotat že onavie ze na nu ziarlim lebo mala ju ma radsek ako mna,dokonca mu z nicoho nic prisla sms od exmanzela že nikdy ma nemiloval...mne sa az hlava tocila dodnes mam v usiach ten jej rehot.V noci mi zavolala,presne vtedy tam bola mala tak som zdvihla pretoze som sa zlakla ze je chora alebo ze sa jej nieco stalo.Az sa hanbim co som musela pocuvat...asi ani nemusim hovorit boli to zvuky z postele.Ona je totalne chora!!!S ex som doteraz vychadzala celkom normalne no odkedy je pri nom neda sa to.Vkuse do mna sprta,stale hlada chyby,a vraj sa nestaram o dieta atd.Spytala som sa malej preco to nepovie ockovi ona ked uz mna nepocuva.Boji sa že ju zbije aj on.Jeako naozajstna bosorka ktora pocarila mojmu ex a odvtedy sa s nim neda rozpravat.Raz mi prisla od neho sms ze ma nikdy nemiloval.Pre mna je to uz nepodstatne ale naco to preboha teraz píse????okrem toho obaja vieme že to nie je pravda.Som zufala.Tato zena terorizuje malu,ovlada manzela a tie veci co stvara so mnou...uff.Ja mam uz vlastnu rodinu a doteraz sme mali kludny život no teraz nastalo peklo.

macka26

stotoznujem sa s kafik. je to velmi namahave vsetko to docielit... ale urcite to dokazes. nemusis do malej vstepovat ze ocko je magor a jeho teta je stetka, co vam to pokazila, co si ju chce kupit. tvoja dcerka pride na toto vsetko sama. casom, bez toho aby si jej to ty musela hovorit. vela stastia.. nenechaj sa vytocit nejakou primitivkou

cica987

Teda nezávidenia hodná situácia.. tá harpia nemá všetkých pohromade. Ako vážne si myslím že tú sms nepísal on ale ona. Skôr mi to príde tak že ona vidí hrozbu v tebe.. preto robí to čo robí.. že sa "bojí" toho že tvoj ex k tebe ešte stále niečo cíti, a že máš nad ním väčšiu moc než ty. A s opatrovníctvom by som tiež išla na súd. Len si v prvom rade zadováž dôkazy, inak na súde nezmôžeš nič. Hlavne jej ani jemu nič nespomínaj, aby sa nezačali mať napozore. Potom daj vedieť že ako to dopadlo.

kafe

Leticia, ak sa aj kesha druhýkrát vydá a jej partner bude dcéru vychovávať, ľúbiť, starať sa o ňu, to neznamená, že je jej otec. Je to najbližší mužský vzor. Môže ho volať tatko, môže ho považovať za otca, mať rada.. ale vždy bude na jednej úrovni s biologickým otcom. Len kvôli "novému, lepšiemu" otcovi dieťa neodvrhne toho biologického, deculo rozmýšľa (cíti, vníma) trochu inak ako dospelý. Paradoxne viac túži po tom zlom, ako po náhradnom otcovi čo sa stará, zaujíma a ľúbi. To je proste krv a duchovné zviazanie. Neni dobré brojiť proti biologickému otcovi, lebo tým matka škodí dieťaťu - veď polovica z dieťaťa je AJ otcovo telo. Dieťaťu viac prospeje záujem biologického otca, ako nezáujem (si myslím).
A že som to nezažila? Zažila som iné. A viac mi pomohlo prijať situáciu takú aká je, než sa snažiť, aby boli veci "správne" a tak ako ja chcem.

Weva

Ono je pravda, ze jej ex ako kesha tvrdi ich o dieta dlhe roky nejavil zaujem...
Ja totiz poznam i pary, kde zena pouziva dieta ako zbran proti ex a nech sa ten zaujima a snazi ako chce, vobec nepovoli styk s otcom a podobne..
No i nadalej - rodicia su obaja, pohadzovanie si dietata sem a tam nie je spravne ale obaja maju ako pravo tak i zodpovednost. kafik ma pravdu v tom, ze hnevom a trucom nic nedosiahne, musi sa snazit dat dcere oporu, ze jej rozumie a skusit komunikovat s otcom nech sa uvedomi.

LETICIA

kafik asi si taku situaciu neprezila, ked si tak lahko to pises. ty si tvrdis svoje, ze je aj dcerou XY, ale si zober, ze kesha sa moze druhy x vydat a ten druhy bude pre tu malu otcom a vzorom, co ty nato? ja niesom za take pohadzovanie raz tu a raz tu, nechal ich a teraz co by nechcel?

kafe

kesha81, trochu preháňaš.
V prvom rade si uvedom, že tvoja dcéra je rovnako dcérou aj exmanželovi. Je to AJ jeho dieťa, rešpektuj to. S tebou trávi drvivú väčšinu času, predstav si, že by tam dcéra bývala dva týždne v mesiaci. Takto je tam len 4 dni. Takže TY máš oveľa väčšiu možnosť ovplyvniť svoje dieťa ako ex a jeho frajerka. Rozprávaj sa s dcérou o tom, čo robieva s otcom, ako sa jej tam páči, pýtaj sa jej, čo si myslí o tej bitke, čo sa dá spraviť, aby sa to neopakovalo.. či sa dá láska kúpiť darčekmi, z čoho pramení dobrý pocit v srdci a rozhodne by som trvala na tom, aby si otca vážila.

