Moj problem spociva v tom, ze gynekolog nevidi dovod preco by som nemala uzivat antikoncepciu. Tak som jednoducho prestala sama od seba.Mavala som zavraty, bolesti hlavy, nalada na bode mrazu - vkuse, 2 mesiace mi vymeskala menstruacia. K tomu vsetkemu fajcim - dost vela a mám krcove zily. Neviem, asi to nebol spravny postup, ze som ju prestala uzivat a neprediskutovat to s gynekologom. Teraz sa chystam na preventivku, mám neuveritelny strach z jeho reakcie, ale nechapem preco mi ju stale predpisoval ked som mu hovorila ako sa citim.
Baby, ktore mate podobne reakcie na HAK, dalo sa to po case do normalu alebo ste stale prezivali taketo stavy?
Popripade poradte aj znacku.
Dakujem
Gynekológ ma núti uživať HAK, napriek tomu, ze sa necítim dobre!
Nuz to je systemova chyba. Lekarov ucia sa spravat nadradene, tak ako keby mali praco na rozhodovasnie o tele pacientov.
Na stastie existuje este stale nieco, ako vyber, individualne prava a demokracia. To sa ale skupiny, co maju v rukach moc, vcitane organizovaneho zdravotnictva snazia potlacit.
Nedovolit konkurenciu, nedovolit vyber a dokonca zobrat osobne prava, ked sa im to hodi.
ked ti gyn, povie ze mas vyskocit z okna tak to spravis, lebo to povedal on?
smiesne....ved sa zariad v zivote co si myslis sama a nie to co ti odporucil alebo prikazal niekto CUDZI. jemu to je tak jedno co ti je...on ma za to dovolenku ze ti recepty predpisuje. ked sa citis zle jasne ze to nejec....
urcite neber niece z coho ti je zle.asi nemas prave najlepsieho gynekologa ked ti to predpisuje aj ked fajcis a je ti z toho zle
lekar ma z kazdeho receptu rabat za lieky, ktore predpisuje. tak jasne, ze ti bude predpisovat, ked ma z toho prachy. take lahke nevies?
Prix, velmi by ma zaujimalo ako ta gyn. nuti brat antikoncepciu, prilozi ti na krk noz???a caka kym prehltnes tabletku???kazdy den???alebo ako???ako ta nuti??? ako uz nie jedna tu pisala, fajciarky by vobec nemali uzivat antikoncepciu....fakt som to vobec nepochopila, ako ta nuti...chod od neho prec. najblizsie - kedy mas termin - tak prid za nim, ze si tu naposledny, ze nechapes jeho pristup k pacientke...a "papa"
Sob Rudolf,
ja sa nestazujem, len som chcela vediet ci niekto zareaguje kto ma podobnu skusenost.
Vies bolo to velmi divne, ja som opisala svoj zdravotny stav, zlozvyky atd. a doktor stale tvrdil ako sa mi vsetko upravi ked budem brat HAK, a recept vystaveny.
Ved ja tu nepisem, ze doktor mi na silu vkladal tabletku do ust a vyplaz jazyk, ci si prehltla.
Mozno som to nemala tak napisat, ze gynekolog ma NUTI uzivat HAK.
Priznavam prehnala som to.
Islo mi o to, ze HAK mi nerobi dobre a on si stale tvrdil iba svoje.
Hm? Ja sťažnosti Prix nerozumiem. Každý pacient/klient má právo odmietnuť liečbu, aj bez udania dôvodu. Nie sme predsa na psychiatrii, kde by nám vždy po užití lieku prezreli ústa, či sme ho prehltli. A ak si je pacient/klient vedomý nezrovnalostí vo svojej liečbe, resp. ich predpokladá, má o tom lekára upovedomiť, lebo nikto nie je dokonalý a ani medicína nie je čierno-biela. Tiež sa dá zmeniť lekár. Lebo antikoncepciu potrebovať a užívať sú dve rôzne veci:).
ked ta boli hlava, HAK uzivat nesmies, mozes dostat mozgovo-cievnu prihodu alebo chronicku migrenu! ked fajcis, riziko je este vyssie. Ved ta mohol mat ten gynekolog na svedomi... uz to nikdy neuzivaj, ked ti to nerobi dobre. vysadit hak mozes bez pokynu lekara, je to len na tebe. k celkovemu zdraviu to urcite neprospieva, prave naopak. Je to pre telo zataz.
Ber zdravotnu kartu a chod k inemu lekarovi. ked bude mat tvoj sucasny gynekolog problem s tym, ze si vysadila, tak mu normalne povedz, ze ti je zle, nemozes normalne fungovat a ze to brat nechces a hotovo. nutit ta predsa nemoze. A uz duplom nie, ked v tvojom pripade HAK uzivat ani nesmies...
a pocuval ta vlastne??alebo si myslel,ze si vymyslas?preco nezmenis lekara??normalny lekar by sa ti snazil aspon najst iny typ..a su rozne, tabletky, naplaste, ijekcie, iplantat, vagin.kruzky....a aj ine metody..