Ako sa vzdat, obetovat niecoho co mam tak neskutocne rada, kvoli chorobe

Príspevok v téme: Ako sa vzdat, obetovat niecoho co mam tak neskutocne rada, kvoli chorobe
cokoladka898

Ako sa mam vzdat veci, ktore milujem? Ked mam proste pocit, ze mam este silu na to, aby som ich vykonala, tak moje telo je proti a brani sa. Milujem sport. Milujem ho nadovsetko, rada prekonavam samu seba, ale mam epilepsiu a pri tejto diagnoze sa musim setrit, dostatocne oddychovat a pod. Ked uz som moc presilena tak dostanem zachvat (nie vzdy). Ale moj zivot sa uplne zmenil. nemozem ist do extremov a toho sa tazko vzdava. Idem stale naplno a nie vzdy sa mi to vyplati.

Tak mi prosim poradte ako sa najlepsie vysporiadam s tym, aby som sa vzdala veci, ktore ma neskutocne bavia.

Proglasius

A co sporty, pri ktorych sa kladie doraz na harmoniu ? Aikido a celkovo bojove umenia (no nie fyzicky namahave ako box a podobne), Joga, plavat mozes ? Pozor co sa tyka zatazovania pri sporte, to je nebezpecne aj pre zdravych ludi.

cokoladka898

kupila som si bicykel, planujem si dohnat kondicku. len sa obavam, ze to s tym zas prezeniem. ako mam proste odolat, aby som nesla za svoje hranice?

kafe

cokoladka, a čo vytrvalostné športy? Tam sa nejde naplno, ale sa šetrí energia, aby si vydržala dlhšie podávať slušný výkon. To je presne tvoj prípad. Proste sa neznič naraz, ale každý deň po troške :) Nepotrebuješ zabehnúť 600m za 10sec. ale prejdi po vlastných 60km za týždeň.

cokoladka898

a aka dg. ak sa smiem opytat?
mne uz znamy hovoria, ze si mam prehodnotit moje priority. viem, ze mi chcu dobre. ani ja si nechcem ublizovat. viem, ze by som nemala robit niektore veci uplne do extremov, ale ja som proste taka.

Slobodna

môj prípad..len namiesto epilepsie iná diagnóza. Milujem adrenalín, šport, extrémy...ja na to kašlem a idem naplno, no a potom si odsieram následky, ale stojí mi to za to :)

doubledog

a co tak skusit nerobit to uplne naplno, len po istu hranicu?
ale budes si asi musiet otestovat, kde ta hranica presne je.

a mozno sa casom ta hranica posunie a budes si moct dovolit veci, ktore si teraz dovolit nemozes.

- mira

Cokoladka, pri epilepsii si dávaj pozor na veĺký príjem tekutín, hlavne vo vlhkom počasí a pri kúpaní. A na potraviny a nápoje typu cukor, chémia, tuky, to všetko epilepsiu zhoršuje.

cokoladka898

uz nemavam zachvaty tak casto. naposledy som mala v marci a teraz. zachvat mi nesposobuje kazdy sport, resp. kazda cinnost. teraz som bola stanovat a potom som nasledne isla na kupalisko, to slnko a jedno s druhym, neviem.
ja som mala tiez depky a dostala som sa z toho prave cinnostami, ktore ma bavia. dostala som sa do normalneho kolobehu zivota, myslim pozitivne a teraz sa mam toho vsetkeho vzdat?
ked nieco robim chcem to robit naplno a nie len tak. inak to nema vyznam. nechcem sa dostat tam kde som bola.