Potrebuješ sa v prvom rade ukľudniť TY, vyrovnať s vecami aké sú, aby si svoj pokoj a SILU dokázala "preliať" aj na dcéru. Viem, že je to veľmi citlivá vec, ak cudzí človek zbije tvoje dieťa, žiaľ, ak to nevadí otcovi dieťaťa (na ktorého sa dcéra mohla obrátiť a ten to mal riešiť) potom by som zisťovala za akých okolností k bitiu došlo - či nepočúvala, nesplnila si povinnosti.. (opýtala by som sa i otca čo o tom vie) a učila by som dcéru brániť sa - krikom, nech povie že pôjde na súd aby nemusela k otcovi, lebo macocha ju bije.. - ale na to potrebuje byť dieťa silné. Ona nedokáže byť silná, keď má zúfalú mamu. Máš v rukách oveľa viac, ako macocha a ex. Neviem prečo máš pocit, že tvoju rodinu terorizuje, skôr sa necháš vytočiť tou trubkou a potom tebou lomcuje zlosť/hnev, nedokážeš čisto myslieť a nevieš čo robiť.

Je to dosť ťažká situácia. Ak si nedokážeš zachovať nadhľad (a to nedokážeš, priveľmi ťa zväzujú city k dcére a hnev na to všetko) jednoznačne sa radšej poraď s psychologičkou. Aby si dokázala byť dcére pevnou oporou a ona sa mohla z toho všetkého naučiť na vlastnej koži - aké je to mať radosť z jednoduchých vecí (v rodine s mamou) a cítiť prázdno z kopy hračiek (s otcom a bitkárskou macochou).

Ako tráviš čas s dcérou ty? Ty si presvedčená, že dva celé týždne sú úplne nič a macocha dokáže zničiť všetko čo vkladáš do svojej dcéry za 2 dni? To nič pekné v tvojej novej rodine nezažívate? Ty svojím hnevom a bezradnosťou dávaš macoche obrovskú silu.. tak to prosím ťa NEROB!! Proste si ju nevšímaj. Pýtaj sa dcéry ako sa mala u otca, rozoberte nejaké situácie, čo ju trápia/čo zažila, povedz si svoj názor na to (zdôrazni, že je to len tvoj názor) a bodka. Žite si ďalšie krásne dva týždne po svojom, tak ako sa tebe páči.. nič ťažké na tom nevidím (prepáč, to mal byť pokus o vtip, ja viem, že je to ťažké).

žažiká

mozno by si malu mohla zobrat k psychologicke ktora by ti poradila ako dalej mozno keby si vysvetlila nejak mierne malej ze psychologicke moze verit a moze jej povedat vsetko a nikto ju nezbije tak by jej to vsetko povedala, a taka psychologicka by ti mohla pomoct pri tej sudnej ceste aby proste ta zenska nemala ku nej pristup chapes. lebo dnes uz ani matka na dieta nemoze ist vychovnymi fackami kde to cudzia zena...skus to takto, sice neviem ako to chodi ale inak neviem co by som robila. No a mozno ti to nenapisal ex ze ta nikdy nemiloval ale ona cez jeho mobil...ked robi taketo veci ze ti vola ked sexuju a tak...inak vies existuje aj nahravanie na mobile zapinaj ho ked ti vola...budes mat aspon dokaz aku chuderu zo seba robi a vytiahni to potom na tom sude, a tym ju polozis...mozno kukam vela filmov ale inak neviem co by som ti mala poradit...

LETICIA

fuha nepekna situacia aj moj ex ma kazdy druhy vikend, ale za mojej pritomnosti na 4 hoinky, lemn k...a zakazala a ja som aj rada, ze to je tak, ty si sama ci mas niekoho? skus nast pomoc pravnika vsetko sa da aj to aby mala tam nechodila. ja som stale argumentovala s tym, ze nedam dieta k nemu do bytu a ku cudzej suke a ku cudziemu decku, neprospieva to na psychiku, ved sama si povedz ci ty by si stala o takeho tca, co ti vyhodi par € na mesiac vvezme na 4 dni a by si vedela, ze sa stara o cudzie decko a s cudzim je stale. a s nim sa neda nejako porozpravat?

kesha81

PODLA ROZHODNUTIA SUDU MA KAZDY DRUHY VIKEND MALA BYT UNHO.VIETE ONI OBAJA SI BUDUJU KARIERU A PRETO NECHCU VLASTNE DIETA ALE LEN TAKE-VIKENDOVE.SI PREDSTAVTE ZE DOKAZAL ANULOVAT NASE MANZELSTVO CIRKEVNE MIMO MNA A DOKONCA BUDU MAT AJ SOBAS V KOSTOLE.PRETO SA BOJIM ZE AJ MALU MI VEZMU TAKOUTO CESTOU.DOSTALA SOM PAPIER Z CIRKEVNEHO SUDU,TAM BOLI VYPOVEDE JEHO A JEHO SVEDKA,KEBY STE TAK VIDELI,AKY PSYCHICKY PRIPAD ZO MNA SPRAVILI.DOKONCA TAM PISAL AJ NEJAKY PSYCHOLOG U KTOREHO SOM VRAJ BOLA((TEDA PENIAZE HYBU SVETOM.JE NESPRAVODLIVE ZE KED NAS MANZEL OPUSTIL CELYCH DEVAT ROKOV SOM SA STARALA O MALU SAMA.A TERAZ PRISLA TA K...A KTORA HO PRESVEDCILA ZE JE NAJLEPSI OCKO NA SVETE(ESTE AJ TAKE TRIKO MU KUPILA)A ONA BY BOLA NEJLEPSIA MATKA.A TO DOTERAZ CELE TIE ROKY ANI LEN NEZAVOLAL AKO SA MALA MA CI NIE JE CHORA ATD.